Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Metal wczoraj, dziś i jutro ! (https://forum.cdrinfo.pl/f26/metal-wczoraj-dzis-jutro-78665/)

- Deckard - 29.03.2013 11:59

Piośniczka na nadchodzące świąteczne dni

Arepo 04.05.2013 11:41

Może nie wszyscy jeszcze wiedzą:

Zmarł Jeff Hanneman

:(

seku 30.06.2013 11:18

Ilość załączników: 1
wczoraj stałem się właścicielem wersji Deluxe
Załącznik 62658
słuchałem już sporo wcześniej i dlatego płyta zasługuje na miejsce na półce aktualnie jest non stop w odtwarzaczu CD :)

co mogę powiedzieć od siebie najlepszy comeback ostatnich lat typowy Black Sabbath ciężko wolno i Iommi w najlepszej formie.
wokal Ozzego po cyfrowym remasteringu jest idealny jak by śpiewał na Sabbath Bloody Sabbath :)

jak dla mnie ocena 5/5 :peace:

- Deckard - 30.06.2013 12:52

w/g mnie też płyta dobra, pytanie tylko jedno ile tak na prawdę zostało zremasterowane cyfrowo ,
żeby nie okazało się że zamiast ozzego jakiś robot śpiewa :)

sobrus 01.07.2013 14:31

Rick, przecież Ty też zostałeś odnowiony cyfrowo :>

Najwyżej zamiast Ozzy'ego dali jakiegoś Nexusa 6. To że imitacja nie przejdzie testu Voighta-Kampffa nie ma tu znaczenia. Poza tym skąd wiadomo, że Ozzy by go przeszedł...

ed hunter 04.07.2013 02:39

http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...ron-maiden.jpg

Było dobrze, tak dobrze, że mało nie zemdlałem w tłumie, od skakania, klaskania i darcia mordy, wypociłem chyba wszystkie elektrolity, dopiero cola i powerade pozwoliły mi wsiąść za kółko i jechać do Warszawy. Skurcze w dłonie łapały mnie do połowy trasy.
Musiałem wyjść przed samym końcem, bo bym padł. :'(
Niepotrzebnie na suporcie szalałem, ale dobry był, Voodoo Six. :spoko:

I jeszcze zapomniałem aparatu, bo przed wyjściem chciałem doładować trochę akumulatorki... :] Zorientowałem się z kilometr od domu, ale już nie chciałem się wracać.
Dickinson już może nie jest syreną strażacką, jak go kiedyś zwali, ale daje radę, a szaleje na scenie jak małolat. :)
Nagłośnienie, jak to na Ironach, odflegmiało płuca i serce biło w rytm stopy Nica. ||
Hala ma warunki, dwie linie zasilające, jedna 700 kW, a druga 900, oprócz tego stały na wszelki wypadek 4 agregaty kontenerowe na ciężarówkach, kominy miały średnicy wiader i pracowały.
Akustyka sali fajna, miłe miejsce. :)

ed hunter 04.07.2013 16:16

Czytam komentarze po koncercie i ci, co mięli drogie siedzące miejsca niedaleko sceny, słyszeli głównie dudnienie. :rotfl:
Płyta zawsze jest de best, no i się dzieje, wszyscy skaczą, drą się, śpiewają, a na tych drogich miejscach siedzieli jak manekiny, no bo jak słyszeli głównie dudnienie... :haha:
Ja w 2/3 płyty miałem super dźwięk. :)

sobrus 05.07.2013 07:30

Pozazdrościć, ja byłem na ich koncercie w 2011 na Bemowie. Też płyta.
Niestety z racji mojego niezbyt dużego wzrostu i nieprawodpodobnego tłumu ciężko mi było dojrzeć scenę :szczerb:. Ale coś tam się zobaczyło :D

ed hunter 05.07.2013 07:41

Bemowo ma to do siebie, że jak jest wiatr, to "zwiewa" dźwięk i traci on synchronizację z głośnikami w połowie tłumu, ciekawy efekt. :haha:
Na całkiem otwartych, płaskich przestrzeniach nie powinno robić się koncertów.

sobrus 05.07.2013 07:48

Wiatru nie było na szczęście, ale nagłośnienie nie było faktycznie rewelacyjne.
Mimo to miło wspominam ten koncert, choć lepiej wspominam koncert Gary Moore'a (Torwar), gdzie chyba wszyscy pozdzierali sobie gardła... :D

joujoujou 03.08.2013 18:11

W oczekiwaniu na (ponoć) całkiem niedługo mający się ukazać nowy album, odtwarzam sobie dziś to:

Załącznik 62937

mmmmmmmmmmmm :D

seku 12.09.2013 23:30

:-)

Załącznik 63216

seku 28.10.2013 18:09

Sepultura - The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart

czyżby objawienie po 17 latach ?

dziś pierwsze przesłuchanie za mną i jestem pozytywnie zaskoczony czego nie mogę powiedzieć o ostatniej płycie Soulfly

Załącznik 63571

superrrmario 10.11.2013 18:29

Zapłaciłem za bilety na Black Sabbath :)
Idzie ktoś?

joujoujou 20.11.2013 14:16

Ilość załączników: 3
Dziś Pan Listonosz dostarczył nówka funkiel pachnącą przesyłkę...

Załącznik 63770

Załącznik 63771

1x blu-ray, 2x DVD, 3x CD.

Nie spodziewałem się, że to jest AŻ takich rozmiarów - będę miał problem gdzie to trzymać. :haha:

Tak żeby było widać jakie to duże, widok w środku:

Załącznik 63772

Jednej płyty "brakuje" - już się kręci w odtwarzaczu. :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:18.