![]() |
Ewrytink is a remiks ;)
|
Automata - faktycznie fajnie się ogląda. To jest główny pozytyw, ale z drugiej strony to jednak kopia (przede wszystkim) klimatu z "Łowcy androidów" i fabuły z "Ja, robot".
|
@mdfire idem do kina na niego :)
Ostatni widziałem Automatę. Jak dla mnie bardzo fajna wizja robotyki. W podobnym stylu co Transcendencja więc jeżeli ten pierwszy komuś nie podszedł, to raczej on też nie podejdzie. |
Jutro (7/11/2014) ma do naszych kin wejść nowy film Christophera Nolana: Interstellar. Pierwsze recenzje są bardzo pozytywne (m.in. ocena 9,4 na IMDb), obsada niezła, więc zapowiada się kawał dobrego kina S-F.
Polski zwiastun np. tutaj |
Cytat:
I nagle spotyka się ze złem, ludzie go wykorzystują i oszukują, potem poluje na niego wojsko policja itd itp... Pewnie potem go zepsują a on biedny ze zniszczonym "ciałem" i wyciekającym z baterii elektrolitem będzie musiał walczyć o dobro ścigając się z czasem ... :P A ta scena jak Chappie maluje obraz to jak Numer 5 czytał książki :) |
Zapowiada się ciekawie, być może emocjonalnie. Chociaż "inne produkcje twórcy to "Dystrykt 9" i "Elizjum"" nie napawa optymizmem...
Obejrzałem Edge of Tommorow i jedynie pomysł był fajny, ale realizacja... Ehh. Transcendencja z kolei dobra tak do połowy, potem festiwal idiotyzmów które całkowicie zniszczyły ten film. |
:Hmm: czemu mi się kojarzy z filmem Short Circuit ;)
|
Macie racje Matrix wymiata.
Dodatkowe utwierdzenie to takie, że znalazł się wśród 25 (z 1897-1999) filmów dodanych do Biblioteki Kongresu. Kto nie wie o co biega z tym kongresem polecam poszukać ;) Premiera SF w 2015 - film się nazywa Chappie, inne produkcje twórcy to "Dystrykt 9" i "Elizjum". Gra m. in. Sigourney Weaver |
Andy ma racje to byla symulacja treningowa nie zginiesz ale bedzie bolec , natomiast zgadzam sie ze w filmach SF moze miec odstepstwa od naszej realnej fizyki te odstepstwa sa czesciej stosowane gdy ludzie maja do czynienia z przyszloscia/obca bardziej zaawansowana cywilizacja ktora "wie wiecej" . A matrix wymiata wszystkie 3 czesci i jest bardzo dobrym przykladem jak mozna nagiac prawa fizyki zwlaszcza w czesciach 2 i 3 . A i Berion ma troche racji odnosnie prometeusza , generalnie film bardzo fajny ale niektore momenty masz wrazenie ze tam sa male dzieci a nie powazni nukowcy z zachowania .
|
Chyba nie oglądałeś Matriksa dokładnie... Ta symulacja byłą tak napisana, że nie można było zginąć. To byłą symulacja treningowa.
|
Oj andy, symulacja, ale skacząc w symulacji, powinni spaść i zginąć w symulacji a potem w realu w tedy było by to zgodne z fizyką.
Co nie zmienia faktu, że jak dla mnie Matrix był bardzo fajnym filmem - do którego się czasem wraca ;) |
Przecież to była SYMULACJA.
|
Miało być realne czyli skacząc z dachu powinni zginąć
|
Cytat:
|
Gra Endera.
Wprawdzie książka lepsza, ale to zwykle tak jest. :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:01. |