![]() |
Jeśli ktoś lubi New Romantic i electro pop, niech posłucha kawałka College - A Real Hero
http://www.youtube.com/watch?v=-DSVD...ature=youtu.be Brzmi jak wtedy gdy..."byliśmy uczniami i byliśmy młodzi"... Prawie bym żałował tamtych czasów, gdyby nie Lady Eva.. |
:D |
żarr tak ale ten stary, bo ten nowy to już bardziej SHOWbiznes niż muzyka
|
Oczywiście Jarre
Robbie Williams Greatest hits |
A State of Trance! ;d
|
:wow: I jeszcze dużo lepszy zawodnik. |
koniecznie głośno :P szkoda że takich artystów coraz mniej :ysz: |
|
kto był wczoraj w spodku ten wie że było bardzo fajnie :)
byłem sceptycznie nastawiony ale po pierwszych 10 minutach opętało mnie || kto nie był niech żałuje :P dwie sprawy mnie negatywnie zaskoczyły - ochrona która tak sprawdzała że można było ak47 bez problemu przemycić :mruga: druga to wszędzie wpieprzający popcorn dzieci w wieku 10>14 lat O_o aa no i brak możliwości kupna piwa :( zdjęcia z koncertu : http://www.mmsilesia.pl/400625/2012/...tegory=kultura |
|
|
2012-01-22
The Australian Pink Floyd Show Metal Mind Productions Sp. z o.o. www.metalmind.com.pl, tel.32 205 25 00 The Australian Pink Floyd Show, ponownie powraca do Polski! Tym razem zespół przybędzie do naszego kraju na 4 koncerty w ramach nowej trasy, podczas której formacja wystąpi z nowym, przekrojowym programem koncertowym EXPOSED IN THE LIGHT! The Australian Pink Floyd Show to koncertowa sensacja, już ponad 3 mln widzów na całym świecie miało okazję zapoznać się z magią Pink Floyd w wykonaniu tego zespołu. KATOWICE 22.01.2012: Ceny biletów Przedsprzedaż: Loża - 325 zł Sektory czerwone i zielone H, J i siedząca płyta B - 175 zł Sektory czerwone i niebieskie (do X rzędu) - 130 zł Sektory niebieskie (od XI rzędu) - 110 zł Sektory zielone (E, F, G, K, L, M) i siedząca płyta A i C - 150 zł Ceny w dniu koncertu: Loża - 375 zł Sektory czerwone i zielone H, J i siedząca płyta B - 190 zł Sektory czerwone i niebieskie (do X rzędu) - 140 zł Sektory niebieskie (od XI rzędu) - 120 zł Sektory zielone (E, F, G, K, L, M) i siedząca płyta A i C - 160 zł |
http://youtu.be/9j1Wdbx31lk :banan2:
|
|
świątecznie ... :)
|
Yeah! dziś mam taki humor ala grincz świąt nie będzie :P
|
przypomniałem sobie młodość :'(
|
w sumie dopiero zapoznaje się z twórczością TSA ale ta piosnka przypadła mi do gustu, a tak w ogóle to odkrywam coraz więcej dobrej polskiej starej muzyki :fiu: nawet nie przypuszczałem że tego tyle jest a w mtv vivach i innych szitowychTv tylko pampam pampam |
Cytat:
pozdrawiam |
Jamie Woon "Mirrorwriting". Bardzo ciekawa muzyka, zdolny gość.
|
RED HOT CHILI PEPPERS :) starzy ale jarzy :)
|
byłem dzis kupić sweter a wróciłem z płytą Genesis I Can Dance :spoko: ja już chyba stary jestem że takie płyty mi się podobają ;) |
troszeczke slonca :spoko: i moze dymka ? ||
|
http://www.youtube.com/watch?v=hda2MlISmS8
siostrzenica amy kurna dobra jest, zreszta album caly mi sie mega podoba |
Kazika lubie:) Dawno temu słuchałam jeszcze Analogsa i ZZ:)
|
|
Kazik Staszewski we wszystkich projektach, miłe dla ucha i dla duszy.
|
A które z polskich zespołów polecacie? Z zagranicznych zawsze wybierze się coś 'miłego' (względnie) dla ucha, gorzej z tymi 'naszymi' ale myślę, że jakieś 'złotka' się znajdą - co Wy na to?
|
|
tej perełki Philipa Glassa nie znałem :spoko:
|
troszeczke slonca :spoko:
|
Może i banał, ale posłuchać warto. Nie wszyscy słuchają rocka, więc mogą nie znać tego utworu, a dużo tracą, więc uważam, ze warto. Pewnie w tym temacie był już podawany wiele razy, ale nie mam czasu na przeglądanie 34 stron - podałem, bo uważam, że warto, a o to chodzi w temacie.
|
Co za banał!
Na dzisiaj, to mi to pasuje. Ogólnie jazz jesienią wchodzi, a tak piękną jesienią... |
Led Zeppelin - Stairway to heaven
|
Nie wiem jakim cudem moglem przez cale zycie pominac "Highway 61 Revisited" Boba Dylana - polecam!
|
|
Ktoś pamięta ten odcinek z House'a ? Zapadło mi w pamięć. :)
z odcinka "Broken" |
Anniversary Edition :D
|
Zwykła, czy Anniversary Edition? :pytanie:
|
dziś doszła do mnie płytka ;-) chyba ze 3 lata się zbierałem za zakup ale warto było - genialna płytka :) |
szkoda że już koc'a nie emitują ;-( |
***9834;***9835;***9834;***9835;***9839;***9835;***9835;***9835;***9834;***9835;***9834;***9839;***9834;***9835;***9834;***9835;***9839;***9835;***9835;***9835;***9834;***9835;***9834;***9839;***9834;***9835;***9834;***9835;***9839;***9835;***9835;***9835;***9834;***9835;***9834;***9839; k***a
|
:) przy sprzątaniu dupowozu znalazłem długo poszukiwana płytę zeppelinów |
|
http://youtu.be/2omuoO_hIbQ dziś urodziny Freddiego- warto posłuchać :spoko:
|
|
Cytat:
|
|
|
Prawie dobre, szczególnie muzyka, ten oryginalny clip to nie był w tym parku?
|
Muzyka Pink Froud - Monster oF jazz - teledysk autorstwa znajomych :) Cytat:
tak to park kultury ,troszkę drogi tramwajem do rynku w Chorzowie migawka z teatrem w tle itd |
Ten Twój Patrixu dubstep to mało jepnięcia ma :) Zielony profesor dobrze się spisał na pierwszej EPce, resztę przemilczę. |
|
|
:szczerb: |
jakoś tak mnie naszło na powrót do lat 90 tych :spoko: |
Cytat:
When your out here in this jungle... <3 |
niesamowite, jak ona tańczy :serdusz: a ten szpagat na końcu :serdusz::serdusz::serdusz::serdusz::serdusz: |
Człowiek ponad 240 taśm zmiksowanych, DJ Screw:
|
|
Dziś coś lekkiego, polecam cały album Dokken "Under Lock and Key", teksty trochę naiwne jednak George Lynch w najlepszej formie ! :)
Teledysk do jednego z utworów na zachętę : [/QUOTE] pozdrawiam |
Cyganski jazz k***a!
|
Cytat:
A tu coś innego, też super: |
Katowicki koncert na do widzenia, ale i tak będzie bosko!
|
The Australian Pink Floyd Show
Byłem wczoraj. Coś niesamowitego.
Siedziałem za gościem, który to nagrywał :) Sami posłuchajcie. Macie jeszcze okazje posłuchać w Polsce: 22.01.2011 ***8211; Rzeszów, Hala Podpromie 23.01.2011 - Płock, Orlen Arena 24.01.2011 ***8211; Gdańsk, Ergo Arena 25.01.2011 - Bydgoszcz, Hala Łuczniczka 27.01.2011 - Warszawa, Torwar 28.01.2011 ***8211; Lublin, Hala Globus 29.01.2011 - Katowice, Spodek ***8222;Grają lepiej Pink Floyd niż Pink Floyd***8221; ***8211; Daily Mail, Londyn ***8222;Najlepszy Tribute Show na świecie***8221; ***8211; The Times, Londyn ***8222;Wzywam każdego fana Pink Floyd do nie uderzania pięściami w powietrzu***8221; ***8211; Le Monde, Paryż ***8222;W istocie są naprawdę bardzo, bardzo dobrzy***8221; ***8211; David Gilmour |
|
Przypomnienie starszym i zaprezentowanie młodszym bardzo nastrojowej muzyki, jak znalazł na dzisiejszą pogodę. ;)
|
Kto zgadnie jaka kreskowka zostala uzyta? |
|
Latino :) |
To w stanie wojennym puszczali na rozluźnienie, faktycznie może rozwolnić. :\
|
spiąłem się :ysz:
|
Coś na rozluźnienie.
|
Cytat:
|
|
Nina Bonita (Version Merengue) :) |
no rozwalił mnie Stefano k***a
|
Dobson jest niezły, ale Stefan Barone wymiata...
|
CeZik jest mocny. :D
A znata przebój lata inspirowany tym filmem? Jak nie znata, to poznajta, a jak znata, to i tak posłuchajta. :haha: |
A CeZika znata? To posłuchajta, bo warto...
|
Możecie mnie uznać za zacofanego ale dopiero dziś zobaczyłem Live Aid z 1985 :)
Coś pięknego , kapele w świetnej formie , Phil Collins ma na nim jeszcze długie włosy :haha: Cytat:
Cytat:
Kto nie widział polecam , co prawda dużo tego w sumie 960minut ale warto :spoko: |
zacieru to ja tylko ten jeden kawałek lubie. pierwysz raz usłyszałem przez przypadek go w anty radio w audycji Lorocha. świetnie się przy tym jechało :D ale co do reszty twórczości to już mnie nie pociąga.
a tu kawałek już w klimatach świątecznych. dla mnie kapitalny |
Zacier widziałem trochę ponad rok temu na koncercie, był supportem przed KULT-em, trasa listopadowa. Mam bardzo kiepskie wspomnienia, gostek z gaciami na głowie wykrzykiwał hasła typu "odbyty w góre" i generalnie miał non stop problem z proktologą. Nawet ciężko powtórzyć co on wygadywał. Do tego grali za długo i bardzo kiepsko, ludzie byli mocno znużeni. Nie mam pojęcia czemu Kazik tak ich zachwala i za co.
Natomiast Ewan Dobson zrobił na mnie duże wrażenie. Słucham sobie go od rana i jestem pod wrażeniem. Ma bardzo nietypowy styl gry, momentami aż trudno uwierzyć, że to tylko gitara. pozdrawiam |
Trzeba mieć trochę samozaparcia, aby przesłuchać tę piosenkę, ale można się z niej pośmiać. Samo nasze życie tu i teraz. :D
|
|
|
Ilość załączników: 1
Ciekawostka ! Kultowy w latach 80-tych zespół zaliczany wtedy do nurtu New Romantic a obecnie do Synthpopu - Orchestral Manouvers in the Dark (takie płyty jak Dazzle Ships, Architecture and Morality i przeboje Enola Gay, Telegraph, Tesla Girls) wydał nową płytę : History of Modern .
01. New Babie: New Toys [0:03:51.42] 02. If You Want It [0:04:44.72] 03. History Of Modern (Part I) [0:04:40.49] 04. History Of Modern (Part II) [0:04:12.57] 05. Sometimes [0:03:45.38] 06. Rfwk [0:03:46.18] 07. New Holy Ground [0:03:41.72] 08. The Future, The Past, And Forever After [0:04:51.60] 09. Sister Marie Says [0:04:00.09] 10. Pulse [0:03:43.45] 11. Green [0:04:16.66] 12. Bondage Of Fate [0:04:06.04] 13. The Right Side? [0:08:18.38] 14. Save Me***8226; [0:03:57.16] Recorded in 2009 - 2010 at The Motor Museum Studio, Liverpool Andy McCluskey Paul Humphreys Martin Cooper Malcolm Holmes History of Modern is the title of the 11th studio album by British synthpop band Orchestral Manoeuvres in the Dark. It is their first album since 1996, and the first album featuring the full classic line-up since 1986's The Pacific Age. The album is due for release on the 20th of September 2010. The artwork has been designed by Peter Saville. The title was thought of by lead singer Andy McCluskey after he took his daughter to an art exhibition called 'The History of Modernism'. |
Samozwanczy neoklasyk Max Richter. Goraco polecam uwadze!
|
Ja polecam od siebie 2 mniej znane zespoły, ale są to jedne z moich ulubionych.
1. Us3 - grają styl acid jazz. Naprawde swietne i klimatyczne 2. Skillet - jest to musical rock ;) |
Ilość załączników: 1
Jest i nowy album Machinae Supremacy - "A View From The End Of The World", polecam.
Załącznik 56152 do posłuchania : A View From The End Of The World pozdrawiam |
|
Świetni są:
:spoko: Ostatnio często słucham Arcade Fire: |
I tak pan Chris Cornell powinien śpiewać a nie jakieś figo fago z bimberlandem czy jak mu tam szło :P |
http://www.youtube.com/watch?v=P0YKK47SgMk
i duużo więcej |
prośba
potrzebowałbym stronkę skąd można pobrać bezpłatnie muzykę mika terrano dzięki ||
|
|
teledysk do żici ale piośniczka zajefajna jak zresztą calusieńka płytka do tego 3 zimne leszki i jest piknie i relaksująco :D |
|
ech, ta nasza młodość
ten szczęsny czas :'( |
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:45. |