![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Humor O wszystkim, co bawi i śmieszy :) |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie znają się... kierują się obrobionymi w photoshopie pseudo 'realfoto'
![]() Jeśli o mnie chodzi to w dalszym ciągu będę polecać Author A-D4WX. Używam takiej już od dobrych kilku sezonów w dalszym ciągu jestem z niej zadowolony. Cena/jakość 'tamtej' lampki to dno i 5m mułu.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale w czym problem? Nie twierdzę, że akurat na pewno ta lampka jest tyle warta, ale że lampki rowerowe po kilkaset złotych mogą być warte swojej ceny to jestem w stanie uwierzyć. Czytałem trochę testów, z dokładnymi zdjęciami i różnice pomiędzy światełkami za kilkanaście złotych, a tym z wyższej półki były kolosalne. Nie pamiętam nazw, bo teraz może mi to nie być potrzebne, ale ta oferta z Allegro może być atrakcyjna.
|
|
|
#3 |
|
Pingwin specjalista.
Mogą
![]() Nie była i nie będzie ![]() Ta ładowarka do tego szrota co ją oferuje jest przerabiana (oryginał jest przystosowany i ładuje akku do gsm), przykład: http://allegro.pl/item689126100_uniw..._hit_8994.html Poza tym za tą cenę co to za badziewny akku w niej siedzi ? Uchwyt jest tragiczny, powinna to być przynajmniej opaska, zdziwię się jak Ci nie spadnie na krawężniku. Reflektor w tym przypadku nieteksturowany (smooth reflector) poza pierwszą wadą, że daje głównie skupione światło, jako drugą wadę uznaję brak uszczelki w środku (szkło przy złej pogodzie zaparuje a SMO się zniszczy). NIE, cena nie może być atrakcyjna a wszyscy co ją na tej aukcji zakupili są idiotami wprost proporcjonalnie co do ilości zakupionych sztuk ;] ... Te fotki na tej aukcji są 'lekko' poprawione bo SMO nie ma takiego strumienia na boki ;] ... Sprzęt straganowy a gość ma widać dobry interes na tym.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 09.08.2009 o godz. 14:49 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trzeba na głowę upaść, żeby taką latareczkę, za taką kasę kupić. Za te pieniądze to mam dobry łańcuch + kasetę (tylne zębatki)... 2 razy mam.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
nie znam się na sprzęcie tego typu ale: wklepując w google "Seoul Semiconductor P4 rank U1" wyskakuje link do sklepu, w którym można kupić diody typu z użytych w sprzedawanej "bocialarce" no i zaczynają się od ~100 zł i do tego mniejszej mocy (195lm vs 220lm).
Także używając google można znależć moc w lumenach reklamowanego przez Patrix'a Authora A-D4WX i wynosi ona 80lm czyli blisko 4x słabsza od bocialarki... |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Pingwin specjalista.
No i co Ci po żarówce jak jest w takiej marnej oprawie (o SMO już nie wspomnę a akku i ładowarka to totalne dno) ?
Cytat:
o jakości wykonania nawet nie wspomnę, że lepsza jest, ta lampka co pisałem jest na 4x paluszek AA więc przy pojemnych akku ta lampka zjada na śniadanie czasem pracy tego NoName'a ... Nie reklamuję tylko polecam.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 09.08.2009 o godz. 18:57 |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
) czyli +10 do lansu ![]() aku i ładowarka to margines - myślę, że sprzedawca by Ci sprzedał tą latarkę ze 2 dychy taniej bez aku i ładowarki no i sprzęt każdemu wedle potrzeb - imo ci co kupują wiedzą czego chcą i mają świadomość istnienia tańszych rozwiązań Ostatnio zmieniany przez Pierwszy : 10.08.2009 o godz. 00:05 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Pingwin specjalista.
margines
? to podstawa zaraz po żarówkach !Author jest przynajmniej wart swojej ceny, a co do aukcji to nie jest sztuką zrobić coś tandetnego z drogich materiałów. PS sam pisałeś, znalazłeś ile lumenów ma 'moja' lampka a ile lumenów ma lampka z aukcji teraz jak wyjaśnisz logikę kogoś kto w garażu zaprojektował lampkę na mocnej żarówce pracującej na jednym akku, jeśli fima Author mająca ludzi od projektów do słabszej żarówki zastosowała cztery akku ? Wg mnie bardziej wydajna żarówka bierze więcej prądu a nie mniej ![]() Nie mieszajmy w tej dyskusji wszystkich lampek na rynku, ja mieszam z błotem konkretnie tą 'bocialarkę' .... tandeta !
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 10.08.2009 o godz. 00:17 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
No ale postawcie się na miejscu sprzedającego.
Skoro ludzie kupują za 200zł, to logiczne, że nie będzie ich sprzedawał za 10... A że ludziki się nie znają, to już ich problem.
|
|
|
#10 |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
No to musze anulowac zamowienie
![]() lol |
|
|
|
|
|
#11 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ok, jeśli się znacie i cena nie jest uzasadniona to w porządku. Pamiętam po prostu, że ja też pierwszy raz widząc lampki po kilkaset złotych zacząłem pukać się w głowę. Ale jak się okazał, niekoniecznie słusznie..
|
|
|
#12 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Na ich forum światełkowym ktoś inny wyliczył koszty części na sto parę złotych, a cena całej latarki tam jest 120 pln.
Nie jestem specem od takich bajerów, ale wiem, że latarki na diodach mocy nie kosztują naście złotych. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Pingwin specjalista.
ja bym projektu nie pogratulował...
ale popytu owszem... (marketing) a co do zapasu akku w kieszeniach i ich przekładaniu po ~2,5h to uznaję, że przy tej cenie takie coś nie powinno mieć miejsca.
|
|
|
#14 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a prawda jest taka, ze kazdy z nas przy odrobinie manualnych zdolnosci jest w stanie zrobic taka latarke sam, lub przerabiajac inna
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Guru
![]() ![]() |
plus ogrom chęci, samozaparcia, jakiejś wiedzy z elektroniki, wolny czas... itd.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| allegro śmieszne aukcje |
|
|