Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Humor (https://forum.cdrinfo.pl/f27/)
-   -   Aukcje na Allegro... (https://forum.cdrinfo.pl/f27/aukcje-allegro-56612/)

polakT 17.04.2009 11:09

Cytat:

Napisany przez romanesco (Post 1017982)
No, O.K. Ale co z tym powiększeniem :hmm:

pewnie w decyrazach podana ;)

mensir67pl 17.04.2009 12:20

Cytat:

Napisany przez romanesco (Post 1017982)
No, O.K. Ale co z tym powiększeniem :hmm:

dobry bajer nigdy nie jest zły ...|| żeby chodź połowę miał z tego co pisze ...

icemac 17.04.2009 14:50

mam taką lornetkę :D

dziadek od ruskich kupił :hahaha:

nie wiem jak powiększa bo boję się jej używać :D

leży w garderobie pod półką ;)

Patrix 18.04.2009 17:27

http://allegro.pl/item614507735_tosh...tnik_kart.html

stawianie laptopa w glebę, suuper niech sobie ssie kurz :sciana::>
ale po nicku widać, że to baba jest więc wszystko wiadomo.

Tak się zastanawiam czy ten zainstalowany office i photoshop to legalne wersje są, jak i wiele wiele innych obstawiam, że nie :D:D

przydałoby się zgłosić... ||

ed hunter 18.04.2009 19:09

Jak ślicznie, przy kwiatkach fotka. Jeszcze Kitty nakleić i już całkiem fajny. :szczerb:

andrzejj9 19.04.2009 15:21

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1018234)
http://allegro.pl/item614507735_tosh...tnik_kart.html

stawianie laptopa w glebę, suuper niech sobie ssie kurz :sciana::>
ale po nicku widać, że to baba jest więc wszystko wiadomo.

Tak się zastanawiam czy ten zainstalowany office i photoshop to legalne wersje są, jak i wiele wiele innych obstawiam, że nie :D:D

przydałoby się zgłosić... ||

Nie wiem, cemu nie wierzysz, że ktoś do laptopa wartego ~ 1 tys. złotych dokłada oprogramowanie warte kilka razy tyle. A gdzie wiara w ludzi? ;)

Skubi 19.04.2009 23:09

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1018360)
Nie wiem, cemu nie wierzysz, że ktoś do laptopa wartego ~ 1 tys. złotych dokłada oprogramowanie warte kilka razy tyle. A gdzie wiara w ludzi? ;)

Napisałem do tej Pani czy oprogramowanie jest legalne i taką odpowiedz dostałem:

Kod:

Dzien dobry!

Nie, niestety nie sa to programy z licencją, aczkolwiek sama Windows Vista jest w 100% 'prawdziwa'.

Pozdrawiam serdecznie

Milena

demek 19.04.2009 23:29

997
dzwon, dadza ci odpowiedni telefon, dzwon...

ed hunter 20.04.2009 07:16

A pomyśleć, że można zainstalować Open Office, Gimpa, lub jakąś jego odmianę, wiele innych, i być szczęśliwym użytkownikiem.

No ale jak widać, niektórym nie starcza samo używanie pirackiego oprogramowania, chcą je jeszcze sprzedać, a za to to się idzie siedzieć...

sobrus 20.04.2009 07:48

Głupota pod tym względem jest głęboko zakorzeniona w społeczeństwie.
Weźmy pierwsze lepsze pismo komputerowe.
Kurs. Czego? Worda, Excela, PowerPointa.
No to nic dziwnego że każdy musi to mieć.
Tylko szaleńcy co chcą mieć problemy instalują niestandardowe aplikacje ;)
Ja wyrzuciłem M$ Office po zobaczeniu OpenOffice 1.1.2. I wracać nie zamierzam.

Ale to sie zmienia - firma w której pracuje, jedna z większych w Polsce, przechodzi na OO.org.

loki7777 20.04.2009 10:50

Gdyby tylko OO byl bardziej "dopracowany", bo jak ktos robi wszystko jak w MS office to ma problemy (oczywiscie google pomaga, ale trzeba umiec obslugiwac)

Patrix 20.04.2009 15:30

No widać, że osoba kompletnie zielona jest ... niby głupota nie boli ale w pewnych sprawach się za nią płaci :/
Bo jeśli wie o co chodzi to ma niezły tupet :P

andrzejj9 20.04.2009 16:41

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1018440)
A pomyśleć, że można zainstalować Open Office, Gimpa, lub jakąś jego odmianę, wiele innych, i być szczęśliwym użytkownikiem.

No ale jak widać, niektórym nie starcza samo używanie pirackiego oprogramowania, chcą je jeszcze sprzedać, a za to to się idzie siedzieć...

Wiesz, trzeba jeszcze o tych alternatywnych programach wiedzieć. A kto u nas zadaje sobie tyle trudu, skoro można zainstalować piraty?

Niestety świadomość prawa w Polsce jest tragiczna i na razie niewiele się pod tym względem zmienia. Ale i trudno się dziwić, jeśli przykła idzie 'z góry'. I mam tu na myśli nie tylko pirackie oprogramowanie używane powszechnie przez policję, czy nauczycieli, ale ogóle lekceważnie prawa w Polsce, które można spotkać na każdym kroku.

Ale.. to decyzja tej osoby. Ja się cieszę, że na moim komputerze (poza jednym programem, którego używam bardzo, bardzo sporadycznie, a jest bardzo drogi i cały czas czekam, aż pokażą się jakieś alternatywne) wszystko jest oryginalne. Staram się nie wyznawać zasady, że jeśli wszyscy łamią prawo, to ja również będę.

Stanley 20.04.2009 17:35

Gdyby te programy/gry oryginalne byly tansze, to by wiecej ludzi je kupowalo. A tak, przy placach, jakie sa w Polsce, nie kazdego stac na takie wydatki.

Patrix 20.04.2009 17:37

Cytat:

Napisany przez Stanley (Post 1018573)
Gdyby te programy/gry oryginalne byly tansze, to by wiecej ludzi je kupowalo. A tak, przy placach, jakie sa w Polsce, nie kazdego stac na takie wydatki.

Dlatego nie powinien ich używać.
To tak jakbyś zabrał sąsiadowi auto bo Cie nie stać na swoje.
Jeśli tego nie rozumiesz to też nie jesteś świadomy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03.