Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.11.2007, 11:38   #1
tomsoul
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.11.2007
tomsoul w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy magnes może zniszczy dane na płytach CD lub DVD?

Witam

Jestem na tym forum nowy.I mam pytanie.
Czy magnes(czy magnez ? Nie pamiętam poprawnej formy,ale chodzi o czarne żelastwo z dwoma biegunami) może zniszczyc dane na płytach cd lub dvd?Wiem że kasuje on np.nagrania na kasetach magnetofonowych.A jak to jest z płytami?Czy jak bym położył płyte cd-audio koło kolumny głośnikowej to czy informacje na niej się skasują?

P.S.
Przepraszam że pisze to tutaj ale wydaje mi się to forum najbardziej pasujące do tego tematu.
tomsoul jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.11.2007, 11:42   #2
marynarz
Guru

Data rejestracji: 01.05.2002
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Oczywiscie ze nie. Przez pole magnetyczne mozna zniszczyc dane ktore sa zapisywane magnetycznie (dysk twarde, kasety wszelkiego rodzaju, itp.).
Dane na plytach zapisywane i odczytywane sa w sposob optyczny.
Stary 03.11.2007, 12:00   #3
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Nie.
I wiecej - na HDD tez nie - w samej obudowie HDD jest tak silny magnes (magnes, bo magnez to pierwiastek) ze zaden magnes nie da rady.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline  
Stary 03.11.2007, 16:35   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
TAK! trzeba mocno pociera***263;.
ed hunter jest offline  
Stary 03.11.2007, 17:04   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
albo celnie rzucic
a tak na serio, to nie

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 03.11.2007 o godz. 17:09
nimal jest offline  
Stary 03.11.2007, 18:05   #6
tomsoul
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.11.2007
tomsoul w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
OK Czyli po prostu laser w naszych komputerowych nagrywarkach wypala(dosłownie)dane na płytach,dobrze kapuje?A jak to jest w wytwórniach fonograficznych(a konkretnie tam gdzie nagrywa się płyty,oryginalne cd-audio)bo słyszałem że tam jest troche inaczej.Że są jakieś prasy które pod siłą kilku ton wytłaczają dane na płytkach.Tak tylko słyszałem,czy to prawda?
tomsoul jest offline  
Stary 03.11.2007, 18:41   #7
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomsoul Podgląd Wiadomości
.Tak tylko słyszałem,czy to prawda?
Prowokator
Tak- laser wypala piny na plycie, rozdzielone pitami. Piny i pity razem tworza zapis plyty.
Tlocznie - jak sama nazwa wskazuje, robi to samo za pomoca tloczenia.
No moze nie brutalna prasa mechaniczna, ale zasada podobna

Qrde!
A moze odwrotnie?
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline  
Stary 03.11.2007, 19:01   #8
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
Prowokator
Tak- laser wypala piny na plycie, rozdzielone pitami. Piny i pity razem tworza zapis plyty.
Tlocznie - jak sama nazwa wskazuje, robi to samo za pomoca tloczenia.
No moze nie brutalna prasa mechaniczna, ale zasada podobna

Qrde!
A moze odwrotnie?
Znaczy co odwrotnie - nagrywarka t***322;oczy, a t***322;ocznia wypala?

Czy mo***380;e masz na my***347;li landy i pity (czy jak je tam zwa***322;).

Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: