![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.07.2005
![]() |
LG GSA-4167B- poważny problem
Witam.
Od razu wyjaśnię, iż przejrzałem całe forum i zaznajomiłem się z wszystkimi problemami odnośnie tego modelu. Pokolei. Nagrywarkę kupiłem parę dni temu. Czyta jak narazie płyty cd i dvd. Gorzej jest z nagrywaniem i tworzeniem obrazów. W alcoholu 120%, program nie widzi czystych płytek DVD (tak samo w innych programach, np. Nero 6). Jedynie mogę nagrywać jakieś pliki o małej objętości (np. stworzone w Wordzie). Idąc za wskazówkami userów zmierzyłem napięcie itp. w programie speedfan. Oto wyniki. Mógłby ktoś poradzić co w tym jest nie tak? I co należy zrobić aby wszystko było ok? Mój zasilacz to Modecom LCB350ATX. Aby obniżyć napięcie odłączyłem jeden napęd optyczny pozostawiając włączonym tylko wypalarkę LG. Jeszcze aby było lepiej, odpiąłem kabel zasilający od Geforce'a 6600 GT. Natomiast dzisiaj, gdy odpaliłem kompa to tacka nie chciała się wsunąć. Musiałem siła wepchnąć ją. PS. Zainstalowałem najnowsze sterowniki ASPI, bios DL 13 i mam włączone DMA dla tej nagrywarki. Pozdrawiam. ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|