![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Dzięki
![]() Ale nie zaśmiecajmy bo nas wy***... ![]() Następny test tej płyty za 5 lat . I tak do śmierci , mojej . Bo CD Made in Japan da radę
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
qrcze, to ja juz bym mial problem
w polowie moich komputerow nie ma napedow optycznych a w drugiej polowie nie wiem czy dzialaja ![]() a plyty to juz tylko na zdjeciach widuje |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jedna z moich najstarszych płyt CD-R (jeśli nie najstarsza) została nagrana 20 maja 1997 roku, jej test robiłem w 2014 i jest tutaj. Też wtedy nie miałem swojej nagrywarki, pomagał wujek pracujący na uczelni. Pamiętam, że te płyty były naprawdę bardzo drogie.
Jak tylko będę miał trochę czasu aby ją znaleźć, z ciekawości zrobię kolejny test po 6 latach i go zamieszczę
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
#6 |
|
![]() |
At first I wanted to create a new thread, but then I found this post. Recently I needed to copy something from an old CD, it took quite a while but everything was copied (about 500MB). I looked and saw that the CD-R was burned in 2001, which is 24 years ago. That is twice as long as was claimed at the time (about 10 years). The recording layer is in perfect condition, no major scratches. This is a CD-R Verbatim 1-16x Metal Azo 650MB.
I was wondering what the oldest fully readable CD-R or DVD-/+R other users have? Can anyone share about this in 2025? ---------------------------------------------------------------------------------- Najpierw chciałem utworzyć nowy thread, ale potem znalazłem ten post. Niedawno potrzebowałem skopiować coś ze starej płyty CD, trwało to dość długo, ale wszystko zostało skopiowane (około 500 MB). Zauważyłem, że ta płyta CD-R została nagrana w 2001 roku, czyli 24 lata temu. To dwa razy więcej niż twierdzono wówczas (około 10 lat). Warstwa nagrywająca jest w idealnym stanie, bez większych rys. Jest to płyta CD-R Verbatim 1-16xMetal Azo 650 MB. Zastanawiałem się, jakie najstarsze, w pełni czytelne CD-R lub DVD-/+R mają inni użytkownicy? Czy ktoś może się tym podzielić w 2025 roku? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() |
Another old fully readable CD-R - Traxdata 1-6x GOLD
(PHTHALOCYANINE GOLD DYE RECORDING LAYER, DATAGUARD DOUBLE PROTECTED). Burned in 1998, that's 27 years old. Copy speed was 200-300kB/s. |
|
|
|
![]() |
|
|