![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
i kolekność taka - jakość dźwięku najbardziej zależy od (pomijam sprzęty nie nadające się od nowości do używania ze wzgledu na tragiczną jakość): 1. głośników 2. wzmacniacza 3. CD |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Dire Straits Fan
Data rejestracji: 14.09.2005
![]() |
To panowie jest jasne jak słońce chociaż pomiędzy wzmacniacz a cd wsadziłbym jeszcze okablowanie
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.09.2005
![]() |
Cytat:
Z kabli polecam np. Siltechy za 1000 zł za parę do sprzętu o wartości segmentu około 5000 zł za sztukę i kable w cenie okolo 500zł do kolumn o wartości podobnej. Jak masz dobry sprzęt, gdzie go słuchać i jako taki słuch, to napewno usłyszysz te niuanse muzyczne, o których się dowiedziałej od osoby X. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
Od niedawna nagrywam płytki audio. Jak dotychczas używam tylko CD-R Verbatimów - Pastelek (prod Taiyo Juden), które mają nośnik koloru zielonego. Słyczałem jednak, że dla odtwarzaczy CD lepsze byłyby płytki z nośnikiem w kolorze srebrnym. Czy to prawda i co sądzicie o płytkach Platinum (produkcji CMC Magnetics)?
Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Takie bowiem jest też i moje zdanie, ale ... Kiedyś, chyba nawet na tym forum, była olbrzymia dyskusja z pyskówkami na ten temat ![]() Poszukajcie, a może znajdziecie ![]() Powiem jeszcze tylko, że ja osobiście do AudioCD używam czarnych płytek i nagrywam zwykle x16, ale do autka to leci x24 i wyżej ![]() Ja różnicy nie słyszę ![]() ![]() Ale, żeby pozostawić niepewność w cyfrowych domysłach i skłonić do poszukiwania tamtej dyskusji Zastanówcie się, czy dwudziesta kopia z oryginału zagra jak oryginał? ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
@VIZZARD
Z tymi kolorami nośnika to chodzi mi raczej o trwałość płyty (którą dłużej będzie czytał stacjonarny odtwarzacz CD - zieloną, czy srebrną), a nie o jakość brzmienia. Dlaczego fabrycznie tłoczone płyty są srebrne (audiofilskie wydania złote), a nie np. czarne? Sądzę, że w przypadku nośników optycznych kolor tego co odbija promień lasera może grać jakąś rolę ![]() Co do jakości - mam dwa ripy tej samej płyty zrobione na różnych CD-Rach, ale tym samym programem - EAC. Niby to tylko te same zera i jedynki, obydwa brzmią fajnie, ale odsłuchiwane równolegle z kompa ripy grają nieco inaczej. I co wy na to? Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
Cytat:
Dlatego przy EAC powstal AccurateRip no ale jak wiadomo on ma baze dynamiczna wiec wszytkiego sie nie da porownac |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
Cytat:
Najtrwalsze są właśnie nośniki czarne ![]() O tych wydaniach audiofilskich to nie wiedziałem A czymże się ono różni w jakości brzmienia o wydania zwykłego? Mastering? Bo, że napisami i ceną - to się domyślam Zresztą chyba wszystko co audiofilskie musi być złote ( np. wtyczki przewodów ) ![]() A co do twoich ripów z kompa - jeżeli są odsłuchiwane równolegle To z pewnością nie są odtwarzane w tych samych warunkach ![]() I to może być przyczyną ![]()
![]() |
|
|