![]() |
Ilość załączników: 1
Od czasu modelu Asus DRW-24B1ST\LT w wersji Liteon DH24AASH czyli rewizja A do którego wyszły aktualizacje Asusa brak do nowszych modeli .
Dokładnie do DRW24B5ST jest wersja 1.00 jak również brak jej w wersji exe. Załącznik 68624 |
Cytat:
|
Nie bardzo wiem o co chodzi, pewnie o jakąś podmiankę firmware tj. zrobienie z tej nagrywarki innej nagrywarko co nie bardzo wiem jak się robi, może wg instrukcji bym sobie poradził. Ale skoro czary2mary pisze, że moja nagrywarka obsługuje jitter to muszę powalczyć. Chyba nie ma sensu podmieniać bo co niby zyskam?
|
Na Asusie tak samo testuje bezproblemowo jitter\choć do testów jak widać na moim teście słabo się nadaje \marny odczyt i zapis zwłaszcza na końcówkach.
Najlepiej sobie radzi na sofcie od Plextora ...... z dlatego też tak u mnie skończył ;) |
a jak zrobić z mojego asusa - tego plextora?
|
Cytat:
@Gwiazdor tak, chodzi o wgranie firmware Lite-On'a, ale nie wiem czy to pomoże, gdybam |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Tu masz screen z archiwum ze testuje chyba że ja mam halucynacje i padło mi na oczy. Po kiego się ludziska tu wypowiadacie o czymś o czym nie macie zielonego pojęcia? Załącznik 68625 |
Moja nagrywarka pokazywała jitter ale w opti drive control, tyle że po próbie przełączenia w biosie ide na ahci i uruchomienia win7 64 z odzyskaniem, program po ponownej instalacji (bo go nie było), przestał działać - po włożeniu płyty zawiesza się po naciśnięciu start full, chyba że to była wina kilku płyt... ale na nero poszły. Zatem jitter nie działa mi tylko w nero i nie wiem czemu.
@czary2mary - dałbym radę i czy gdzieś jest instrukcja zrobienia z mojego asusa plextora takiego jak Ty masz i najlepiej działa? |
@czary2mary
chodzi mi przecież, że u kolegi nie testuje, a nie wcale |
Nigdzie nie ma prostej instrukcji \musisz mieć prawidłowo zrobiony flash od Plextora oczywiście nie żadnym Flash Utility bo zgrywa śmiecie w sprzętach z pamięcią 1MB albo znaleźć gdzieś taki zrzut prawidłowo zrobiony.
Oczywiście przy wgraniu nieprawidłowo zrobionym zrzucie napęd wylatuje w kosmos bez żadnej nadziei na ratunek. Wgranie polega na odblokowaniu oficjalnego instalatora Plextora i wgraniu softu metodą unlocked flasher . Ale żeby przywrócić Asus DRW24B5ST gdzie nie ma instalatora to już wyższa szkoła jazdy \potrzebny wysokospecjalistyczny sprzęt i soft. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:57. |