![]() |
najlepsze - Verbatim
najgorsze - inne || |
racja NTT są dobre kupiłem w tesco czy gdzieś 50 za ~35 zł wszystkie się dobrze wypaliły ;] ( po 4 miesiącach chodzą bezbłędnie)
|
Ja się najbardziej zawiodłem na płytkach firmy "Mint" są do niczego,gdy nagrywałem zepsuła mi się w trakcie nagrywania... :\
A najlepsza płytka według mnie i którą najczęściej kupuje to firma "Platinum" :) |
najlepsze - verbatim
nagrywam na: esperanza, platinum kiedys byly bardzo dobre plytki dysan (nie wiem jak teraz z jakoscia) mam cdrw tejze formy i wierzcie nie chcielibyscie widziec jak to wyglada po 4 latach :D kupa rys itd ( no bo jak miala ze 2 latka to myslalem ze i tak pojdzie na smietnik to sie nie obchodzilem za bardzo opeiekunczo) a wszystko dziala, pali i czyta :spoko: pancerna cdrw (pewnie mnie przezyje ;) ) dysan - palilem je dziesiatkami :D |
Te wszystkie marki plytek maja po kilku producentow, mozecie trafic na platinum od CMC i to bedzie szajs a mozecie trafic od Riteca i wychwalac pod niebiosa. To samo jest z esperami, mintami, TDK, czy nawet Verbatimami - te moga byc od Tayo Yuden czy Mitsubishi C.C. i beda super albo od Moser B India i beda szajskie i tanie.
Kiedys robilem testy mintow od Gigastorage i przy 52x szly bezblednie i do dzisiaj takie sa, a jak trafilem od Plasmona to tylko sie pociac. Wiec ta dyskusja troche malo sensu ma. |
Jesli chodzi o DVD to dla mnie liczy sie jedynie TDK i Verbatim. Innych plytek staram sie unikac ;).
Posrod CDR juz nie jestem taki wybredny ;). |
Mediastore DVD-R x4 Tragedia , EMTEC DVD-R x4 Tragedia , Platinet DVD+R x8 Tragedia , co do plyt CD-R pala sie wszystkie ladnie tak samo Howki nagrałem kilkadziesiat do dzisiaj wszystki sie odczytują nagrywane na LG 16x Max , płyty DVD nagrywane na Liteonie 1633
|
Ja na hawkah się niezawiodłem mimo że są najtańsze :) i polecam je wszystkim!:D
|
hawk wcale nie sa u mnie najtansze tansze sa datexy ,0,51pln,
|
najlepsze CD - TDK, Verbatimi Hawk(jeszcze mnie nigdy nie zawiodły ;) )
najgorsze CD - M-Sonic(ścierwo :blee: )Vobis najlepsze DVD - TDK+8x najgorsze DVD - innych płytek nie kupuje :P |
Hawki najlepsze umnie kosztują 0.69 gr. w biedronkce
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie ważne co, ważne żeby sponiewierało ^_^^_^^_^ |
Ja polecił bym płyte dvd verbritam czy werbatim
a odradzał bym media store bo się szybko psują! |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:52. |