![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#3226 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Słuchajta, słuchajta ludziska...
Niose dobro nowine... Maxellki HGX so po 3PLN/szt. Plusy i minusy, eRy i eRWuszki, kwartety i oktety a wsie HGX! H G X! Nie uwierzyta... nie w CDRSPEED, nie w jakimś specjalizowanym sklepie z nośnikami optycznymi, nie w jakimś sklepie stricte komputerowym. ... ... ... ... ... Ale w MERLINIE! ;PPPp Merlin\Elektronika\Akcesoria komputerowe\Nośniki danych |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3227 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.09.2004
![]() |
Testy testy i jeszcze raz testy
Witam wszystkich, nie przeglądałem tej grupy przez jakiś czas (ostatnio skończyłem na stronie około 110 w kategorii nośników dvd+-) ale ostatnio do powróciłem tu i musze wam powiedzieć że to co tutaj widzę przyprawia mnie o zawrót głowy, mnóstwo testów, porównań itp. które nic nie wnoszą, i nic z nich nie wynika.
Prawie każda płyta dvd jest nagrana nadzwyczaj dobrze, przysyłacie testy płyt których błędy PI dochdzą do 10 i zadajecie pytania czy dobrze sie wypaliła. A ja powiem na to - miałem jak do tej pory 2 Liteony, jeden to 832 a drugi 1653 i tak, test zrobiony na 832 był zupełnie inny niż na 1653 (oczywiście nowy model odczytywał wszystkie płyty nadzwyczaj dobrze, powiedziałbym nawet że aż za bardzo rewelacyjnie, wg mnie producent zadbał o to żeby testy wychodziły bardzo dobrze. W tej chwili mam Pioneera 108 - nagrywarka jak nagrywarka, nagrywa płyty, teraz w nowszych wersjach dvdiinfo można zrobić testy płytyk i co?? całkiem dupa, testy wychodzą fatalnie - a dlaczego?? bo ten program odczytuje dane z bardzo dużą prędkością: błędy dochodzą do 300 PI a jak zaniosę do kumpla który ma Pioneera 107 to wyniki są zupełnie inne powiedziałbym, że znowu nadzwyczaj dobrze, tak samo jak zrobie testy na liteonie 1653 nagranych płytek przez pioneera - też super. Tak więc podsumowując uważam że nie ma sensu wysyłanie tyle tych zrzutów z nagrywarek, wg mnie testy powinno sięrobić na litkach typu 832, 811 albo nawet serii 400. One były najbardziej obiektywne, bo jak test wyszedł do dupy to np odtwarzacz dvd Aiva kumpla zacinał się w tych miejscach na filmnie. A z tych nowych to nawet nie da się stwierdzićczy płyty jest ok. Pozdrawiam wszystkich |
![]() |
![]() |
#3228 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.03.2005
![]() |
Witam wszystkich
Podlaczam sie do tego topiku zeby nie zasmiecac z pytaniem o roznice jakisci-trwalosci DVD+R TDK Man nosniki z tej fabryki: Moser Baer India, Limited Unique Disc Identifier : [DVD+R:MBIPG101-R04-001] czy sa dobre-sprawdzone, jak maja sie do innych plyt TDK, kupilem 25 szt z mozliwoscia wymiany jakby co? Nie zdazylem przeczytac calego watku i stad moje pytanie Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3229 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.02.2005
![]() |
No właśnie, dostałem płytki TDK DVD+R 8x (25 sztuk na rolce), sprawdzam je, a tu nieznajoma dla mnie fabryka Moser Baer India Ltd. Szukam w internecie i znajduje przy największych firmach, ale to oczywiście jeszcze nic nie oznacza. Wiecie coś o niej?
|
![]() |
![]() |
#3230 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
1. To wszystko co piszesz odkryli już starożytni Egipcjanie ![]() 2. Na każdym napędzie testy wychodzą inaczej - mniej lub bardziej podobnie 3. Mało tego! Testy na różnych biosach na tym samym napędzie wychodzą niesamowicie różnie ![]() 4. Testy jakie są każdy wie i widzi. To nie wyrocznia - albo się tym sugerujesz albo nie - każdego dobra lub zła wola 5. Osobiście twierdzę, że każde testy jakościowe na Pioneerze w DVDInfo PRO są do dupy ![]() 6. Jeżeli producent dba by testy wychodziły bardzo dobrze na jego napędzie - róbmy testy nagranych płyt na innych napędach (np. Litek<=>Benek). Zdziwisz się jaka jest tendencja powtarzalności ![]() 7. Na najbardziej za***istych wykresach odtwarzacze się tną, a na najbardziej *****wych potrafią śmigać jak ta lala! ![]() Reasumując: Pomimo tych wszystkich anomalii wykresy były, są i będą ![]() Każdy będzie w nie wierzył lub nie ![]() To że dla niektórych nie mają one sensu - nie znaczy żeby zaprzestać ich podawania Ale nie martw się ![]() Nie jesteś sam! ![]() ![]()
![]() |
#3231 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
Lepiej niż MBI nie mogliście trafić
![]() Zobaczcie wykresy Datexów DVD+R na forum ![]() Są od MBI ![]()
#3232 |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
MBI to jedna z najlepszych fabryk
![]()
#3233 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3234 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
Cytat:
palona LITKU 832 TEST BENQ |
|
![]() |
![]() |
#3235 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.02.2005
![]() |
No to jestem wniebowzięty! Poza tym dzisiaj rano wypaliłem dwie płytki z weryfikacją danych i zero problemów
![]() |
![]() |
![]() |
#3236 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.03.2005
![]() |
Jaka jest roznica miedzy DVD+R a DVD-R w uzytkowaniu nagranych juz plyt(oprocz tego ze to dwa rozne standardy zapisu)
... czy mozna mowic ze jedna jest lapsza a druga gorsza ? |
![]() |
![]() |
#3237 | |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() Nie, nie mozna tak mowic ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3238 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.03.2005
![]() |
Dzieki za info. Co forum to forum
![]()
Pozdrawiam ![]() _______________________________________________ Abit IC7; Celeron 2,6@3,06; Hynix D43 512 MB; GAINWARD GeForce4 Ti 4200 with AGP8X 128MB PP!; Creative SB Live!; IBM 160 GB, 7200 RPM SATA; IBM 30 GB 7200 RPM ATA/100; LITE-ON DVD SOHD-167T; LITE-ON DVDRW SOHW-1673S |
![]() |
![]() |
#3239 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
wg mnie mylisz się,jest różnica zależy do czego potrzebna ci dvd jak do filmów i chcesz ją odtwarzać na stacjonarnym dvd to polecam - ,albo +(ale nagrywane jako dvd-rom),a plusy są lepsze jako nośnik danych,mp3.takie moje zdanie,więc jak możesz nagrywać dvd+ jako rom to kupuj +
![]() |
![]() |
![]() |
#3240 | |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() Jezeli plytka jest nagrana poprawnie to musi dobrze dzialac ![]() Natomiast to, jakich plytek uzywac do filmow dvd i stacjonarki, zalezy wlasnie od tej ostatniej. Jezeli czyta + i - to nie ma przeciwskazan do uzywania - czy +. Z tym ze zalezy to juz od sprzetu a nie od plytek. Tak wiec to ty sie mylisz 8 ) A czym uzasadniasz wyzszosc np. + przy nagrywaniu danych? ![]() Aha, tak przy okazji to filmy na dvd to tez "dane" 8 ) |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |