Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   [serial] House M.D. (https://forum.cdrinfo.pl/f26/serial-house-m-d-76339/)

andrzejj9 27.03.2011 13:14

Czwarty.

Świetnych tekstów jest cała masa. Ale w tym odcinku było ich takie nagromadzenie, że już nie mogłem się powstrzymać i niektóre sobie zaznaczyłem :)

andy 27.03.2011 12:53

Cytat:

Ale nie spieszę się i delektuję każdym odcinkiem, w niektórych teksty tak mi się podobają, że potrafię obejrzeć kilka razy.
Cały serial widziałem ok 5-6 razy ;) Jak dla mnie jest rewelacyjny mimo słabszych momentów.

Cytat:

Ostatnio właśnie widziałem jeden taki odcinek, gdzie niektóre dialogi były po prostu genialne.
Większość ma takie :)

@andrzejj9 który sezon obecnie oglądasz?

andrzejj9 27.03.2011 12:25

Ja cały czas nadrabiam zaległości, bo serial zacząłem oglądać względnie niedawno. Ale nie spieszę się i delektuję każdym odcinkiem, w niektórych teksty tak mi się podobają, że potrafię obejrzeć kilka razy.

Ostatnio właśnie widziałem jeden taki odcinek, gdzie niektóre dialogi były po prostu genialne. Zapis tego nie oddaje, ale i tak sobie kilku zapisałem. Wziąłem z napisów, już mi się nie chciało cofać i spisywać w oryginalne, ale sens jest zachowany (choć bez sytuacji, które są ważne):

Cytat:

- To znęcanie się nad dzieckiem.
- Szczerość?

- Jest powód, dla którego każdy kłamie.
- To działa.
- Zezwala społeczności na funkcjonowanie.
- Oddziela człowieka od bestii.
- A myślałem, że to nasze kciuki.

Cytat:

- Poagadamy z jej ostatnimi partnerami.
- Wyślijcie Tauba i Foremana. Oni lepiej kłamią.
Więc uda im się wyciągnąć prawdę.

Cytat:

- Rozmowa z córką o seksie,|przekonanie jej, że nie masz tajemnic,
powtrzymuje ją przed pytaniem o coś, o czym nie chce się rozmawiać.
- Jasne, jej szczerość dowodzi tego, jak bardzo jest nieszczera.

Cytat:

- O co chodzi|z tym sektretnym Mikołajem?
- Chcesz ich do siebie zbliżyć?
- Chcę ich od siebie oddalić.
- Przez dawanie prezentów?

- Konflikt precyzyjnie nazwany.

Cytat:

- Brak osobistych granic...
Rozwiązłość...Niepoprawna obsesja|co do mówienia prawdy.
Brzmi jak sprawa psychologiczna.

Cytat:

- Musicie zrobić badanie funkcji nerek.
Pewnie, gdyby tylko nie była w śpiączce,
mogłaby zrobić badanie, wyjaśniające dlaczego jest w śpiączce.
Wyniki pewnie zapachniałyby paradoksem.

Polecam :)

Kris 11.03.2011 08:18

A ja mam nadzieję, że zakończą serial i nie będą robić z niego tasiemca...

Co do Housa i rodziny... może już czas na niego, żeby zastanowił się nad życiem samotnika i on to właśnie robi? Może gdzieś tam w środku zawsze tego pragnął?

M@X 11.03.2011 00:57

7my sezon to wielka porazka jak dla mnie. Jest nijaki, nie opowiada o niczym poza zwiazkiem Cuddy i House'a do ktorego dziwnie szybko zaadaptowal sie zwolennik przeswiadczenia "Life's miserable, one way or another.". Gdzie nieufnosc, watpliwosci i sceptycyzm? Przeciez szczescie nie bierze sie bez powodu i nigdy nie trwa wiecznie. By czyms zapchac czas jestesmy zarzucani problemami zespolu House'a, ktore i tak guzik nas obchodza. To juz nie jest jasno nakreslony, trojosobowy zespol. To zlepek tych, ktorym jeszcze chce sie grac. Ale i to sie kiedys skonczy bo spadek poziomu gry aktorskiej widac z odcinka na odcinek. Z jednej strony milym powiewem swiezosci jest Masters, ktora jest dla House'a kontrapunktem, a z drugiej strony sprawia ze zespol to jeszcze bardziej rozbity "zlepek". House jako partner, przybrany ojciec czy szczesliwy domownik to porazka scenarzysty. Ta postac jest wiarygodna tylko jako cyniczny samotnik z ampulka vicodinu i niech tak zostanie. W nadziei wypatruje ze sezon osmy "odda" nam House'a, bo przez siodmy przebrnalem jedynie dzieki wszechobecnemu sprzetowi z nadgryzionym jabluszkiem i szkolno-dziewczecemu stylowi ubierania Masters...

ed hunter 10.03.2011 21:41

Chyba zaraz na jakiejś stacji, co ją można z naziemnej zoczyć z anteny dachowej, będzie jakiś archiwalny odcinek, dla mnie bomba, bo mam zaległości koszmarne w serialu, ale poza tym gra aktorska wszystkich w tym serialu jest więcej warta niż oglądanie innego gówna nadawanego przez TV.

andy 10.03.2011 21:00

Mnie osobiście już ten serial zaczyna nudzić. Siódmy sezon poza pierwszymi odcinkami jest bardzo słaby.

Cytat:

Ale żeby aż tak ?
Sezon bodaj 5-6 miał podobne zakończenie więc...

Patrix 10.03.2011 20:09

Ale żeby aż tak ? :szczerb:
Znowu zaczął ćpać Vicodin, a do tego Cuddy go rzuciła :|, dodatkowo odcinek wcześniej zakończenie było miłe teraz takie coś.

andy 10.03.2011 19:43

Musi być jakieś dramatyczne zakończenie sezonu przecież ;)

Patrix 10.03.2011 19:37

7x15 ajjj coś strasznego, House znowu w punkcie wyjścia...

Patrix 31.05.2010 18:26

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1100058)
Real :-].

No to extra :D
Babka się musiała przełamać po tym jego wyznaniu o jego nodze, jak to ta gira go zmieniła w kogoś gorszego etc. :D

M@X 31.05.2010 00:47

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1100021)
Widziałem 6x21 - końcówka zaskakuje, halun czy real ? :D

Real :-].

Halun juz byl w 5x24. A Shore nie lubi sie powtarzac...

andy 30.05.2010 20:53

@Patrix dobre pytanie ;p

Patrix 30.05.2010 20:42

Widziałem 6x21 - końcówka zaskakuje, halun czy real ? :D

M@X 16.05.2010 15:41

Amber to zbyt ciekawa postac zeby z niej rezygnowac - mam nadzieje ze jeszcze zobaczymy Anne Dudek w serialu :-)!

Zreszta...

House olal terapeute, Wilson chce zwiazac sie z byla zonai wszyscy go stopniowo opuszczaja. A noga boli coraz bardziej...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:06.