![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.02.2005
![]() |
Dvd-r Tdk
Witam!
Dopiero zaczynam zabawę z nagrywarką dvd (Liteon SOHW 1673S), czytałem dużo Waszych wypowiedzi na temat nośników, no i się pokusiłem na Płytki TDK (wcześniej stosowałem Esperanza). Kupiłem sobie 25 szt i już 3 mogę stosować tylko jako podstawki pod ![]() Problem polega na tym, że nagrywara wywali błąd na samym początku (tzn. przed wypalaniem filmu) - nagrywam w Nero, dziwi mnie to bo nagrywałem prędkością x4 a nie x8, jakoś boję sie stosować większe prędkości, może takie przyzwyczajenie, niewiem! Testowałem ja w Nero Speed i po włożeniu nośnika w zakładce Disk info - producent nieznany, wy też tak macie? Oto moje pytania: 1. Co może być przyczyną tych "bubli"? (obraz zrobiony wcześniej-nie przegrywam w locie) 2. Jaki programik do wypalania Wy stosujecie? 3. Czy z powodzeniem stosujecie wieksze prędkości tzn. x6; x8? Dzięki i pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Lite-ON 1693S
Data rejestracji: 26.09.2003
![]() |
Nie mam zadnego problemu z TDK, z tym, ze ja uzywam DVD+R. Nagrywam je na 8x, skana z KProbe masz w ktoryms moim poscie. Do nagrywania Nero, chyba ze obraz, to Alcohol.
Nie zdarzylo mi sie jeszcze zadnej ich plyty skopac.
"Want a vision of the future, Winston? Imagine a boot stamping on a human face." (George Orwell, "1984") "And these children that you spit on, as they try to change their world" (David Bowie, "Changes") "Vinyls rock the world of music. And don't try to argue." (?) Powyższy podpis posiada homologację forum.cdrinfo.pl |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.06.2005
![]() |
zrób upgrejt biosa nagrywarki
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Nie prościej postawić Tarota? ![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.02.2005
![]() |
Cytat:
No niestety nie zrobiłem screena jak mi wyskakuje w nero ale to się dzieje jak już wspominałem na samym początku tzn. pasek ma 2% i stoi!! Jezeli chodzi o Esperanzy to sytuacja wygląda inaczej gdyż, wypalanie leci oki ale przy zakończeniu płytki wywala błąd ![]() Może nośniki są jakieś podejrzane?? W kProbe 2.4.2 w tabelce pokazuje tylko ID płytki TTH01, rubryka producent jest pusta. W Nero speed tez nie ma producenta, co do Esperanzy to mnie nie dziwiło ale TDK. Zaopatruje się w sklepie internetowym są nawet na allegro ale to chyba nie w tym problem, nie? Co do nagrywary to: Liton SOHW 1673S, firmware JS07, podłączona master, ASPI dzisiaj instalowałem, DMA tez sprawdzałem. Zobacze może PLUSY przetestuje. Nara |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Ja mam benq 1620, wypaliłem już też pare tych tdk dvd-r i są one paskudne. Qscan pokazuje że można je wypalać tylko 4X chciaż producent podaje 8X, jak wypaliłem 8X to poszła do koszalina. DVD identyfier pokazuje manufactured id TTG02 manufactured name tdk.
Zawsze miałem dobre zdanie o TDK ale teraz tA firma spadła na psy. Już chyba długo nie kupie tdk. Najgorszy chłam. |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=3697 ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Minusy kupiłem przez nieuwagę - wcześniej wypalałem na samych plusach - nagrywarka już ma przebieg ponad 400 plusów bez żadnych strat w nośnikach..Cóż ostatnio dane mi było wypalić na NECu3500 40 sztuk minusów od TDK i wszystko pięknie... także jakość TDK raczej na wysokim poziomie mimo kilku uwag na forum dot. nierówności w jakości nośników od TDK - czy to dane czy filmy wypalam zawsze x 4 mimo dedykowanej 8. Wykresy i uwagi, które przytaczał w kilku miejscach Sławek - za które serdecznie dziękuję jasno podają ,że x4 jest najlepszą i najbezpieczniejszą z prędkości.
Ostatnio zmieniany przez Dorian : 15.07.2005 o godz. 22:43 |
![]() |
![]() |
#11 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i chyba jedyną dla TDK z MBI.
|
![]() |
![]() |
#12 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
TDK dvd-r
nie do zdarcia
#13 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
TDK dvd-r
nie do zdarcia
#14 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
To można nimi na przykład podkleić trampki ... ![]() ![]()
![]() |
|
|