Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.09.2011, 20:34   #1
wateshadon
Data rejestracji: 17.09.2011
wateshadon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
JVC DVD+R Premium (YUDEN000T03) i prześwity

Kupiłem cake 10 płyt JVC DVD+R Premium made in Japan. Kupiłem właśnie te, ponieważ gdzieś na tym forum przeczytałem, że są one bardzo powtarzalne. Nagrałem jedną płytę, weryfikacja się udała. Patrzę pod silne światło i widzę około 5 maleńkich punktów przez które przebija światło. Okazało się że wszystkie płyty z tego cake takie są, na wszystkich są prześwity, czasami maleńkie, czasami trochę większe, czasami tyko parę, czasami trochę więcej. Zeskanowałem płytę programem dvdisaster i dostałem prostą linię zaczynającą się na prędkości 5x a kończącą na 16x. Niestety na nagrywarce LG lepszego testu nie zrobię. Wygląda na to że płyta jest OK. Sprawdziłem moje płyty Verbatim, żadnych prześwitów nie znalazłem.

Czy te prześwity to normalne w tych Yudenach? Czy może trafiłem na jakąś podróbę? Czy mógłby mi powiedzieć ktoś kto tych płyt używa czy również widzi te prześwity? Dlaczego te prześwity nie powodują błędów weryfikacji? Na prześwicie nagrywarce udało się zapisać dane?
Dołączone obrazki
File Type: png plyta.png (14.1 KB, 203 oglądane)
wateshadon jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.09.2011, 20:42   #2
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie jest normalne--Trudno powiedzieć czy podróbki -gdzie kupione?-dodam tylko że pojawiły się podróbki płyt JVC ostatnio

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2011, 20:43   #3
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To wcale nie musi być podróba.

Yudeny od dawna już przestały być czymś polecanym - są, owszem, powtarzalne - są powtarzalnie do kitu.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2011, 21:02   #4
wateshadon
Kupiłem je w sklepie deltakom.pl.

Czy wiecie jak odróżnić oryginalne Yudeny od podróbek? Uważacie, że ta fabryka produkuje obecnie gorsze nośniki niż Indie, Chiny i cała reszta? A może po prostu wszyscy trafiamy na podróbki i nikt z nas oryginalnego Yudena nie widział od dłuższego czasu.
Stary 17.09.2011, 21:10   #5
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Dużo gorsze niż Indie. Co do Chin - nie wiem, nie używam.

Oryginalne yudeny (marki Plextor) wygrałem kiedyś w cdrinfowym konkursie. Inne oryginały (Verbatim) kupowałem w PCworld.

https://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57886
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 17.09.2011 o godz. 21:13
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2011, 21:19   #6
czary2mary
Zamaskowany

czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ceny mają jak za oryginały

Oficjalnym i autoryzowanym dystrybutorem na Polskę nośników JVC jest firma Platinet

http://www.sklep.platinet.pl/NOSNIKI...3,930,%29.aspx

Ja tam kupuje JVC i nie mogę złego słowa o nich powiedzieć jak na dzisiejszy standard -zdecydowanie biją dzisiejsze indyjskie Sony i chińskiego i tajwańskiego Verbatima..
Płyty są produkowane w tłoczniach JVC która zawiązała spółkę z Yudenem
Najlepiej palą się w przedziale prędkości 8-12
W tym temacie masz kilka moich wypałów tych płyt.

JVC DVD+R - made in Japan

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Stary 17.09.2011, 22:06   #7
wateshadon
Wygląda więc na to, że trafiłem na podróbki JVC.

Czary2Mary, czy uważasz JVC za gorsze od indyjskiego Verbatima (MCC 004)?

Ostatnio zmieniany przez wateshadon : 17.09.2011 o godz. 22:09
Stary 18.09.2011, 06:18   #8
czary2mary
Zamaskowany

Tak są gorsze od indyjskiego Verbatima DVD+R MCC004 produkowanego przez MBI za to dużo lepsze od Verbatima DVD-R serii MCC 03RG-xx też produkowanego przez MBI

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Stary 19.09.2011, 22:14   #9
wateshadon
Dzięki za wszystkie informacje
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: