Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.07.2005, 17:24   #1
Isien
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.02.2005
Isien w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dvd-r Tdk

Witam!

Dopiero zaczynam zabawę z nagrywarką dvd (Liteon SOHW 1673S), czytałem dużo Waszych wypowiedzi na temat nośników, no i się pokusiłem na Płytki TDK (wcześniej stosowałem Esperanza). Kupiłem sobie 25 szt i już 3 mogę stosować tylko jako podstawki pod
Problem polega na tym, że nagrywara wywali błąd na samym początku (tzn. przed wypalaniem filmu) - nagrywam w Nero, dziwi mnie to bo nagrywałem prędkością x4 a nie x8, jakoś boję sie stosować większe prędkości, może takie przyzwyczajenie, niewiem! Testowałem ja w Nero Speed i po włożeniu nośnika w zakładce Disk info - producent nieznany, wy też tak macie? Oto moje pytania:

1. Co może być przyczyną tych "bubli"? (obraz zrobiony wcześniej-nie przegrywam w locie)
2. Jaki programik do wypalania Wy stosujecie?
3. Czy z powodzeniem stosujecie wieksze prędkości tzn. x6; x8?

Dzięki i pozdrawiam
Isien jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.07.2005, 17:33   #2
Xavery
Lite-ON 1693S

Data rejestracji: 26.09.2003
Xavery zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie mam zadnego problemu z TDK, z tym, ze ja uzywam DVD+R. Nagrywam je na 8x, skana z KProbe masz w ktoryms moim poscie. Do nagrywania Nero, chyba ze obraz, to Alcohol.

Nie zdarzylo mi sie jeszcze zadnej ich plyty skopac.

Powyższy podpis posiada homologację forum.cdrinfo.pl
Xavery jest offline  
Stary 09.07.2005, 18:07   #3
psotniczek1977
Bywalec

Data rejestracji: 16.06.2005
psotniczek1977 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zrób upgrejt biosa nagrywarki
psotniczek1977 jest offline  
Stary 09.07.2005, 18:24   #4
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez Isien
Witam!

Dopiero zaczynam zabawę z nagrywarką dvd (Liteon SOHW 1673S), czytałem dużo Waszych wypowiedzi na temat nośników, no i się pokusiłem na Płytki TDK (wcześniej stosowałem Esperanza). Kupiłem sobie 25 szt i już 3 mogę stosować tylko jako podstawki pod
Problem polega na tym, że nagrywara wywali błąd na samym początku (tzn. przed wypalaniem filmu) - nagrywam w Nero, dziwi mnie to bo nagrywałem prędkością x4 a nie x8, jakoś boję sie stosować większe prędkości, może takie przyzwyczajenie, niewiem! Testowałem ja w Nero Speed i po włożeniu nośnika w zakładce Disk info - producent nieznany, wy też tak macie? Oto moje pytania:

1. Co może być przyczyną tych "bubli"? (obraz zrobiony wcześniej-nie przegrywam w locie)
2. Jaki programik do wypalania Wy stosujecie?
3. Czy z powodzeniem stosujecie wieksze prędkości tzn. x6; x8?

Dzięki i pozdrawiam
podaj wiecej info,jaki bios,jak nagrywarka podlaczona[master],sprawdza dma,zainstaluj aspii,liteony lubia dvdr +,no i jaki to blad??[najlepiej wrzuc ten tekst] a jak stosowales esperanzy to wszystko bylo ok?? czy tez jakies problemy??

Stary 09.07.2005, 19:39   #5
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yarozelsky
podaj wiecej info,jaki bios,jak nagrywarka podlaczona[master],sprawdza dma,zainstaluj aspii,liteony lubia dvdr +,no i jaki to blad??[najlepiej wrzuc ten tekst] a jak stosowales esperanzy to wszystko bylo ok?? czy tez jakies problemy??
Ależ ty jesteś dociekliwy ...

Nie prościej postawić Tarota?

Stary 10.07.2005, 10:06   #6
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Ależ ty jesteś dociekliwy ...

Nie prościej postawić Tarota?

własnie prościej ale cos strona mojej prywatnej tarocistki Regelindy niedziała ,wiec chyba nici z tarota

Stary 10.07.2005, 22:17   #7
Isien
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.02.2005
Isien w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Yarozelsky
Witam!

No niestety nie zrobiłem screena jak mi wyskakuje w nero ale to się dzieje jak już wspominałem na samym początku tzn. pasek ma 2% i stoi!!
Jezeli chodzi o Esperanzy to sytuacja wygląda inaczej gdyż, wypalanie leci oki ale przy zakończeniu płytki wywala błąd
Może nośniki są jakieś podejrzane?? W kProbe 2.4.2 w tabelce pokazuje tylko ID płytki TTH01, rubryka producent jest pusta. W Nero speed tez nie ma producenta, co do Esperanzy to mnie nie dziwiło ale TDK. Zaopatruje się w sklepie internetowym są nawet na allegro ale to chyba nie w tym problem, nie?
Co do nagrywary to: Liton SOHW 1673S, firmware JS07, podłączona master, ASPI dzisiaj instalowałem, DMA tez sprawdzałem. Zobacze może PLUSY przetestuje.

Nara
Isien jest offline  
Stary 14.07.2005, 10:04   #8
krzypaw
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 04.02.2003
krzypaw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam benq 1620, wypaliłem już też pare tych tdk dvd-r i są one paskudne. Qscan pokazuje że można je wypalać tylko 4X chciaż producent podaje 8X, jak wypaliłem 8X to poszła do koszalina. DVD identyfier pokazuje manufactured id TTG02 manufactured name tdk.
Zawsze miałem dobre zdanie o TDK ale teraz tA firma spadła na psy. Już chyba długo nie kupie tdk. Najgorszy chłam.
krzypaw jest offline  
Stary 14.07.2005, 10:52   #9
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez krzypaw
Ja mam benq 1620, wypaliłem już też pare tych tdk dvd-r i są one paskudne. Qscan pokazuje że można je wypalać tylko 4X chciaż producent podaje 8X, jak wypaliłem 8X to poszła do koszalina. DVD identyfier pokazuje manufactured id TTG02 manufactured name tdk.
Zawsze miałem dobre zdanie o TDK ale teraz tA firma spadła na psy. Już chyba długo nie kupie tdk. Najgorszy chłam.
Sprawa TDK -Rx8 powraca.

http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=3697

slawekj jest offline  
Stary 15.07.2005, 22:40   #10
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Minusy kupiłem przez nieuwagę - wcześniej wypalałem na samych plusach - nagrywarka już ma przebieg ponad 400 plusów bez żadnych strat w nośnikach..Cóż ostatnio dane mi było wypalić na NECu3500 40 sztuk minusów od TDK i wszystko pięknie... także jakość TDK raczej na wysokim poziomie mimo kilku uwag na forum dot. nierówności w jakości nośników od TDK - czy to dane czy filmy wypalam zawsze x 4 mimo dedykowanej 8. Wykresy i uwagi, które przytaczał w kilku miejscach Sławek - za które serdecznie dziękuję jasno podają ,że x4 jest najlepszą i najbezpieczniejszą z prędkości.

Ostatnio zmieniany przez Dorian : 15.07.2005 o godz. 22:43
Dorian jest offline  
Stary 16.07.2005, 00:30   #11
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
i chyba jedyną dla TDK z MBI.
ed hunter jest offline  
Stary 16.07.2005, 20:13   #12
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
TDK dvd-r

nie do zdarcia
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Dvd-r Tdk-dsc02088-medium-.jpg  
Stary 16.07.2005, 20:13   #13
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
TDK dvd-r

nie do zdarcia
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Dvd-r Tdk-dsc02092-medium-.jpg  
Stary 16.07.2005, 20:36   #14
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez zorg
nie do zdarcia
a po co się kupuje takie płyty pomijając wynalazkowe kamery Sony?
ed hunter jest offline  
Stary 16.07.2005, 22:53   #15
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
a po co się kupuje takie płyty pomijając wynalazkowe kamery Sony?
No skoro są nie do zdarcia

To można nimi na przykład podkleić trampki ...

Twoje uprawnienia: