![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Humor O wszystkim, co bawi i śmieszy :) |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1486 | ||
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mnie najbardziej wkurzają sprzedawcy kart pamięci ukrywający cene karty w cenie przesyłki.
Najgorsze jest to, że inni chcąc być konkurencyjni cenowo robią to samo. Np karta za 7zł + 10zł za przesyłkę. Przy czym od razu piszą że nie wysyłają więcej niż 2 sztuk w 1 paczce (jeżeli juz napiszą dlaczego, to ze względu na jakieś ubezpieczenie itp). Karta warta 7zł to po co jakieś ubezpieczenie ![]() Ci bardziej bezczelni piszą nawet od razu "cena wysyłki nie jest równa opłacie poczty polskiej", aby nikomu przypadkiem nie przyszło do głowy proponować tańsze rozwiązanie. W ogóle coraz więcej jest napisane małymi literkami, gdzieś z boku albo na stronie "o mnie". Albo w ogóle... Pierwsza z brzegu oferta: http://www.allegro.pl/item526817766_...a_wysylka.html Spójrzcie na ceny przesyłek - nie wiem czy śmiać się czy płakać. Albo tutaj: http://www.allegro.pl/item521424281_...ka_15mb_s.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() To chyba ze względu na wagę! ![]() ![]() Ale spójrzcie - to działa. Karty po sztucznie zaniżonych cenach idą jak woda! Ostatnio zmieniany przez sobrus : 17.01.2009 o godz. 11:26 |
||
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1487 | |
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
Cytat:
No niestety są idioci, który napędzają takie postępowanie, przykładowo popatrzeć na wspomniane przez Ciebie aukcje. Ostatnio zamawiałem 3 szt. różnych kart, zamówiłem u jednego sprzedawcy, żeby koszt przesyłki był jeden. Niestety coraz trudniej znaleźć sprzedawcę, który nie stosuje takich praktyk. U tego co zamówiłem, nie miał najniższej przesyłki, bo 8 zł za list priorytetowy, który kosztował 4.8 zł, ale miałem policzony jeden koszt (te 8 zł) i na tle tych innych wypada przyzwoicie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1489 |
downloader
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Wow. Oli Rutowicz pewni by się spodobał
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1490 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.01.2004
![]() |
Cytat:
A czym ta karta się różni od SD cyt. " Łącze: SDHC (urządzenia wyposażone w czytniki SD nie obsługują kart SDHC) " dobilo to mnie ![]() EDIT: Powyższe kwoty zawierają: - Koszty przesyłki poleconej - Koszty opakowania - Koszty pakowania - Podatek VAT 22% na to wygląda że za niedługo jeszcze zaczną doliczać cenę paliwa i amortyzacji samochodu bo kosztów wysyłki no bo trzeba paczkę jakoś dostarczyć na pocztę ![]() ![]()
Ostatnio zmieniany przez scalak77 : 17.01.2009 o godz. 12:38 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1491 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Jeśli Ci kartę "SDHC" czyta pierwszy lepszy czytnik, to masz 100% pewności, że to nie karta SDHC. Ma tylko taki napis.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1492 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Urzadzenia a nie czytniki. Nawigacje, aparaty itp obslugujace sd nie zobacze sdhc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1493 | |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Cytat:
![]() Przykład: Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#1494 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.01.2004
![]() |
Cytat:
Obecnie 99% czytników już obsługuje karty SDHC bo miałem kiedyś u znajomego problem na starym czytniku okazało się że nie widzi SDHC a zwykła SD widział więc na 100% jestem pewien że to SDHC
![]() |
![]() |
![]() |
#1495 |
downloader
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
A właśnie jak to jest z tymi kartami SD i SDHC. Na stronie http://www.sdcard.org/ piszą, że maksymalna pojemność karty SD to 2GB, a na wikipedi że 32GB. Czy słuszna jest teoria, że karta SD o pojemności większej niż 2GB będzie właściwie kartą SDHC?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1496 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Są w sprzedaży karty SD 4GB i są to na pewno SD, bo widzi je aparat, który nie ma prawa widzieć SDHC.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1497 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
4GB to ta granica. Niektóre 4GB są SD, niektóre są SDHC.
Ale powyżej 4GB to już praktycznie 100% SDHC. Z kolei <=2GB są praktycznie same zwykłe SD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1498 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
scalak - SD a SDHC to dwie rozne specyfikacje rozniace sie przede wszystkim systemem plikow (i innymi rzeczmi uwglednionymi w specyfikacji)
ale to nie tak, ze predkosc SDHC jst zawsze wyzsza niz SD - to nie ma nic wspolnego oczywsice SDHC sa nowsze i wiekszosc z nich bedzie szybsza, ale nie nie wynika z tych dwoch literek ![]() tez SDHC bedzie czytane przez kompatybilne urzadzenia tylko i jest kompatybilne wstecz natomiast SD nie jest kompatybilne w przod - bo niby jak ![]() sorbus - specyfikacja SD obejmuje do 2GB, nie wiem jak zrobili 4GB, ale sa faktycznie takowe SDHC to od 4GB do 32GB andrzej - a propos czarnej listy - nie potrzebujesz powodu a propos odwolania - mozesz napisac "zle wspomnienia" i co? ktos Cie do sadu poda? nie zartuj |
![]() |
![]() |
![]() |
#1499 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Widzisz.. dlatego też takie rzeczy ludzie mogą sobie pisać, bo wszyscy po prostu machają na to ręką i co najwyżej rezygnują z zakupów (i słusznie). Ale gdyby ktoś miał chęć i czas drążyć sprawę, to pewne regulacje prawne są.
![]() |
![]() |
#1500 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w CHIPie o ile dobrze pamiętam opisali jak sprzedawca podał kupującego do sądu za wystawienie soczystego negatywnego komentarza po tym jak sprzedawca przyjął towar i zwrócił pieniądze...
![]()
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 17.01.2009 o godz. 20:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
allegro śmieszne aukcje |
|
|