Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.12.2005, 10:02   #1
xadamus
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.12.2005
xadamus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
błąd z płyta RW Verbatim 2.4X

Witam
Kupiłem płyty Verbatim DVD+RW 2.4X 4.7GB. Sluża mi poprawnie do nagrywania filmow na nagrywarce stacjonarnej. Chcialem jednak ich tez uzyc na komputerze i sie zawiodłem. Próba nagrania pliku na płytę programem Nero konczy sie niepowodzeniem (uszkodzeniem nosnika ?). Efekt jest taki ze na poczatku procesu nagrywania pojawia sie jakis komunikat o formatowaniu nosnika po czym opracja ta po 2 minutach konczy sie błedem. I taka płytka jest chyba do wyrzucenia bo po tym i stacjonarna nagrywarka tez juz jej nie potrafi nagrac/skasowac. Zrobilem ta próbe na dwóch płytkach lecz niestety z takim samym skutkiem. A ponowne wlozenie tej "uszkodzonej" płytki do napedu w komputerze skutkuje tym ze miga lampka nagrywarki a Nero wisi.

Czy ktos moze podejrzewac czego to moze byc przyczyna ?
pozdrawiam

PS.nagrywarka na PC to LG GS 4163B, dziala z inna płytka RW x4 bez problemu
xadamus jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.12.2005, 10:08   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
sprobuj w kompie skasowac ja innym programem, np clonem
sam miewalem problemy na kompie z plytami 2,4 - raz sie czytaly a raz bledy... (na dwoch roznych kmpach i nagrywarkach) ale nie zeby az do wyzucenia byly
wszystkie przeszly jak reka odjol po zakupie plyt x4
nimal jest offline  
Stary 30.12.2005, 12:48   #3
xadamus
Nowy na forum

jedna udało mi sie skasowac Nero, ale wciaz nie daje sie na niej nagrywac na stacjonarnej nagrywarce. Druga płytka pozostaje głucha na wszelkie próby kasowania: zawiesza sie wszystko bo nagrywarka w PC próbuje w nieskonczonosc odczytywac nosnik.

A co to za program ten Clone ? Clone XXl nie działa z płytkami DVD lecz tylko CD.

pozdrawiam
xadamus jest offline  
Stary 30.12.2005, 12:56   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez xadamus
jedna udało mi sie skasowac Nero, ale wciaz nie daje sie na niej nagrywac na stacjonarnej nagrywarce. Druga płytka pozostaje głucha na wszelkie próby kasowania: zawiesza sie wszystko bo nagrywarka w PC próbuje w nieskonczonosc odczytywac nosnik.

A co to za program ten Clone ? Clone XXl nie działa z płytkami DVD lecz tylko CD.

pozdrawiam
CloneDVD

ja taką płytkę skasowałem alkoholem, dokładnie Verbatim DVD+RW 2.4x
ed hunter jest offline  
Stary 05.01.2006, 08:59   #5
xadamus
Nowy na forum

Uzyłem alcohola i oto efekty:
- jedna z płytek wciaz nie daje sie skasowac: alkohol twierdzi ze nie wlozylem płyty a nagrywarka cały czas sama z siebie po wlozeniu plytki miga lampka probojac cos odczytac.
-druga plyta sie skasowala (kasowala sie rowniez innymi progrmami), ale wciaz nie moge nic na niej nagrac na nagrywarce stacjonarnej dvd - pojawia sie błąd zapisu.
-inne plytki ktorych nie uzywalem w PC, dzialaja na nagrywarce stacjonarnej poprawnie.

Czy ktos moze wie o co tu chodzi ?
xadamus jest offline  
Stary 21.04.2006, 12:58   #6
suchy503
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.05.2002
suchy503 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
skasuj ją DVD Decrypter i powinno być ok, nero jakoś kiepsko kasuje płyty bo stacjonarne nagrywarki ich nie widzą
Stary 21.04.2006, 18:01   #7
skyrider
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 14.07.2004
skyrider zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
problem z obsługą płyt Verbatim DVD+RW 2.4x na nagrywarce GSA-4163B jest znany.
nagrywarka nie potrafi rozpoznać nośnika i mruga wesoło diodą.
spróbuj skasować płytkę u kogoś na nagrywarce LITEON.
skyrider jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: