Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   Najgorsza, Najlepsza płyta CD-R, DVD itp (https://forum.cdrinfo.pl/f28/najgorsza-najlepsza-plyta-cd-r-dvd-itp-48123/)

o0MorGotH0o 13.02.2005 23:11

stosując się do pomysłu >>Mirek-1977<<

CDRW LG GCE8526 Płytka cd-r media-store masakra, aż się dziwię że jeszcze to badziewie sprzedają . Nie lubie tych podejrzanych akosów vakosów hitów superczegoś itp.

A z tych które lubie:TDK (te białe w przezroczystym pudełku)dobre do muzy, esperanza silver-silver slim case (najlepsze z tanich płytek) titanum=esperanza, Emtec nie są złe ale mają nieciekawą powierzchnię.

a tak apropos mediastore pękają od środka po dłuższym siedzeniu w pudełku.

I jeszcze nie na temat napęd CD-ROM 52x rok 2002 wkładam płytencję (z gazety) a cdrom robi po pewnym czasie BUUUURRRRRRAAAA i ***BB płyta pękła :| cdrom na gwarancji idę do serwisu opowiadam historię a facet się nawet nie zdziwił :cool: i naprawili a w karcie gwarancyjnej wpis "konserwacja"

====edit=====
cdrom zwiększył obroty a płyta nie pękła tylko ją zmieliło na małe części

roman01 13.02.2005 23:19

A JA najgorzej wspominam CD-R Benq na 7 plyt kupionych kiedys w sklepie 5 poszlo do śmietnika. A pozatym nigdy nie zawiodłem się na Platinium, Sony. No i musze przyznac ze ostatnio nagrywam na Acer i jak na razie jest tez nieźle.

Ziele 13.02.2005 23:47

Teraz tylko TDK (dvd i cd) na verbatimach, platinumach i innych sie zawiodłem. Wole dopłacić troche i mieć pewność ze wszystko jest ok.

Kris 14.02.2005 07:42

Cytat:

Napisany przez roman01
A JA najgorzej wspominam CD-R Benq na 7 plyt kupionych kiedys w sklepie 5 poszlo do śmietnika. A pozatym nigdy nie zawiodłem się na Platinium, Sony. No i musze przyznac ze ostatnio nagrywam na Acer i jak na razie jest tez nieźle.

Acer = BenQ :mruga:
:)

Air 14.02.2005 07:47

Nie wiem czy pamiętacie płytki BTC. Kiedy jeszcze nagrywarki kosztowały 600-700 zł, były takie płytki z okiem, których zawartość znikała po roku.

Kris 14.02.2005 07:49

Cytat:

Napisany przez Air
Nie wiem czy pamiętacie płytki BTC. Kiedy jeszcze nagrywarki kosztowały 600-700 zł, były takie płytki z okiem, których zawartość znikała po roku.

:spoko: pamiętam, aczkolwiek mam takie dwie, które od prawie 6 lat trzymają dane :)

rycho 14.02.2005 07:51

Cytat:

Napisany przez Ziele
Teraz tylko TDK (dvd i cd) na verbatimach, platinumach i innych sie zawiodłem. Wole dopłacić troche i mieć pewność ze wszystko jest ok.

Ja przeciwnie.
Zawiodłem się parę razy na TDK ( cd ).
Verbatim jak dotąd jeszcze mnie nie zawiódł (dvd i cd).:)
Barachła typu Hawk i podobne nie kupuję, bo jestem na to za biedny. :'(

Pagerus 14.02.2005 07:53

Z CDR'ów to się zawiodłem solidnie na Hawk'ach - nigdy ich już nie kupię... chyba, że będę musiał nagrać jakieś mało istotne dane i nie będzie mi zależało na ich trwałości...
A na płytach DVD jeszcze się nie zawiodłem żadnych - nagrywam na Esperanzach - ale ostatnio się przesiadłem na Platinum i chyba przy nich zostanę... :)

Zetoxa 14.02.2005 08:09

Ilość załączników: 1
... a to śliczna podróbka Tayio Yuden za 49 gr kupiona w Leclercu

andy 14.02.2005 10:19

@Zetoxa rzeczywiscie. Ale jak ta plytka wyglada??

Dobre CDR to: Verbatim pastel disc od Tayio Yuden. Verbatim data Life od CMC, TDK. i eProgormance
ZLE CDR: Hawki, Benq(bez nadruku).

Eliasz 14.02.2005 10:20

Ktoś wspomnmiał o BTC, mam taka płyte. Mam jeszcze płyty FujiFilm i Kodak (złota!!!), płyty mają jakieś 6 lat i nadal można je odczytać.
Co do Benq'ów kupiłem kiedyś na allegro 200 w tym 80 dla siebie, no i za tą cenę to nie narzekam. Oczywiście mowa o tych Benqach pomarańczowych, bo te nowe to podobno gorsze.

sight 14.02.2005 12:55

a dla mnie to bez różnicy czy to:
Msonic, Mediastore,Hawk,Speed,Titanum,Benq,Melody,Hit,Extr eme,
Akoss,Esperanza,Sigma,Salto,Datex itd - CD;
Esperanza,Movie,Omega,Melody,Akoss,Datex itd - DVD
Wszystkie bez problemu sie palą.
a co do dobrych płyt to TDK i Verbatim

Smartek 14.02.2005 13:11

@sight - pala sie bez problemu, ale z problemem po paru miechach je odtworzyc :)
pozdro ;)

ManDragon 14.02.2005 14:24

Prawie wszyscy narzekają na Mediastore, a ja juz wypaliłem setki tych płytek i wszystkie śmigają bez problemów. U mnie to najtańsze płytki (45zł za 100) ale sie na nich nie zawiodłem. ;)

Pozdro

Damianos L 14.02.2005 14:27

najgorsze- Hawk,Media Story,Vobis(totalny szajs)
najlepsze- Esperanza,Verbatim,eperformance,NTT,

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:58.