Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.11.2003, 22:08   #1
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez rcobex
Skoro aktualizujemy to się dołącze z ostatnio kupionymi Dysanami.
rcobex dzieki.

jakbys mogl zerknac tutaj http://www.arcomp.com.pl/index.php?p...ort_order=name i powiedziec, czy sa tam te plytki oraz podac dokladna nazwe.

Prosilbym o dostosowanie sie do tego schematu, ktory wczesniej zamiescilem. Pozwoliloby to ustandaryzowac troche nowe wpisy.

Sprezyn, jezeli to nie bylby problem dla Ciebie, to prosilbym jeszcze o testy overburningu dla tych verbatimek

Fine thx za obrazek z folia

tym samym zaraz do bazy dolacza 2 nowe nosniki. dzieki za wspolprace i licze na kolejne posty w tym temacie

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.11.2003, 09:22   #2
rcobex
Roman Barbarzyńca

Data rejestracji: 01.09.2003
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Znalazłem na stronie Dysana zdjęcie. Dokładnie takie plytki ostatnio kupiłem.
Dołączone obrazki
NOSNIKI CD-R-dyr48xgrp.gif 
Stary 20.11.2003, 11:31   #3
Sprezyn
Pilot oblatywacz

Data rejestracji: 12.05.2002
Sprezyn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
1. Marka: Verbatim
2. Typ: CDR-80 min
3. Producent: Taiyo Yuden
4. Nazwa nośnika: Pastel Disc x48
5. Obrazek pudelka:
6. Obrazek plyty:
7. Nominalna długosc plyty: 80 min
8. Nominalna pojemnosc plyty: 700 MB
9. Maksymalna dlugosc plyty: 82:29:06
10. Maksymalna pojemnosc plyty: 724 MB
11. Kolor spodu plyty: ciemniejszy zielonkawy
12. Rodzaj podloza: Cyjanina
13. Deklarowana maksymalna predkosc 48x
14. IMHO świetne płyty do nagrywania muzyki.
Stary 20.11.2003, 13:24   #4
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Sprezyn
1. Marka: Verbatim
...
14. IMHO świetne płyty do nagrywania muzyki.
Dokladnie o to mi chodzilo
Plytka dodana.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 12.12.2003, 23:06   #5
bkroy
Bywalec

Data rejestracji: 04.09.2003
bkroy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam, a ja mam problem z płytami VERBATIM (szczególnie tymi SUPER AZO).
Problem mój polega na tym, że wkładając czystą (nowo-kupioną cd) do mojej nagrywary (PHILIPS CDRW 1610A) nagrywara tej płyty nie przyjmuje. To nie jest wina cd, bo nie raz już się w moim przypadku spotkałem z tym nie przyjęciem Verbatima "Super Azo".
Czy w inny Philipsach też tak jest?? Czy to jakaś wina tylko mojej jedynej nagrywary??
Piszcie!!!
bkroy jest offline  
Stary 03.02.2005, 20:37   #6
wkruzel
Bywalec

Data rejestracji: 03.02.2005
wkruzel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez rcobex
Skoro aktualizujemy to się dołącze z ostatnio kupionymi Dysanami.

Disc Type = CDR
Material = Phthalocyanine
Lead In = 97:32:19
Lead Out = 79:59:71
Nominal Capacity = 702.82MB
Manufacturer Maybe = Prodisc Technology Inc.
SMART-BURN Speed Limit = 52X (Write)

Plytki w slimach, kolor na moje oko jasno zielony. Nero Cd-Speed przy teście przepalania pokazuje 715MB Max. Nie mam możliwości zrobienia zdjęcia płytki i okładki.
Nośnik nagrywany za pomocą Lite-On 52327S (QS0B), z prędkością X24. Moim zdaniem jest OK.
ostatnio również zakupiłem te płytki, wypalałem je z prędkością 32x, co szczerze mówiąc mnie trochę rozczarowało, gdyż moja wypalarka wypala płytki do 48x a te mają nominalnie 52x, ale pofatygowałem się i sprawdziłem na stronie producenta nagrywarki ( NEC 3500AG) obsługiwane nośniki i się okazało że moja wypalarka wypala płyty z Prodisc Tech Inc. max 32x , jedynie płyty Verbatima z Mitsubishi wypala z prędkością 48x, aha i jeszcze błyty BenQ również, pozdr
wkruzel jest offline  
Stary 05.02.2005, 23:41   #7
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Jestem początkujący w dziedzinie nagrywania, przeglądnąłem trochę Forum w poszukiwanych sprawach, ale niestety nie udało mi się znaleźć konkretnych odpowiedzi na moje pytania, postanowiłem więc zabrać głos.
Po pierwsze ***8211; miałem kilka płytek Platinium, kupionych w opakowaniu slim i pochodziły z wytwórni Ritek ***8211; to podobnież dobra wytwórnia ? Dzisiaj kupiłem 3 szt. też Platinium ze spindla, jak się okazało pochodzą z wytwórni Fornet International ***8211; czy to jakaś podróbka, czy po prostu inny producent dla Platinium ?? Szczególnie, że od tych poprzednich różnią się jeszcze tym, że numer serii nie mają wybity czarnymi literami, ale jakby wytłoczony na tym przezroczystym tle. Co prawda jeszcze na nich nic nie nagrywałem, ale trochę mnie one niepokoją ***8211; szczególnie ta nieznana firma. Jeśli ktoś, posiada jakieś informacje w tym względzie, to będę za nie wdzięczny.
I drugi problem ***8211; to odczyt właśnie producenta. Nie wiem czemu, ale moja nagrywarka (LG 8526B) i Nero, z niektórych płyt nie są w stanie odczytać tych danych ***8211; także z markowych ***8211; jak Verbatim Datalife (co prawda nie nagrywane u mnie, ale to chyba nie ma znaczenia ?). Czy to kwestia płyt, czy sprzętu i oprogramowania ***8211; liczę na jakieś rady w tej kwestii.
Pozdrawiam serdecznie
ro29
ro29 jest offline  
Stary 05.02.2005, 23:57   #8
wkruzel
Bywalec

Data rejestracji: 03.02.2005
wkruzel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
I drugi problem ***8211; to odczyt właśnie producenta. Nie wiem czemu, ale moja nagrywarka (LG 8526B) i Nero, z niektórych płyt nie są w stanie odczytać tych danych ***8211; także z markowych ***8211; jak Verbatim Datalife (co prawda nie nagrywane u mnie, ale to chyba nie ma znaczenia ?). Czy to kwestia płyt, czy sprzętu i oprogramowania
witam
jeżeli nie odczytuje CI płyt, to może być coś z wypalarką, chociaż czasami jest to wina wirusa (czytaj Windowsa )
pozdr
wkruzel jest offline  
Stary 07.02.2005, 11:01   #9
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
...Po pierwsze ***8211; miałem kilka płytek Platinium, kupionych w opakowaniu slim i pochodziły z wytwórni Ritek ***8211; to podobnież dobra wytwórnia ? Dzisiaj kupiłem 3 szt. też Platinium ze spindla, jak się okazało pochodzą z wytwórni Fornet International ***8211; czy to jakaś podróbka, czy po prostu inny producent dla Platinium ??
Fornet to znana singapurska fabryka, wiec to nie podrobki. Ritek jest oczywiscie lepszy. Tak jak napisales pod koniec, to po prostu dwoch rozych dostarczycieli plyt dla platinum.
pawelblu jest offline  
Stary 20.11.2003, 20:23   #10
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
propozycje

a) wszystkie pliki graficzne zapisujemy w PNG - ten format jest po prostu kepszy niz jpg
b) zeby obejsc ograniczenie wymiarow rysunki zipujemy
c) forma tabelki jest idealna

d) topic przyklejam i zmieniam mu lekko nazwe - nowy dzial to ryzykowna zabawa - choc kto wie...
Stary 20.11.2003, 21:02   #11
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
propozycje

a) wszystkie pliki graficzne zapisujemy w PNG - ten format jest po prostu kepszy niz jpg
b) zeby obejsc ograniczenie wymiarow rysunki zipujemy
c) forma tabelki jest idealna

d) topic przyklejam i zmieniam mu lekko nazwe - nowy dzial to ryzykowna zabawa - choc kto wie...

wiec tak...
ad. a)
Nie wiem, czy skrypt dodajacy nosniki obsluguje PNG. Nie przygladalem sie kodowi i nie wiem, czy jest funkcja konwertujaca PNG (raczej watpie). GIF na pewno nie dziala, co widac przy dodanym dzisiaj Dysanie. Po prostu niepoprawnie zapisuje uploadowany plik. Musze skonwertowac do jpg. JPG na pewno dziala. Na probe mozna wrzucic PNG i zobaczymy co z tego wyjdzie

ad. b) jak najbardziej popieram
ad. c) zgadza sie
ad. d) jezeli topic sie rozkreci, to kto wie. Poki co aktywne sa 2 osoby (ktorym bardzo dziekuje), a to za malo na nowy dzial

Co do tego, co moze byc, a co nie... Interesuja nas WSZYSTKIE nosniki, jakie mozna dostac na PL rynku i nie tylko (jezeli ktos ma jakies inne, to jak najbardziej).

A skoro juz jestesmy przy nosnikach, to czy slyszal ktos z Was o nosnikach firmy EMGETON?

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 20.11.2003, 21:06   #12
-Sid-The-Rat=>

png z jednego powodu - na forum i tak tego nie wyswietlamy, wiec olac skrypt - ale png jest bezstratny - potem mozna z niego zrobic jpg bez problemow - np acdsee czy xnview - wazne zeby do was dotarl w jak najlepszej jakosci - na dodatek krpboe potrafi zapisac do png co ulatwia proces
Stary 20.11.2003, 21:18   #13
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Cytat:
png z jednego powodu - na forum i tak tego nie wyswietlamy, wiec olac skrypt - ale png jest bezstratny - potem mozna z niego zrobic jpg bez problemow - np acdsee czy xnview - wazne zeby do was dotarl w jak najlepszej jakosci - na dodatek krpboe potrafi zapisac do png co ulatwia proces
chyba sie nie zrozumielismy
w skrypcie na cdrinfo nie ma chyba mozliwosci dodawania obrazkow w formacie PNG. Wiec i tak potrzebna by byla konwersja do JPG, a po co robic 2 razy to samo. Co do jakosci PNG, to nie ma nawet o czym rozmawiac. Bezstratny, bezplatny, same zalety Ale narazie bezuzyteczny dla nas (chyba)

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 20.11.2003, 21:20   #14
-Sid-The-Rat=>

ale zby userzy posylali w pngu - idealna jakosc - jesli nie chce ci sie konwertowac tego na jpg to ja moge - acdsee robi to szybkoi sprawnie - a zalety niebagatelne - bo dostajemy produkt idealnej jakosci z ktorym mozna zrobic wszystko

a to ze scrypt nie dziala - to wiem...
Stary 20.11.2003, 21:29   #15
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Cytat:
ale zby userzy posylali w pngu - idealna jakosc - jesli nie chce ci sie konwertowac tego na jpg to ja moge - acdsee robi to szybkoi sprawnie - a zalety niebagatelne - bo dostajemy produkt idealnej jakosci z ktorym mozna zrobic wszystko

a to ze scrypt nie dziala - to wiem...
wiem, ze nie ma problemu z konwersja. niech wiec bedzie png

a co do pomocy - kazda sie przyda

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: