![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Humor O wszystkim, co bawi i śmieszy :) |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() http://allegro.pl/item171056663_naped_cd.html Może gościu opuści za przesyłkę razem do.. powiedzmy 100 złotych
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@jesi
Sprzedawałem niedawno sporo z mojej kolekcji starych komputerów retro (Amiga, Atari itp.), za wszystko miałem 9%. Tylko teraz nie ma litości i od razu doliczam do kwoty którą chcę uzyskać prowizję. Wcześniej nie zwracalem na to nawet uwagi, bo kilka złotych w jedną czy drugą stronę nie robiło różnicy. Obecnie za pazerność portalu musi zapłacić kupujący, na szczęście maniacy retro mają co wydawać. To jest czarny humor
|
|
|
|
#3 |
|
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
Ha, Panie i Panowie, my tu gadu gadu o wyższości eBay nad Allegro, a tutaj niespodzianka. Pomijając kwestię rozpoznawalności marki Allegro, nic dziwnego, że nasi nie pchają się na eBay. Otóż wcale taki tani nie jest (dla Sprzedawcy). Zrobiłem próbę i wystawiłem na sprzedaż pewien przedmiot, sprzedałem go i tak oto przedstawiają się koszty:
- eBay opłata za wystawienia 0 zł - Allegro 0 zł - eBay prowizja od sprzedaży 10% - Allegro 8% - eBay prowizja od kosztów wysyłki - 10% - Allegro 0% (0 zł)- eBay prowizja od płatności (PayPal) 4,17% - Allegro (PayU) 0% (0 zł) Podsumowując, źle dobrana przeze mnie kwota sprzedaży i wyszedłem 5 zł na minusie (do ceny zakupu przedmiotu) ![]() Przykład dotyczy sprzedaży tego samego przedmiotu wystawionego w tej samej kategorii na obydwu portalach. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No proszę, a plotka głosi jak to tanio jest na eBay ...
|
|
![]() |
| Tagi |
| allegro śmieszne aukcje |
|
|