![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
mam taką lornetkę :D
dziadek od ruskich kupił :hahaha: nie wiem jak powiększa bo boję się jej używać :D leży w garderobie pod półką ;) |
http://allegro.pl/item614507735_tosh...tnik_kart.html
stawianie laptopa w glebę, suuper niech sobie ssie kurz :sciana::> ale po nicku widać, że to baba jest więc wszystko wiadomo. Tak się zastanawiam czy ten zainstalowany office i photoshop to legalne wersje są, jak i wiele wiele innych obstawiam, że nie :D:D przydałoby się zgłosić... || |
Jak ślicznie, przy kwiatkach fotka. Jeszcze Kitty nakleić i już całkiem fajny. :szczerb:
|
Cytat:
Nie wiem, cemu nie wierzysz, że ktoś do laptopa wartego ~ 1 tys. złotych dokłada oprogramowanie warte kilka razy tyle. A gdzie wiara w ludzi? ;) |
Cytat:
Kod:
Dzien dobry! |
997
dzwon, dadza ci odpowiedni telefon, dzwon... |
A pomyśleć, że można zainstalować Open Office, Gimpa, lub jakąś jego odmianę, wiele innych, i być szczęśliwym użytkownikiem.
No ale jak widać, niektórym nie starcza samo używanie pirackiego oprogramowania, chcą je jeszcze sprzedać, a za to to się idzie siedzieć... |
Głupota pod tym względem jest głęboko zakorzeniona w społeczeństwie.
Weźmy pierwsze lepsze pismo komputerowe. Kurs. Czego? Worda, Excela, PowerPointa. No to nic dziwnego że każdy musi to mieć. Tylko szaleńcy co chcą mieć problemy instalują niestandardowe aplikacje ;) Ja wyrzuciłem M$ Office po zobaczeniu OpenOffice 1.1.2. I wracać nie zamierzam. Ale to sie zmienia - firma w której pracuje, jedna z większych w Polsce, przechodzi na OO.org. |
Gdyby tylko OO byl bardziej "dopracowany", bo jak ktos robi wszystko jak w MS office to ma problemy (oczywiscie google pomaga, ale trzeba umiec obslugiwac)
|
No widać, że osoba kompletnie zielona jest ... niby głupota nie boli ale w pewnych sprawach się za nią płaci :/
Bo jeśli wie o co chodzi to ma niezły tupet :P |
Cytat:
Niestety świadomość prawa w Polsce jest tragiczna i na razie niewiele się pod tym względem zmienia. Ale i trudno się dziwić, jeśli przykła idzie 'z góry'. I mam tu na myśli nie tylko pirackie oprogramowanie używane powszechnie przez policję, czy nauczycieli, ale ogóle lekceważnie prawa w Polsce, które można spotkać na każdym kroku. Ale.. to decyzja tej osoby. Ja się cieszę, że na moim komputerze (poza jednym programem, którego używam bardzo, bardzo sporadycznie, a jest bardzo drogi i cały czas czekam, aż pokażą się jakieś alternatywne) wszystko jest oryginalne. Staram się nie wyznawać zasady, że jeśli wszyscy łamią prawo, to ja również będę. |
Gdyby te programy/gry oryginalne byly tansze, to by wiecej ludzi je kupowalo. A tak, przy placach, jakie sa w Polsce, nie kazdego stac na takie wydatki.
|
Cytat:
To tak jakbyś zabrał sąsiadowi auto bo Cie nie stać na swoje. Jeśli tego nie rozumiesz to też nie jesteś świadomy. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03. |