![]() |
Witam
Przestrzegam przed płytami dvd marki 'TEK' takie niebieskie,pełno jakis maz z obu stron,niby odpad verbatima ,ogólnie kiepskie,o dziwo płyty słowackie. |
Ilość załączników: 1
Philips DVD+R 8x, palony 8x NECem ND3520A(D). Dno.
|
|
Wszystkie i zadne
Bylem ostatnio w HK i co sie dowiedzialem ze zrodla? To ze podrabiaja juz wszystkie marki, rodzaje. Mniejsze statystycznie niebezpieczenstwo jest u RW i RAM ale R'ki ida im na tyle latwo ze niestety nigdy nie wiesz.
Jakis czas temu bylo latwo bo byly poobgryzane, zawsze troche inne ale technologia sie podrasowala. Kontrola optyczna- nie ma szans na wykrycie. Doszlo do tego ze nawet sam kupujacy hurtowo nie byl w stanie odroznic ktore to podroba (a jak juz towar doszedl to kontener byl u niego i bylo za pozno). No i oczywiscie na allegro to sprzedaja. Poki co uwazam ze najgorsze to te najtansze, tanie jest drogie, clo zaporowe na tygrysy i oleju do glowy konsumentom. |
Apollo Multimedia- nie kupujcie tego szajsu.
DVD-R, palona 8x LiteOnem SOHW-1673S |
esperanza, palona na bliżej mi nie znanym liteonie. :\
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=22386&stc=1 |
O w morde!! Nigdy nie widziałem tak s******onej płyty.
Najgorsza, jaką widziałem jest w załaczniku. Oczywiście CMC Magnetics :D |
Witam.
Dzis byłem w sklepie kupić pare nosników róznych marek żeby pokatować nowy bios, nie wiem co mnie napadło/skusiło/popchneło do złego ;) ale między innymi kupiłem Hawka z napisem ''HIGH UV PROTECTION HARD-COAT PROTECTIVE SURFACE'' Okazało sie że producentem odpadu jest Verbatim MMC wiec pomyslalem ze nie bedzie tak zle - a jednak ;) |
Mój Nec 3520 nie dotrwałby do końca testu tej płyty:) Zawiesza się przy dużej ilości błędów PIF
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kiedyś miałem 10-pak Mint, wszystko ładnie pięknie aż do czasu nagrywania. 1 na 5 była nagrana, a inne albo napęd nie chciał ich rozpoznać, albo po ok 2% bufor siadał i CD można było porzucać ;)
Do Minta dodam jeszcze Omegę i Datexy, które po niedługim okresie używania dosłownie się rozpadają (pękają). :) |
* cd (s)hit - nazwa mówi sama za siebie
* dvd esperanza * dvd omega (nawet jej nie zobaczylo * jakis no name (podpisany "EXTRA QUALITY - DVD 16x" i tyle...) 4 gb 'nagralo sie' w 2 minuty (predkosc ustawiona 4x) plyta po wyjeciu z kompa sie rozwarstwila I jeszcze jakis szajs ktorego w zyciu na oczy nie widzialem, ale "ja kupuje za 30gr plyte" to na pewno dobrego poziomu nie reprezentuje. |
Najgorsza według mnie to płyta SIGMA GOLD..
Proces nagrywania przebiegał dobrze... Tylko nagranej płyty (sprawdzałem na kilku nagrywarkach) nie dało się odtworzyć w żadnym napędzie :P Zwykłe dane (pliki tekstowe, foldery) nagrywały się dobrze, odtwarzały też dobrze, ale muzyka, filmy, gry nie działały :D |
A jak napiszę że Verbatim są najgorsze??? :D
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:22. |