![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.07.2005
![]() |
LG GSA-4167B- poważny problem
Witam.
Od razu wyjaśnię, iż przejrzałem całe forum i zaznajomiłem się z wszystkimi problemami odnośnie tego modelu. Pokolei. Nagrywarkę kupiłem parę dni temu. Czyta jak narazie płyty cd i dvd. Gorzej jest z nagrywaniem i tworzeniem obrazów. W alcoholu 120%, program nie widzi czystych płytek DVD (tak samo w innych programach, np. Nero 6). Jedynie mogę nagrywać jakieś pliki o małej objętości (np. stworzone w Wordzie). Idąc za wskazówkami userów zmierzyłem napięcie itp. w programie speedfan. Oto wyniki. Mógłby ktoś poradzić co w tym jest nie tak? I co należy zrobić aby wszystko było ok? Mój zasilacz to Modecom LCB350ATX. Aby obniżyć napięcie odłączyłem jeden napęd optyczny pozostawiając włączonym tylko wypalarkę LG. Jeszcze aby było lepiej, odpiąłem kabel zasilający od Geforce'a 6600 GT. Natomiast dzisiaj, gdy odpaliłem kompa to tacka nie chciała się wsunąć. Musiałem siła wepchnąć ją. PS. Zainstalowałem najnowsze sterowniki ASPI, bios DL 13 i mam włączone DMA dla tej nagrywarki. Pozdrawiam. ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Zasilacz ktory masz moze nie jest najlepszy ale na nim powinien ci chodzic naped prawidlowo, on trzyma dobrze napiecia bo idealnie to chyba trzymaja zasilacze za 500zl lub wyzej, a twoj trzyma norme, a jakich konkretnie plyt dvd nie widzi twoj naped ?
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a czy wiesz ***380;e gry s***261; "czasami" zabezpieczane przed kopiowaniem
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() PS. Probowalem robic obrazy oryginalow i nic z tego nie wyszlo. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Wiesz nie kazda nagrywarka potrafi skopiowac zabezpieczona plyte, sprobuj zwykla nie zabezpieczona, w tym artykule testowana ten naped i nie kopiuje on nowych zabezpieczen typu safedisk, a tylko starsze ich wersje http://www.cdrlab.pl/article_strona_2395_14.html
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.02.2005
![]() |
ja mam ta palarke i wszystko kopiuje , wszystko czyta , nie mam zadnych problemow z nia
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.05.2005
![]() |
Ja te***380; mam i wszystko kopiuje ***322;adnie my***347;le ***380;e masz uwalon***261; nagryware.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.04.2006
![]() |
Witam ja tez mam ta nagrywarke ale problem mam innego typu. Chodiz mi mianowicie o czas nagrywania plyty DVD. Nagrywarke mam od niedawna. Nagrywalem kilka plyt m.in. jakas tania z predkloscia 4x ina 8x, teraz TDK 16x i za kazdym razem jakos wolno mi nagrywa ok 40 minut. TDK nagralo mi w 21 ale bylo ok 3 GB tylko. Obraz Plyty z filmem 40 min mi zgrywal na dysk. Nagrywam Nero 6.6.0.9 OEM. mozecie mi cos poradzic? U znajomego ten film zgralismy duzo szybciej a nagrywanie plyty zajelo ok 15-20 min. Czy to wina mojego kompa? czy nagrywarki?
|
![]() |
![]() |
#11 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Raczej wina kompa - ASPI, DMA, defragmentacja dysk***243;w, ewentualnie zasilacz.
![]()
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
DMA mam włączone, ASPI zainstalowalem jakies nowe z www.cdrinfo.pl ale Nero przestalo mi dzialac wtedy, defragmentacje tez robie, ale moze faktycznie zasilacz, zainstaluje jeszcze nowe Nero moze pomoze
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
jeszce jedno mogłbys powiedziec mi co oznacza Czas w Spin Down w Nero DriveSpeed? I jaki powinien tam byc?
|
![]() |
![]() |
|
|