Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.06.2006, 11:45   #1
Zami
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.07.2005
Zami w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG GSA-4167B- poważny problem

Witam.
Od razu wyjaśnię, iż przejrzałem całe forum i zaznajomiłem się z wszystkimi problemami odnośnie tego modelu.
Pokolei. Nagrywarkę kupiłem parę dni temu. Czyta jak narazie płyty cd i dvd. Gorzej jest z nagrywaniem i tworzeniem obrazów. W alcoholu 120%, program nie widzi czystych płytek DVD (tak samo w innych programach, np. Nero 6). Jedynie mogę nagrywać jakieś pliki o małej objętości (np. stworzone w Wordzie).
Idąc za wskazówkami userów zmierzyłem napięcie itp. w programie speedfan. Oto wyniki. Mógłby ktoś poradzić co w tym jest nie tak? I co należy zrobić aby wszystko było ok? Mój zasilacz to Modecom LCB350ATX. Aby obniżyć napięcie odłączyłem jeden napęd optyczny pozostawiając włączonym tylko wypalarkę LG. Jeszcze aby było lepiej, odpiąłem kabel zasilający od Geforce'a 6600 GT.
Natomiast dzisiaj, gdy odpaliłem kompa to tacka nie chciała się wsunąć. Musiałem siła wepchnąć ją.

PS. Zainstalowałem najnowsze sterowniki ASPI, bios DL 13 i mam włączone DMA dla tej nagrywarki. Pozdrawiam.

Zami jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.06.2006, 18:03   #2
Bródka
Technik Informatyk

Data rejestracji: 22.01.2005
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Zasilacz ktory masz moze nie jest najlepszy ale na nim powinien ci chodzic naped prawidlowo, on trzyma dobrze napiecia bo idealnie to chyba trzymaja zasilacze za 500zl lub wyzej, a twoj trzyma norme, a jakich konkretnie plyt dvd nie widzi twoj naped ?
Bródka jest offline  
Stary 11.06.2006, 19:33   #3
Zami
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Bródka
Zasilacz ktory masz moze nie jest najlepszy ale na nim powinien ci chodzic naped prawidlowo, on trzyma dobrze napiecia bo idealnie to chyba trzymaja zasilacze za 500zl lub wyzej, a twoj trzyma norme, a jakich konkretnie plyt dvd nie widzi twoj naped ?
Plyta DVD Bulk (dołaczona kiedyś do CD-ACTION jako gratis), ponadto nie mogę utowrzyć kopii zapasowej żadnej gry. Po paru sekundach wyświetla błędy sektorów. Chyba jutro pojadę do serwisu z tą wypalarką.
Zami jest offline  
Stary 11.06.2006, 19:40   #4
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a czy wiesz ***380;e gry s***261; "czasami" zabezpieczane przed kopiowaniem
Stary 11.06.2006, 21:22   #5
Zami
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez icemac
a czy wiesz że gry są "czasami" zabezpieczane przed kopiowaniem
Nie wiem że są zabezpieczane securomami, starforcami, lub safediskami. Nie wiem także po co służy profil w alcoholu, ani nie wiem co to jest clonecd. Nie wiem oczywiście po co napisano taki programik jak aray scanner. Czarna magia

PS. Probowalem robic obrazy oryginalow i nic z tego nie wyszlo.
Zami jest offline  
Stary 11.06.2006, 22:08   #6
Bródka
Technik Informatyk

Data rejestracji: 22.01.2005
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wiesz nie kazda nagrywarka potrafi skopiowac zabezpieczona plyte, sprobuj zwykla nie zabezpieczona, w tym artykule testowana ten naped i nie kopiuje on nowych zabezpieczen typu safedisk, a tylko starsze ich wersje http://www.cdrlab.pl/article_strona_2395_14.html
Bródka jest offline  
Stary 11.06.2006, 23:35   #7
Zami
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Bródka
Wiesz nie kazda nagrywarka potrafi skopiowac zabezpieczona plyte, sprobuj zwykla nie zabezpieczona, w tym artykule testowana ten naped i nie kopiuje on nowych zabezpieczen typu safedisk, a tylko starsze ich wersje http://www.cdrlab.pl/article_strona_2395_14.html
Dzięki za linka. Bardzo mi pomógł. Dzięki temu artykułowi zrozumiałem, że kupiłem kota w worku. LG GSA-4167B jest napędem poniżej normy. NIE ODCZYTUJE filmu (mojej studniówki) nagranej na SONY DVD-R 4.7gb, ani nie potrafi zrobić obrazu zwyczajnych płyt. Żenada. Nikomu nie polecam.
Zami jest offline  
Stary 11.06.2006, 23:47   #8
Neotom1
Bywalec

Data rejestracji: 26.02.2005
Neotom1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja mam ta palarke i wszystko kopiuje , wszystko czyta , nie mam zadnych problemow z nia
Neotom1 jest offline  
Stary 13.06.2006, 15:54   #9
kurczak80
Bywalec

Data rejestracji: 07.05.2005
kurczak80 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja te***380; mam i wszystko kopiuje ***322;adnie my***347;le ***380;e masz uwalon***261; nagryware.
kurczak80 jest offline  
Stary 05.07.2006, 19:57   #10
zitzman
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.04.2006
zitzman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam ja tez mam ta nagrywarke ale problem mam innego typu. Chodiz mi mianowicie o czas nagrywania plyty DVD. Nagrywarke mam od niedawna. Nagrywalem kilka plyt m.in. jakas tania z predkloscia 4x ina 8x, teraz TDK 16x i za kazdym razem jakos wolno mi nagrywa ok 40 minut. TDK nagralo mi w 21 ale bylo ok 3 GB tylko. Obraz Plyty z filmem 40 min mi zgrywal na dysk. Nagrywam Nero 6.6.0.9 OEM. mozecie mi cos poradzic? U znajomego ten film zgralismy duzo szybciej a nagrywanie plyty zajelo ok 15-20 min. Czy to wina mojego kompa? czy nagrywarki?
zitzman jest offline  
Stary 06.07.2006, 14:36   #11
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Raczej wina kompa - ASPI, DMA, defragmentacja dysk***243;w, ewentualnie zasilacz.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 07.07.2006, 10:50   #12
zitzman
Nowy na forum

DMA mam włączone, ASPI zainstalowalem jakies nowe z www.cdrinfo.pl ale Nero przestalo mi dzialac wtedy, defragmentacje tez robie, ale moze faktycznie zasilacz, zainstaluje jeszcze nowe Nero moze pomoze
zitzman jest offline  
Stary 07.07.2006, 10:58   #13
zitzman
Nowy na forum

jeszce jedno mogłbys powiedziec mi co oznacza Czas w Spin Down w Nero DriveSpeed? I jaki powinien tam byc?
zitzman jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: