![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.10.2005
![]() |
Padnięte płytki DVD-RW
Witam,
Kupuję od czasu do czasu płyty DVD-RW i niestety stwierdzam, że po jakimś czasie, czasem bardzo krótkim, duży procent tych płyt nie daje się skasować i staje się bezużyteczna. Próbowałem w kilku napędach i w różnych programach. Czy jest jakaś metoda reanimacji lub sprawdzenia takich płyt? Próbowałem kasować w Nero oraz Alcoholu, próbowałem odczytać info o dysku, ale program nie czyta danych z płyt. Z płytami CD-RW nigdy nie miałem takich problemów. Pozdrawiam Bird4 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakość płyt uległa ostatnimi czasy widocznemu pogorszeniu - najwyraźniej tego właśnie doświadczasz.
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dla DVD-+RW to norma.
Wysiadaja nawet po jednokrotnym nagraniu. Jedyne realne plyty wielokrotnego zapisu to format DVD-RAM. Nawet te najslabsze wytrzymuja ok. 1000 sesji. (teoretyczne ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ciekawe, skąd takie doświadczenia?
Ja takich nie mam... Co prawda jak dotąd korzystałem tylko z 4 sztuk odkąd mam nagrywarkę DVD, ale to tylko dlatego, że więcej nie było potrzeby - każda wytrzymała po kilkadziesiąt (co najmniej) wypałów. A wymieniałem dlatego, że przy tak częstej eksploatacji się rysowały. Pierwszy AFAIR był TDK, później HP, Verbatim, obecnie Sony... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z natury, Panie, z natury.
Duzo nagrywam plikow potrzebnych tymczasowo i przez dlugi czas korzystalem z plyt DVD_RW, wiec mysle, ze moge, wyrazic swoja negatywna opinie na temat tych plyt. Nie przecze, ze inni maja inne doswiadczenia- ja mam takie i taka opinie wyglaszam.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
SONY DVD RW AW-G170A | Robert77 | Napędy optyczne DVD | 7 | 01.03.2008 19:24 |
Kopiowanie płyt DVD (tylko wydaje się łatwe) | karamba90 | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 7 | 16.12.2006 11:31 |
Nagrane płytki DVD (VOB) nie chce czytać PowerDVD | Kemot1 | DVD-Video | 1 | 30.11.2005 20:02 |
Chce przegrać zawartość płytki DVD ok10GB na 2 płytki 4,7GB jak to zrobić ??:| | dzidek85 | DVD-Video | 1 | 16.08.2004 16:01 |
Płytki DVD powyżej 4,7 GB ?? | dariush | Napędy optyczne CD | 2 | 16.12.2003 21:34 |