![]() |
Kupiłem sobie Verbatim Digital Movie 1-4x. Wypaliłem jedną z prędkością 4x. Podczas oglądania płytka czasem się przytnie i robią się brzydkie makrobloki. Czy to wina zbyt szybkiego palenia? Z TDK na 4x nie było takiego problemu!
|
Cytat:
Kolega ma rację, TDK i VERBATIM są ok., a jeśli nie chcesz płacić tak drogo (jakieś 30%) to najlepsze są Platinum i Esperanzy. |
powtórzę za paroma kolegami, wypowiadającymi się powyżej - VERBATIM i TDK only!!! ( przynajmniej do litka 401s@411s ). ja nie pamiętam, aczkolwiek po lewej pod avatarem jest data mojej rejestracji - TDK palone od mniej więcej tegoż właśnie dnia sprawują się znakomicie. teraz siedzę na Verbach, bo troszku tańsze...
|
a ja wole cce ;] ale najpierw trzeba zobaczyc czy nie da sie wywalic co niepotrzebne i czy sie wtedy nie zmiesci ;]
|
Cytat:
|
To już niestety wykracza poza moją wiedzę. Pierwszy raz słyszę o transkodingu.
|
A czy używaliście ostatnio DVD TDK+R 1-8x? Chyba są dużo gorsze od swych poprzedniczek w wersji 1-4x? U mnie, wykorzystując LiteOn 811S, tak niestety jest.
|
plyty dvd9 to sa potrzebne na gry na konsole niektore a na filmy.....jak ktos jest leniwy i mu sie nie chce zmienic plyty po przedzieleniu filmu , miejsce jakie plyty zajmuja tez nie jest warte uzywania plyt dvd9
|
Cytat:
PS. Pierwsze zdanie nie przeczy trzeciemu. |
W kazdym razie nikt nikomu nie zabroni uzywania plyt dwustronnych. Po prostu wiekszosc nie widzi sensu uzywania takich plyt, bo zwracaja uwage na troche inne sprawy i tak juz zostanie.[/QUOTE]
A skąd wiesz, że większość nie widzi sensu, w używaniu 9,4 GB nośników ?? Jakieś badania rynku robiłeś ?? W niektórych przypadkach ma to sens. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Moja pierwsz nagrywara CD to Yamaha CRW-4261 (T bodajże) całkiem fajny sprzęt do dziś mam płytki nagrane z przed 7-8 lat. Palnik DVD mam od 2 lat bez mała (Sony DRU 510A). Praktycznie wszystkie płyty które nagrałem dla siebie śmigają aż miło, nawet 10 płyt "noname" przywiezionych z Aldika z Niemeic. Za to "udało mi się" dotychczas nie zakończyć sukcesem procesu nagrywania w 3 (chyba przypadkach) mi. na płytach Mint DVD-R.
A jeszcze jedno nawet zniesławione Akossy do dziś działaja całkiem sprytnie |
Cytat:
Dwustronna to tez w pewnym sensie kompromis. W kazdym razie nikt nikomu nie zabroni uzywania plyt dwustronnych. Po prostu wiekszosc nie widzi sensu uzywania takich plyt, bo zwracaja uwage na troche inne sprawy i tak juz zostanie. |
[QUOTE=pawelblu]Hm - jezeli ktos uzywa do przechowywania pudelek DVD to bez roznicy.
HEHE Gdybym trzymał w pudełkach, to już by się nie było jak ruszyć w chacie Chodzi głównie o to gdy ktoś nie uznaje kompromisów i chce mieć całość 1 do 1. Wtedy jednym z rozwiązań jest właśnie noścnik 9,4 GB, lub DL, ale DL jak wiemy jest kozmarnie drogi. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:01. |