![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Registered
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
TDK DVD+R 1-8X RW nie działąją jako RW?
Witam. Posiadam nagrywarke GSA 4120B A117.
Zakupiłem 10 płytek TDK 1-8x DVD+R RW. Po włożeniu tej płytki do odtwarzacz i próbie kasowania jak na RW przystało, płyta nie chce być skasowana, nie jest wykrywalna jako RW nero zgładza błąd" To nie jest nasnik wielokrotnego zapisu i dlatego nie mozna go skasowac... " Dlaczego ?.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registered
![]() |
muszę dodak korektę, bo od tych oznaczeń można dostac k******y. Ma taki opis " TDK DVD+R single sided DVD+reccordable data/video 4.7 GB 1-8x RW i pod tym tamim małym druczkiem dvd+r". Z kolei płyta którą mam i działa jako RW tej samej firmy różni się tylko tym że ma 1-4x duży napis DVD+RW i od RW jest mały napisik dvd+ReWeitable. W zasadzie sprawa się wyjaśniła, ale nie rozumiem na ch*j (że tak się wyrażę) napisali RW. Bo na wczęsniej kupionyh płytach TDK 1-8 DVD-R nie ma nigdzie żadnego znaczka RW i to rozumiem. Zresztą w zasadzie na czym polega ewidętna rożnica i sens produkowania DVD+R. ?
Thx |
|
|
|
|
#3 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Smiem watpic, ze kupiles DVD+RW 8x TDK. Czy ta dziwna nazwa DVD+R RW oznacza ze na plytce napisane jest DVD+R a oprocz tego jest znaczek RW w prostokacie o zaokraglonych wierzcholkach (logo formatu +R, a nie oznaczenie plyty wielokrotnego zapisu) ?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2004
![]() |
kolejna osoba nie doczytała i może winić tylko siebie
|
|
|
#5 |
|
Registered
![]() |
faktycznie, ale jak by człowiek maił doczytać wszystko i wszedzie..?..musiałby ze soba miec prawnika,sekretarke, i 48 czasu na dobre...... itd bla bla.......... generlanie najsubtelniej ujmujac, w ch**a z nami leca.
No coż ale swiatem rzadzi kasa/ropa i zysk za wszelka cene. Pozdro. |
|
|
|
|
#6 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
brak mi słów
|
|
#7 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
? ile ty masz lat ? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
wiem ze moj post niec nie wniesie ale nie moglem sie powstrzymać.
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
![]() |
|
|