![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
plyty dvd-(+) rw dl, mozna juz kupic
witam
czy sa do kupienia juz plyty dvd-(+) rw dl? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kiedyś były do kupienia tylko w Japonii. Kiedyś JVC miał w palecie.
Pytaj tu oni są od kilku miesięcy dystrybutorem na PL http://sklep.platinet.pl/Produkty%28...spx?search=jvc |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
czyli nie ma w stalej ofercie, we wszystkich sklepach?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Ja przynajmniej w PL nie widziałem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
szkoda, bo zmieniam naped dvd, ktory ma mozliwosc nagrywania takich plyt
|
![]() |
![]() |
#6 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Skoro płyty DVD+RW sa niekiedy jednorazowe bo sypia sie przy pierwszym nagraniu - to produkcja i kupno plyt DVD+RW DL mija sie z rozsądkiem i rozumem.
Rozsądnym natomiast rozwiązaniem sa plyty DVD-RAM - które sa wyłącznie single layer ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
czyli dvd-ram jest najlepsze do kupienia?
|
![]() |
![]() |
#8 |
Głupi Yasio
Do kupienia - nie, bo sa drogie.
Do stosowania - tak. Bo: - sa trwale (to najtrwalsze płyty które znam.) - sa łatwe w użyciu - po sformatowaniu, używa sie ich jak dysku/pena. - można je kasować i nagrywać ok. 100.000 x a nawet więcej. - w zasadzie, każda współczesna nagrywarka, ma obsługę DVD-RAM. Wady: - sa drogie. - nagrywa sie wolno, 2,4x - szybsze płyty sa tylko na rynku japońskim.( mam płyty 3x Maxella i 2x Verbatima) - trzeba formatować do UDF.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
aha. to jakie mam kupic plyty, aby bylo mozna nagrac 9 gb danych? jak dvd-(+)rw dl nie ma, a dvd ram sa drogie.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Głupi Yasio
Wybor jest prosty i jedynie sluszny:
Verbatim DVD+R DL
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
ja mam 1 płytę DVD-RAM Verbatima z prędkością nagrywania 5x i chodzi juz z 5 lat bez awarii
![]() |
#12 |
Gość
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Głupi Yasio
Kup pena 16GB.
No dobra, moze byc 8GB.
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
|
mam juz pena 8 gb, ale nasz stacjonarny dvd, nie obsluguje penow
|
![]() |
![]() |
#15 |
Głupi Yasio
Ujmijmy to w sposób prosty i bezpośredni:
-przy cenie, za dobra płytę 2-layerowa (Verbatim) poniżej 4 zl/szt, uznaje dalsza dyskusje za bezprzedmiotowa. Nie wnikam skąd masz obrazy plyt, ani w żadne inne szczegóły. Po prostu sadziłem, ze potrzebujesz bacupowac jakieś dane na plytach DVD. Przepraszam za zamieszanie. Nie zrozumieliśmy sie i tyle.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Jaką kupić nagryware DVD z niżej wymienionych ? | mistrzu84 | Napędy optyczne CD | 17 | 17.02.2006 23:04 |
Moje kino domowe nie odtwarza DVD RW | JARKES | Napędy optyczne DVD | 7 | 10.02.2006 17:39 |
znaczek RW na plytach DVD | 0skila | Nośniki optyczne | 8 | 13.08.2005 02:46 |
Gdzie w Krakowie mozna kupic tanio plyty HAWK? | neikula | Napędy optyczne CD | 4 | 15.02.2003 11:11 |
Sanyo CRD-BPD2 mozna to juz kupic? | Hocum | Napędy optyczne CD | 2 | 14.12.2002 15:12 |