![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2005
![]() |
błąd z płyta RW Verbatim 2.4X
Witam
Kupiłem płyty Verbatim DVD+RW 2.4X 4.7GB. Sluża mi poprawnie do nagrywania filmow na nagrywarce stacjonarnej. Chcialem jednak ich tez uzyc na komputerze i sie zawiodłem. Próba nagrania pliku na płytę programem Nero konczy sie niepowodzeniem (uszkodzeniem nosnika ?). Efekt jest taki ze na poczatku procesu nagrywania pojawia sie jakis komunikat o formatowaniu nosnika po czym opracja ta po 2 minutach konczy sie błedem. I taka płytka jest chyba do wyrzucenia bo po tym i stacjonarna nagrywarka tez juz jej nie potrafi nagrac/skasowac. Zrobilem ta próbe na dwóch płytkach lecz niestety z takim samym skutkiem. A ponowne wlozenie tej "uszkodzonej" płytki do napedu w komputerze skutkuje tym ze miga lampka nagrywarki a Nero wisi. Czy ktos moze podejrzewac czego to moze byc przyczyna ? pozdrawiam PS.nagrywarka na PC to LG GS 4163B, dziala z inna płytka RW x4 bez problemu |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sprobuj w kompie skasowac ja innym programem, np clonem
sam miewalem problemy na kompie z plytami 2,4 - raz sie czytaly a raz bledy... (na dwoch roznych kmpach i nagrywarkach) ale nie zeby az do wyzucenia byly wszystkie przeszly jak reka odjol po zakupie plyt x4 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
jedna udało mi sie skasowac Nero, ale wciaz nie daje sie na niej nagrywac na stacjonarnej nagrywarce. Druga płytka pozostaje głucha na wszelkie próby kasowania: zawiesza sie wszystko bo nagrywarka w PC próbuje w nieskonczonosc odczytywac nosnik.
A co to za program ten Clone ? Clone XXl nie działa z płytkami DVD lecz tylko CD. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ja taką płytkę skasowałem alkoholem, dokładnie Verbatim DVD+RW 2.4x |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Uzyłem alcohola i oto efekty:
- jedna z płytek wciaz nie daje sie skasowac: alkohol twierdzi ze nie wlozylem płyty a nagrywarka cały czas sama z siebie po wlozeniu plytki miga lampka probojac cos odczytac. -druga plyta sie skasowala (kasowala sie rowniez innymi progrmami), ale wciaz nie moge nic na niej nagrac na nagrywarce stacjonarnej dvd - pojawia sie błąd zapisu. -inne plytki ktorych nie uzywalem w PC, dzialaja na nagrywarce stacjonarnej poprawnie. Czy ktos moze wie o co tu chodzi ? |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
skasuj ją DVD Decrypter i powinno być ok, nero jakoś kiepsko kasuje płyty bo stacjonarne nagrywarki ich nie widzą
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
problem z obsługą płyt Verbatim DVD+RW 2.4x na nagrywarce GSA-4163B jest znany.
nagrywarka nie potrafi rozpoznać nośnika i mruga wesoło diodą. spróbuj skasować płytkę u kogoś na nagrywarce LITEON. |
![]() |
![]() |
|
|