Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   Najlepsze płyty DVD? (https://forum.cdrinfo.pl/f28/najlepsze-plyty-dvd-49723/)

daro-driver 18.03.2005 01:13

pierdo........ panowie 2-strone esperanzy są super i filmu nie trzeba kompresować

pawelblu 18.03.2005 13:40

Cytat:

Napisany przez daro-driver
pierdo........ panowie 2-strone esperanzy są super i filmu nie trzeba kompresować

Tylko trzeba go przeciac. Wiec juz nie lepiej srobic dwuplytowe 'wyanie' ???

KaPi 18.03.2005 13:51

Jeśli zależy komuś na szybkości zmiany strony/płytki, a nie na jakości i wytrzymałości nośnika to dwustronne Esperanzy za 3,50 zł są dla niego. Na przykład Władca Pierścieni - dużo osób radzi przeciąć w połowie film, żeby zachować przyzwoitą jakość. Jeśli nie chce Wam się zmieniać nośnika, tylko przewrócić go na drugą stronę, to kupcie te Esperanzy ;) Mam tylko pytanie: czy tylko Esperanza produkuje płytki DVD dwustronne? Nie widziałem TDK ani Verbatimów...

P.S.: Szkoda, że nie produkuje się dwustronnych płyt CD-R... :piwo: Wow, może pójdę do programu 'Złoty interes'? ;)

ciapkowski 18.03.2005 14:26

wracając do poprzednich wypowiedzi ja mam wypaloną płytkę DVD ponad 3 lata najstarsza i dalej śmiga płytki były z USA bez żadnej nazwy :piwo:

daro-driver 18.03.2005 18:27

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Tylko trzeba go przeciac. Wiec juz nie lepiej srobic dwuplytowe 'wyanie' ???

DVD-FAB dzieli ci filmik na disc 1 disc2 i wypalasz :bicz:

ed hunter 18.03.2005 18:39

Cytat:

:wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow:

mikas 18.03.2005 20:45

Używam od jakiegoś czasu płytek Platinum , palą się bardzo ładnie. Widziałem dzisiaj Dysany za taką samą cene (1,5) które bardziej polecacie. Czy te płyt które wymieniłem można porównywać do Verbatimów i TDK , czy to inna jakość ?

ed hunter 18.03.2005 20:58

ale odświeżony post :D

Platinum+8x to ostatnio najczęściej MCC003 Verbatim+8x to też najczęściej MCC003...

pawelblu 18.03.2005 22:41

Cytat:

To czy cos mi to robi automacznie czy nie mnie nie obchodzi - mnie obchodzi efekt - film jest uciety w jakims miejscu i dla mnie jest to mniej praktyczne niz kompresja do 1 plyty.
Zreszta 90% gospodyn domowych wybiera kompresje do jednej plyty i slusznie !!
Osobiscie, podobnie jak wiekszosc nie widze sensu w nagrywaniu na plycie dwustronnej lub na dwoch zwyklych.

JAROmix 19.03.2005 00:05

Dlamnie od samego początu najlepszym nośnikiem DVD były TDK+R, bardzo dobrze się wypalają i wzorowo wyglądają - lepiej od płyt Verbatim. Ogólnie TDK +/- to bardzo dore płyty.
Dane komputerowe nagrywam na płytach +Platinium, dobry nośnik.
Esperanz nie kupuje po złych wynikach na początku (2 lata wstecz) nagrywania DVD.

Oktawian89 19.03.2005 07:34

ja tez nagrywam na TDK+R i bardzi dobrze smigaja zarowno na mojej starej nagrywarce liteon 851 s jak i na nowej LG 4163 B :D nie polecam plyt OMEGA !! Dysan takie sobie :D
pozdrawiam :D

wojtass_maniak 19.03.2005 10:20

a co myslicie o MediaStore DVD+R 1-4x ??? te niebieskie takie z fioletowym spodem:)

daro-driver 19.03.2005 12:16

Cytat:

Napisany przez pawelblu
To czy cos mi to robi automacznie czy nie mnie nie obchodzi - mnie obchodzi efekt - film jest uciety w jakims miejscu i dla mnie jest to mniej praktyczne niz kompresja do 1 plyty.
Zreszta 90% gospodyn domowych wybiera kompresje do jednej plyty i slusznie !!
Osobiscie, podobnie jak wiekszosc nie widze sensu w nagrywaniu na plycie dwustronnej lub na dwoch zwyklych.

dziwne masz upodobania na dwustronnej ale jaka jakość obrazu ,chyba że leniwy jesteś i niechce ci się płytki przełożyć ,(lub zasypiasz w połowie filmu :O )

Jotgie 19.03.2005 14:19

Ja wypaliłem 50 szt. Esperanz i ok. 30 TRAXDATY. NAgrywarka: LiteOn 1633S. Najstarsze mają wprawdzie dopiero 4 miesiące ale wszystkie śmigają bez zarzutu. Jestem bardzo zaskoczony wypowiedzią, że nagrana płytka jak wytrzyma 2 lata to jest dobra! Ja myślałem, że kiepska powinna wytrzymać conajmniej 10 lat.
Ja mam wypalone niektóre po trzy lata temu ale CDR (różne marki), nagrywane jeszcze na nagrywarce CDR max x8 oraz później x24. Niedawno niektóre przeglądałem i choć zmieniły kolor (ściemniały) to jednak nie zdarzyło się, by się nie otworzyły (nie można z nich nic skopiować).
Myślę jednak, że niektóre wypowiedzi są tu mocno przesadzone! i płytki DVD nawet kiepskie dzisiaj nagrywane na pewno te 5 może nawet 10 lat wytrzymają (zresztą wytrzymałośc deklarowana przez producentów wynosi w granicach 10-20 lat!).

pawelblu 19.03.2005 17:20

Cytat:

dziwne masz upodobania na dwustronnej ale jaka jakość obrazu ,chyba że leniwy jesteś i niechce ci się płytki przełożyć ,(lub zasypiasz w połowie filmu :O )

No to jak juz ciecie filmu, to wole 2 plyty niz jedna dwustronna bo:

1) moge sobie wybrac jaka plyte chce a nie esperanze
2) moge sobie opisac/zadrukowac plytke.

Ale i tak predzej ja skompresuje do 1 DVD ...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:04.