![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mo***380;ecie pr***243;bowa***263;
![]() Sloty si***281; zwalniaj***261;, ale trzeba sobie upilnowa***263;
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
No Mac tez jestem ciekaw kiedy pojawia sie Frulingowie no i Noxowie tez mogli by cos zadzialac bo te technologie chyba leczenia i niewidzialnosci mieli opanowane prawda, co moglo by sie przydac... No ale z tego co pamietam to oni raczej PEACE RASA byli niz do wojenki
No zobaczymy zobaczymy kto nam pomoze skutecznie w walce z "SEKCIARZAMI" ORI ![]() P.S. PROSBA.Ma ktos moze ta wersje SG co byla dodana kiedys do FOCUSA pelnometrazowa Uncut zdaje sie PL bo mi gdzies wcielo plytke Czy ktos by byl tak dobrym ZIOMEM i jakos mogl podeslac VIA Polska Poczta or jakos inaczej VIA net jak sie da.....
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Powiem tak:
Asgard - naś kumple Prawdawni - teoretycznie ich też spotkaliśmy (chodźby Jackson jak się w energię zmienił) Noxowie - było kilka odcinków z nimi Furlingowie - ? Jedna wielka niewiadoma |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Żabol
![]() |
Cytat:
Asgard - Kumple ale tez czesto albo nie maja WOLNYCH statkow albo czasu czy cus No ale ze wszystkich ZIOMALI to w sumie najlepsi no i moi ulubiency ;> Np Vasir na pokladzie Odysei or Hermiod na pokladzie Dedala. To sa KOZAKI ;> Mam nadzieje ze jeszcze zobacze jak FLOTA ASGARDU posieje ZAMET I ZNISZCZENIE we wrogich szeregach ;>Pradawni - No nie tylko Jackson, Ten chlopczyk Orlin co to nam pomagal i mu glowke rozsadzalo przez wiedze pradawnych bo mial za maly HDD No i OMA DE SAL czy jak to sie tam pisze nie No i Anubis tez chyba nie ;> No bylo kilka spotkan niestety zadnego na "STALE" PRADZIADA nie mamy co by nam mogl poradzic czy pomoc (Ehh ten ich KODEKS). A gdy mamy teraz w szeregach wroga ta ADRIE (a.k.a. ORISAI) to jakis PRADZIAD by nam sie przydal.....Noxowie - Eh te lesne ludki. Nie widze ich w AKCJI... No ale moze moze.... Furlingowie - ? No ciekawe jakimi WOJAKAMI sie okaza ![]() Ale wiecie co mnie kurde wkurza ! Co sobie skolujemy jakis statek to go zara tracimy. ORION myslalem ze powojuje dla nas nie raz a tu BOOM nie ma go Albo teraz ten zdobyczny STATEK ROJ. No tak sie cieszylem ze mamy konkret FRACHTOWCA ktory wynagrodzil by strate np wlasnie ORIONA a tu znow DUPA ZBITA ! :/ Kiedy my sie dorobimy kurde jakiejs Konkretnej FLOTY?! Przynajmniej cos konkretniejszego niz DEDALEk....;>
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no mi tez lezka poleciala za prometeusza
|
|
|
#6 |
|
Żabol
![]() |
I Korolev
Ehh no szkoda szkoda. JAk bysmy mieli te wszystkie BRYKI to to juz by byla jakas jedna mala flanka w miare w miare. No moze nie przeciwko ORI ale przeciwko np statkom rojom to juz w kilka takich statkow dawalibysmy chyba rade spox....
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ismail Delivered
Ale wyt***322;umaczcie mi jedn***261; rzecz:
Sk***261;d wrota wiedz***261; kiedy si***281; zamkn***261;***263;? Bo czasem zamykaj***261; si***281; zaraz gdy przejdzie ostatnia osoba, a czasem s***261; d***322;ugo otwarte i "czekaj***261;" na kolejne osoby ![]() My***347;l***281;, ***380;e wiecie o co chodzi
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Guru
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
ale się rozpisałem
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ismail Delivered
Cytat:
![]() Pamiętam ten odcinek Atlantis ![]() Ale czasem przez wrota przechodzą 2 osoby (nie z bazy SG) i wrota zamykają się natychmiast. Czasem też przechodzą 2 osoby, w kolejce są następne 2 osoby, które tak się rozgadały, że wrota na nie "czekają".. Skąd one "wiedzą" kiedy czekać, a kiedy zamykać tunel? ![]() Zastanawiałem się nad tym odkąd skończyłem 1 sezon SG i do tej pory nie wymyśliłem
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Guru
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
i potem przechodza, wrota nadal czekają itd itd itdTak mi się przynajmniej wydaje |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ismail Delivered
Cytat:
![]() Skoro byłoby tak, to dlaczego w pierwszym sezonie gdy porwano Skaarę i żonę Daniela (nie pamiętam jak się pisze jej imię ), przemienili się w Goa'uldów, opuszczali Chulak, to najpier przeszedł Apophis, potem długo, długo nikt (w międzyczasie SG1 i SG2 odparli atak wrogich jaffa) a wrota "czekały" na Skaarę ![]() Takich przykładów można się doszukać jeszcze duuuużo, wystarczy zwrócić na ten szczegół uwagę. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Trudno określić dokładnie zasady działania Wrót, bo dokumentacja Pradawnych nie jest dostępna, a scenarzyści zmieniają zasady działania w zależności od potrzeb scenariusza , ale podejrzewam, że:- Wrota można wyłączyć ręcznie, - system zabezpieczeń nie pozwala na wyłączenie Wrót, jeśli "coś" znajduje się w tunelu (pamiętacie jak Jack "trzymał" tunel wkładając lufę pistoletu do tunelu?) - wbudowany system oszczędzania energii po pewnym czasie nieużywania tunelu wyłącza go. Tu zresztą też jest coś dziwnego. SGC łączy się z inną planetą i rozmawia przez radio z drużynami SG. Fale radiowe poruszając się w tunelu uważane są za "coś" i powodują podtrzymanie tunelu. Ale ciągnąc dalej tą myśl, Wrota nie powinny się w ogóle same zamykać (światło itp). No, ale coż, Pradawni mieli swoje sposoby na rozróżnienie, co przesyłamy celowo, a co wpada przypadkiem
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Żabol
![]() |
Jesli chodzi o Dlugosc MAX to maja tam jakis okreslony czas przez jaki moga utrzymywac "WORMHOL"
37min czy cus chiba A jesli chodzi o krotkie wylaczanie no to pewnie jak wychodza ze STARGATE COMMAND to jak wszyscy przejda to w bazie wylaczaja pewnie. Bo nie kojarze czy jest jakis "DYNX" ktory wylacza tunel miedzy wrotami....No nie wiem....
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Żabol
![]() |
To jest chyba jedna z rzeczy o ktorej nie ma co debatowac bo jest UNKNOW
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Takich dziwol***261;g***243;w jest wi***281;cej - jakim cudem dzwoni***261;c z A do B ju***380; po wybraniu pierwszego znaku zatrzaskuje si***281; pierwszy chevron u "adresata"? Przecie***380; po 1 znaku system jeszcze "nie wie" do kogo dzwoni***281;?
Tylko we wrotach na Ziemi pier***347;cie***324; z symbolami obraca si***281; podczas wybierania adresu, na innych nie. I nie jest to wina tego konkretnego egzemplarza wr***243;t, na wrotach, kt***243;re zast***261;pi***322;y te pierwsze by***322;o to samo.
|
|
![]() |
| Tagi |
| atlantis, gwiezdne wrota, hara'kesh, jaffa, kapsuła z fekaliami, sg1, sgu, stargate, stargate universe, zat`nik`tel |
|
|