Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.05.2006, 16:40   #1
juveziom
Bywalec

Data rejestracji: 02.04.2006
juveziom ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
kolor nośników cd

Jaki w zasadzie maja kolor nośniki cd i który jest najlepszy. Spotkałem sie z zielonymi i niebieskimi. A czy istnieja srebrne, bo ja mam wszystkie srebrne a w opisach na stronach nie moge znalesc takiego barwnika. I drugie pytanie: jaki barwnik posiadaja pastele cd od Tayu Yuden?
juveziom jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.05.2006, 16:49   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez juveziom
Jaki w zasadzie maja kolor nośniki cd i który jest najlepszy. Spotkałem sie z zielonymi i niebieskimi. A czy istnieja srebrne, bo ja mam wszystkie srebrne a w opisach na stronach nie moge znalesc takiego barwnika. I drugie pytanie: jaki barwnik posiadaja pastele cd od Tayu Yuden?
kolor Pastele od Tayo Yuden....a z której strony ^_^

lekko błękitny - cyjanina typ 0
ed hunter jest offline  
Stary 14.05.2006, 17:05   #3
Yarozelsky
Gość

u mnie pastele od Ty jak i maxelle maja kolor lekko zielony

Stary 14.05.2006, 17:26   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Yarozelsky
to chyba jakieś nowe - jeszcze takich nie widziałem.

moje NEC pozwala nagrywać max 32x (napisane 52x a poprzednie 48x) i są błękitne.
ed hunter jest offline  
Stary 14.05.2006, 21:02   #5
juveziom
Bywalec

To który z tych barwników jest lepszy? I czy te z kolorem niebieskim daja sie odczytac w kazdej wiezy? Bo z tymi zielonymi nie mam problemu.
juveziom jest offline  
Stary 14.05.2006, 21:15   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez juveziom
To który z tych barwników jest lepszy? I czy te z kolorem niebieskim daja sie odczytac w kazdej wiezy? Bo z tymi zielonymi nie mam problemu.
jak wieża jest w miarę nowa a płyty dobrej jakości to nigdy nie powinno być problemów.
ed hunter jest offline  
Stary 15.05.2006, 12:30   #7
juveziom
Bywalec

A ja stawiam na czerń

Jest bardzo stylowa i wyszczupla

Sprecyzuje temat bo widze ze niektórzy sobie tylko posty nabijaja.
Chodzi mi mianowicie o rodzaj barwnika tych płyt:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...628uwnsgk.html
Czy jest to azo, cyjanina czy phylocyjanina. W sklepie poiedziano mi ze te sprzedawane luzem maja kolor niebieski co zreszta mogłem sprawdzic, nie wiem tylko jak jest z tymi w caku, a nie chce ryzykowac zeby trafic na cyjanine. W sklepie powiedziano mi ze maja one srebrnawy kolor.
Prosze o konkretna odpowiedz.
juveziom jest offline  
Stary 15.05.2006, 13:12   #8
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

przez pudełko za cholerę nie widać

Verbatim Pastel do niedawna miał cyjaninę typ 0 tak jak już pisałem.

Generał napisał, że ma zielonkawe - to by pasowało na phthalocyjaninę typ 7, 8 albo dziewiąty - czym wyższa liczba to mniej żółte a bardziej zielone.

jak mówią w sklepie, że srebrne Phthalocyjanina typ 5.

jak trafisz na cyjaninę to też będzie ok.

a teraz zgaduj-zagadula co tam w środku hula? \

moje ostatki są takie i nic na to nie poradzę palą się lux.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-img_0518.jpg  
ed hunter jest offline  
Stary 27.05.2006, 00:41   #9
juveziom
Bywalec

Już sie zorientowałem w temacie i wiem że Tayo Yuden robił od lat 80 do teraz cd-r zawsze i tylko na cyjaninie - niebieskie utrwalane srebrem i te najnowsze zielone utrwalane złotem. Takze o phylocyjaninie nie ma mowy. W tym sklepie po prostu sie nie znaja. Zreszta cyjanina jest najlepsza do audio - najmniej błedów.
juveziom jest offline  
Stary 31.05.2006, 19:00   #10
moonhunter
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.05.2006
moonhunter w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kolor plyty nie ma zadnego znaczenia zarowno podczas nagrywania jak i przy odczycie laser nie rozroznia kolorow wazna jest substancja jaka pokryto nagrywalna czesc plyty czyli dolna postaram sie tu napisac niebawem jakie substancje sa najlepsze tylko nie wiem czy jest sens bo w sklepie nigdy nie bedziesz wiedzial co kupujesz plyty tej samej marki i tej samej predkosci nagrywania moga sie roznic bo sa produkowane w wielu fabrykach a kazda fabryka moze produkowac jak chce
moonhunter jest offline  
Stary 31.05.2006, 20:11   #11
TORQUE
rozpruwacz

Data rejestracji: 29.10.2004
TORQUE niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yarozelsky
mały OT

Czyżby to masz "Yaruzelsky" powrócił?!
Pewnie nie mógł już wytrzymać bez forum i nas
Stary 31.05.2006, 20:50   #12
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez TORQUE
mały OT

Czyżby to masz "Yaruzelsky" powrócił?!
Pewnie nie mógł już wytrzymać bez forum i nas
http://forum.cdrinfo.pl/off-topic/24...ost644964.html
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 01.06.2006, 16:05   #13
juveziom
Bywalec

Tak jak juz powiedziałem - zorientowałem sie w temacie i uważam go za zamkniety. Oryginalne Taiyou Yuden stosuja od 1988 do wyrobu Cd-r zawsze cyjanine: http://www.yuden.co.jp/e/products/ot...dia_index.html. Widac to po krawedzi płyty. Zreszta wystarczy kupic w sklepie i sie samemu przekonac.
juveziom jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: