![]() |
Cytat:
Zreszta jesli przerabiasz do divx'a to automatycznie tracisz wszystkie menu i dodatki. |
Cytat:
Poza tym jak pisalem wybieram opcje kompresji na 1 dvd i zadruku labela :) |
Cytat:
I będziesz miał zamiast jednej sztuki dwie, na które będzie trzeba znaleźć gdzieś w chacie miejsce. :) |
XUX84, chyba nigdy tego nie robiłeś! A jaką wagę ma oryginalny film DVD?! 90% powyżej 4,5 GB! A niestety na płytki DL to mnie nie stać.
|
Cytat:
Ja mam jeszcze egzęplarze kupione gdy prędkości CD-R były max x4 i wszystko hula bez problemów. A co do DVD Esp. to najstarsze egzęplarze też bez zarzutu działają, więc wydaje mi się że przewrażliwiony jesteś :) |
Cytat:
|
hehe chodzi glownie o dekoder nigdy stacjonarne dvd z obsluga divx nie dorownaja komputerowi z prostego powodu ...... komputer ma wiecej mozliwosci i jest mocniejszy do tego celu
|
Nadal nie kapuję o co Tobie chodzi.
W wypowiedziasz przypominasz moją żonę: - Weź się domyśl! Powinieneś się domyślić! Z Twojej wypowiedzi nic a nic nie wynika, czy zgadzasz się z moim zdaniem czy nie? Zgadzam się, że może trochę przesadziłem, bo rzeczywiście doskonale przygotowany film na DVD z dźwiękiem DTS zawsze będzie dużo lepszy niż .avi, a Bellwood to nie Marantz czy Denon. Ale ja tu myślę o "zwykłych" (czytaj: tych z mniej zasobną kieszenią) użytkownikach. Długo nie będzie mnie jeszcze stać, by kupić sobie hit DVD za 90 i więcej złotych. PS. Dorabiam czasami w wypożyczalni kaset (piszę recenzje). Muszę znać każdą nowość a mogę ją wziąć tylko na krótko (są w ciągłym ruchu). |
Cytat:
|
Bez komentarza, że co?
|
mimo ze to moj pierwszy post na tym forum..........powiem tak "bez komantarza"
|
A ja przerabiam na .avi (DivX lub XVid). Mam Bellwooda, który bez problemu bierze każdy film (z wyjątkiem kodeków QPEL i MGC, ale wtedy przerabiam DrDivX lub Ashampoo). Ponieważ nagrywam potem na płytki DVD+-R więc rippuję na HIGH QUALITY więc film ma nawet do 2,0GB (wiecej nie może bo jest problem z nagraniem - ograniczenie ISO).
Ponieważ Bell słynie głównie z tego, że ma dobry przetwornik i jakość odtwarzanych filmów avi jest zdecydowanie lepsza niż na kompie więc jakościowo są one lepsze od wielu "gazetowych" DVD-VIDEO i niewiele (powiedziałbym: niezauważalnie) gorsza od oryginału. Na jednej płytce DVD mieszczą się wówczas ok. 3 filmy w dobrej jakości (6 plików po 700Mb + parę teledysków). PS. Rippowanie na moim kompie (P4 2,4GHz, 2x256 DUAL CHANEL, HD 120GB ATA 100 - DVD DECRYPTER+AUTO GUARDIAN KNOT) trwa mniej więcej tyle co długość filmu. |
Cytat:
1) moge sobie wybrac jaka plyte chce a nie esperanze 2) moge sobie opisac/zadrukowac plytke. Ale i tak predzej ja skompresuje do 1 DVD ... |
Ja wypaliłem 50 szt. Esperanz i ok. 30 TRAXDATY. NAgrywarka: LiteOn 1633S. Najstarsze mają wprawdzie dopiero 4 miesiące ale wszystkie śmigają bez zarzutu. Jestem bardzo zaskoczony wypowiedzią, że nagrana płytka jak wytrzyma 2 lata to jest dobra! Ja myślałem, że kiepska powinna wytrzymać conajmniej 10 lat.
Ja mam wypalone niektóre po trzy lata temu ale CDR (różne marki), nagrywane jeszcze na nagrywarce CDR max x8 oraz później x24. Niedawno niektóre przeglądałem i choć zmieniły kolor (ściemniały) to jednak nie zdarzyło się, by się nie otworzyły (nie można z nich nic skopiować). Myślę jednak, że niektóre wypowiedzi są tu mocno przesadzone! i płytki DVD nawet kiepskie dzisiaj nagrywane na pewno te 5 może nawet 10 lat wytrzymają (zresztą wytrzymałośc deklarowana przez producentów wynosi w granicach 10-20 lat!). |
Cytat:
dziwne masz upodobania na dwustronnej ale jaka jakość obrazu ,chyba że leniwy jesteś i niechce ci się płytki przełożyć ,(lub zasypiasz w połowie filmu :O ) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:07. |