![]() |
szkoda że już koc'a nie emitują ;-( |
dziś doszła do mnie płytka ;-) chyba ze 3 lata się zbierałem za zakup ale warto było - genialna płytka :) |
Zwykła, czy Anniversary Edition? :pytanie:
|
Anniversary Edition :D
|
Ktoś pamięta ten odcinek z House'a ? Zapadło mi w pamięć. :)
z odcinka "Broken" |
|
Nie wiem jakim cudem moglem przez cale zycie pominac "Highway 61 Revisited" Boba Dylana - polecam!
|
Led Zeppelin - Stairway to heaven
|
Co za banał!
Na dzisiaj, to mi to pasuje. Ogólnie jazz jesienią wchodzi, a tak piękną jesienią... |
Może i banał, ale posłuchać warto. Nie wszyscy słuchają rocka, więc mogą nie znać tego utworu, a dużo tracą, więc uważam, ze warto. Pewnie w tym temacie był już podawany wiele razy, ale nie mam czasu na przeglądanie 34 stron - podałem, bo uważam, że warto, a o to chodzi w temacie.
|
troszeczke slonca :spoko:
|
tej perełki Philipa Glassa nie znałem :spoko:
|
|
A które z polskich zespołów polecacie? Z zagranicznych zawsze wybierze się coś 'miłego' (względnie) dla ucha, gorzej z tymi 'naszymi' ale myślę, że jakieś 'złotka' się znajdą - co Wy na to?
|
Kazik Staszewski we wszystkich projektach, miłe dla ucha i dla duszy.
|
|
Kazika lubie:) Dawno temu słuchałam jeszcze Analogsa i ZZ:)
|
http://www.youtube.com/watch?v=hda2MlISmS8
siostrzenica amy kurna dobra jest, zreszta album caly mi sie mega podoba |
troszeczke slonca :spoko: i moze dymka ? ||
|
byłem dzis kupić sweter a wróciłem z płytą Genesis I Can Dance :spoko: ja już chyba stary jestem że takie płyty mi się podobają ;) |
RED HOT CHILI PEPPERS :) starzy ale jarzy :)
|
Jamie Woon "Mirrorwriting". Bardzo ciekawa muzyka, zdolny gość.
|
Cytat:
pozdrawiam |
w sumie dopiero zapoznaje się z twórczością TSA ale ta piosnka przypadła mi do gustu, a tak w ogóle to odkrywam coraz więcej dobrej polskiej starej muzyki :fiu: nawet nie przypuszczałem że tego tyle jest a w mtv vivach i innych szitowychTv tylko pampam pampam |
przypomniałem sobie młodość :'(
|
Yeah! dziś mam taki humor ala grincz świąt nie będzie :P
|
świątecznie ... :)
|
|
http://youtu.be/9j1Wdbx31lk :banan2:
|
2012-01-22
The Australian Pink Floyd Show Metal Mind Productions Sp. z o.o. www.metalmind.com.pl, tel.32 205 25 00 The Australian Pink Floyd Show, ponownie powraca do Polski! Tym razem zespół przybędzie do naszego kraju na 4 koncerty w ramach nowej trasy, podczas której formacja wystąpi z nowym, przekrojowym programem koncertowym EXPOSED IN THE LIGHT! The Australian Pink Floyd Show to koncertowa sensacja, już ponad 3 mln widzów na całym świecie miało okazję zapoznać się z magią Pink Floyd w wykonaniu tego zespołu. KATOWICE 22.01.2012: Ceny biletów Przedsprzedaż: Loża - 325 zł Sektory czerwone i zielone H, J i siedząca płyta B - 175 zł Sektory czerwone i niebieskie (do X rzędu) - 130 zł Sektory niebieskie (od XI rzędu) - 110 zł Sektory zielone (E, F, G, K, L, M) i siedząca płyta A i C - 150 zł Ceny w dniu koncertu: Loża - 375 zł Sektory czerwone i zielone H, J i siedząca płyta B - 190 zł Sektory czerwone i niebieskie (do X rzędu) - 140 zł Sektory niebieskie (od XI rzędu) - 120 zł Sektory zielone (E, F, G, K, L, M) i siedząca płyta A i C - 160 zł |
|
|
kto był wczoraj w spodku ten wie że było bardzo fajnie :)
byłem sceptycznie nastawiony ale po pierwszych 10 minutach opętało mnie || kto nie był niech żałuje :P dwie sprawy mnie negatywnie zaskoczyły - ochrona która tak sprawdzała że można było ak47 bez problemu przemycić :mruga: druga to wszędzie wpieprzający popcorn dzieci w wieku 10>14 lat O_o aa no i brak możliwości kupna piwa :( zdjęcia z koncertu : http://www.mmsilesia.pl/400625/2012/...tegory=kultura |
|
koniecznie głośno :P szkoda że takich artystów coraz mniej :ysz: |
:wow: I jeszcze dużo lepszy zawodnik. |
A State of Trance! ;d
|
Oczywiście Jarre
Robbie Williams Greatest hits |
żarr tak ale ten stary, bo ten nowy to już bardziej SHOWbiznes niż muzyka
|
:D |
Jeśli ktoś lubi New Romantic i electro pop, niech posłucha kawałka College - A Real Hero
http://www.youtube.com/watch?v=-DSVD...ature=youtu.be Brzmi jak wtedy gdy..."byliśmy uczniami i byliśmy młodzi"... Prawie bym żałował tamtych czasów, gdyby nie Lady Eva.. |
|
Patrixu, przyprawiłeś mnie tym kawałkiem o straszną depresję, tyle samochodów do naprawy? Tego nikt nie zniesie!
Może lepiej tak: |
Podoba mi się, coś jak Vanessa Mae :) |
nie mogę się uwolnić :spoko:
|
Cytat:
I spokój.:rotfl: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
zdecydowanie ołł jeaa :spoko:
|
Cytat:
|
Mike Tompkins - chłopak jest doskonały w tym co robi, takich ludzi uważam za artystów. Choć sam rodzaj muzyki nie leży mi za bardzo, z przyjemnością przejrzałem kilka jego wykonań i pewnie z zainteresowaniem przejrzę resztę, tym bardziej że zaczął tworzyć własne piosenki.
|
ciekawe jak będzie grał koncerty ;)
A serio to niezłe. |
Cytat:
|
to jest mjuzik które dziś na próżno szukać :'(
|
Ultravox powraca z nową płytą "Brilliant"z pierwszym nowym albumem studyjnym od 28 lat. Premiera płyty "Brilliant" zapowiedziana jest na 28 maja(JUTRO), a pod koniec roku muzycy planują wyruszyć w trasę koncertową po Europie, która będzie promować nowy krążek. Znajdzie się na nim 12 nowych utworów, które nagrane zostały w klasycznym, oryginalnym składzie: Midge Ure, Billy Currie, Chris Cross i Warren Cann
Tracklista: 01. Live Again 02. Flow 03. Brilliant 04. The Change 05. Rise 06. Remembering 07. Hello 08. This One 09. Fall 10. Let it Lie 11. Satellite 12. Contact Wydawca: EMI Records (2012) |
Ilość załączników: 1
Sabaton wydał nową płytę - Carolus Rex
Tracklist CD 1: Dominium Maris Baltici The Lion From The North Gott Mit Uns A Lifetime Of War 1 6 4 8 The Carolean's Prayer Carolus Rex Killing Ground Poltava Long Live The King Ruina Imperii Twilight Of The Thundergod CD 2: Dominium Maris Baltici Lejonet fran Norden Gott Mit Uns En Livstid i Krig 1 6 4 8 Karolinens bön Carolus Rex Ett Slag Färgat Rött Poltava Konungens Likfärd Ruina Imperii |
SLASH :spoko:
|
Dzisiaj wyjątkowo muzyka, której w sumie nie warto posłuchać, ale warto pooglądać. Dziewczyna - dzieło sztuki :D
|
no co ty @Reetou za bambolami patrzysz ,krajowe z witaminkami najlepszejsze :P
muzyka rzecz gustu ale nie które dziewczyny mmmmmmm Cytat:
|
Ale gdzie tu muzyka, tu są tylko 3 nuty! :O
|
A jak ktoś chce naprawdę muzyki posłuchać (a nie popatrzeć na dziewczyny ;) ) to polecam strony:
www.di.fm i www.sky.fm Niektóre naprawdę fajne stacje. |
SDM <3 <3 I Love You! :D
|
kolejne z serii lepiej oglądać niz słuchać ale może komuś przypadnie do gustu wkręcam sie w takie klimaty przed dzisiejszym wypadem k***a |
Dla starych romantyków||
Dead Can Dance - Amnesia z najnowszej jeszcze nie wydanej płyty|| kawałek można za darmo pobrac ze strony zespołu|| Po przeszło 15 latach pojawi się nowa płyta Dead Can Dance. Nowy studyjny album "Anastasis" ukaże się 13 sierpnia. http://labs.topspin.net/downloadanyw...has_media=true |
bardzo mi się spodobała Lisa w duecie z Klausem Schulze
na jego dwóch płytach, w tym jednej polskiej :spoko: myślę o "Farscape" i "Dziękuję bardzo" |
Cytat:
Di.FM i SKY.FM można słuchać na Androidzie aplikacją TuneIn. Ja polecam także Cryosleep Radio |
|
tak DS :) cała płyta genialna, panie @Patix wie pan kto poza członkami DS sie udziela wokalnie w tej pięknej piosniczce ?
|
Fakt, cała płyta genialna, może poza "One World".
Wokalnie się udziela (no, zbyt dużo tam nie śpiewa) pewien zapalony szachista-amator. :> |
Trochę odbiegnę od tematu, byłem dziś w sklepie dla idiotów ;)
przekopując różnorakie cdki wpadłem na dwa albumy , które darzę szczególnym uwielbieniem ponieważ wychowywałem się mi in na nich ;) A jak już zobaczyłem cene to już wiadomo że kupie :spoko: Mowa o : Soundgarden - Superunknown - 19.90zł normalne pełnowartościowe wydanie :taktak: książeczka ,plastikowe pudełko,normalnie wyglądająca płyta oraz Rage Against The Machine - Rage Against The Machine 22.90zł wydanie jak wyżej , wszystko jak należy , nie tam żaden ekologiczny szit jak w przypadku ostatnich tłoczeń Pink Floyd, gdzie dostajesz płyte w gównianym kartoniku z tłoczeniem które wygląda jakby malowała je akwarelami Zuzia lat 5 w miejskim przedszkolu ech żeby wszystkie dobre płyty tyle kosztowały :spoko: |
Ja ostatnio odkryłam (zresztą dzięki chłopakowi) zespół C2C. Zabrał mnie na koncert. Od tamtej pory ich uwielbiam, a Down the road mogę słuchać bez przerwy. ;)
|
Cytat:
|
Kukiz Siła i Honor
http://www.radiownet.pl/publikacje/p...y-sila-i-honor
http://www.youtube.com/results?searc....1.XqiLEasITJk Płyta już kupiona po zapoznaniu. |
Też mam zamiar kupić tę płytę, nawet nie będę jej najpierw ściągał na próbę. Pozdrowienie GROMu mi starczy za rekomendację.
|
Edi, nie kupuj, rymy częstochowskie cię zabiją :>
"To tutaj jest mój dom, bo tamten mi zabrali, Hitler i Stalin ręka w rękę szli. Ribentropp Mołotow razem ustalali, Jak mordować ludzi, by w dostatku żyć, Jeden we Lwowie a drugi w Auschwitz. " k***a |
On zawsze miał częstochowskie rymy, np.: Jak ja was k**** nienawidzę
I jak ja wami k**** gardzę. ;) |
A ja polecam coś ze staroci, albumy (nie utwory!) zespołu Pink Floyd. Ponadczasowe, genialne akustycznie, wbijające w fotel przesłaniem mocniej, niż niejeden rapowy kawałek rodem z ulicy. Tylko, jak mówię - należy ich słuchać całymi albumami, bo po utworach to raczej nie ma sensu. ;)
|
Cytat:
=================================== Wyszła płyta grupy ZZ TOP "La Futura". Stare teksańskie boogie i hard rock. Ale to już zupełnie inna muzyka niż na Eliminator i Afterburner. Prostsza, więcej w niej bluesa. Płyta brzmi chropawo. Albo taki zamysł albo jest źle nagrana. |
Nie ma to jak stary dobry Slayer.
Wersja Disney Metal. |
Ostatnio dowiedziałem się, że jeden z lubianych przeze mnie zaspołów, Lamb of God, wcześniej nazywał się Burn the Priest. Ogółem ładna młóca - coś w stylu deathcore :)
Wstawiłbym link, a na razie nie mam 10 postów, więc miłośnikom mocnych brzmień polecam sprawdzić samodzielnie co to jest :) |
Slayer dał w sumie najlepszy koncert na Ursynaliach. Najlepsze, że support był z PL :) Ale o tym dowiedziałem się po fakcie
|
|
The Rolling Stones i wagon wódki: Fakty i mity
http://muzyka.interia.pl/rock/news/t...ity,1852782,46 Cytat:
|
Mela Koteluk - Spadochron bardzo przyjemna płyta
|
Ostatnio, dla odmiany od dzisiejszego tłucznia radiowego, mam nastroje na starego, dobrego Radiohead'a...
|
Chyba temat pomyliłeś. ;)
To się pięknie słucha. |
Lena Piękniewska, nowa płyta "Kołysanki na wieczny sen"
płytę w całości polecam, w Empiku można kupić wyszła niedawno kupiłem i spałem fragment koncertu sprzed wydania płyty |
:spoko:
|
W Atyradio przed chwilą leciało, wersja studyjna, ale znów się poryczałem, ten prosty chłopak ze Śląska miał w sobie takie coś... raz go widziałem z bliska, nie był w najlepszym stanie, ale to nieważne.
Wolę wersję z pamiętnego koncertu w Spodku, nie szukam, daję pierwszy link z brzegu, bo wiadomo, że chodzi o muzykę. |
ja tak mam przy "51" TSA,
szczególnie przy wszystkich świętych :'( |
51 też, ale "3 zapałki" bardziej. :taktak:
Gitara, że aż ciarki przechodzą... Chyba już nawet dawałem tutaj. |
Skálmöld z Islandii
Singiel z właśnie wydanej drugiej płyty Börn Loka Słuchać głośno. Ciężki język, więc streszczę. To są słowa pradawnej pieśni, jakieś 500 lat temu powstałej albo i więcej. Chłopaki płyną na łodzi, wiosłują i śpiewają że fajno jest mieć długie rude brody i topory. Płyną na południe, a jak dopłyną to ku chwale Pana rozpłatają brzuchy katolickim dziewkom, czaszki chłopów rozbiją toporami, zabiorą z kościołów złoto a resztę spalą i wrócą do siebie zadowoleni. |
To jedyny zespół, który został wypromowany na 'talent szoł', a którego płytkę sobie zamówiłem. :D
Normalnie kamanda pinka fłojda. :mruga: |
od wtorkowego "prawa Agaty" chodzi za mną :spoko:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
swoja droga chciałem sobie płytę kupić ale chyba jeszcze nie ma w sprzedaży tradycyjnej |
Manchester Sonic Boom Six
promo singiel najnowszej płyty muzycznie taka sobie, w całości dobra do samochodu ;) ja uwielbiam głos Laili a video oglądam bo jej nóżki i takie tam ;) śliczna i w ogóle fajnie ludzie wyglądają w normalnym świecie |
nie cierpię tego rodzaju muzyki, :nie:
ale dziewczynka jest całuśna :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:33. |