![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2004
![]() |
Cytat:
a co Ty byś mi doradził (może koonkretny biosik), bo z twojego opisu jasno widzać jaki masz sprzęt, może kopciłeś płytki na MBI, pokaż jakieś testy jeśli możesz Na Verbatimach mam wszystko OK no ale chciałem troszke zaoszczędzić no i lipa :-)
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() Wtedy miałes przy paleniu 8x duż gorszy wynik ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() Przecież różnica pomiędzy Verbatimem a TDK to jakieś 20 - 30 groszy, więc zastanów się czy warto ![]() Ja już dawno wybrałem - palę tylko na Verbach ( dla siebie oczywiście) , wcześniej próbowałem Platinum i Samsungów ("egzotyka" mnie całkiem nie interesuje), ale doszedłem do wniosku że gra nie warta świeczki - co z tego że wypalę i odczytam bez problemów, jeżeli pozostanie zawsze pytanie o czas "przydatności do spożycia". A w tym względzie najbardziej ufam marce Verbatim. Tobie też polecam takie rozwiązanie ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2004
![]() |
Cytat:
![]() zgadzam sie z twoim zdaniem, ja poprosu chciałem mieć jakieś nośniki w zanadrzu ale właśnie dziś kupiłem cake 25 Verbatimka ![]() ![]() pozdrawiam
![]() |
#5 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
W okolicach najblizszej srody na polski rynek wejdzie kolejna marka z plyt DVD+R DL.
Bedzie to Ridata DVD+R DL. Predkosc wypalania certyfikowana x2.4, ale jak wiadomo najwiecej zalezy od napedu, a te po czesci nagrywaja RiTEKa x4. Cena 14-15 zl. Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 08.07.2005 o godz. 23:36 |
![]() |
![]() |
#6 | |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
Rozumiem ze bedziecie je sprzedawac? ![]() Jesli bedziesz mogl to podrzuc jakis skan palenia na plexie i benq to zobaczymy ile sa warte te plyty ![]() Cena 14-15 zl za DL jest juz do przelkniecia ![]() Czekam na info... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() Dzisiaj kupowałem płytki (Platinium, jak zwykle ![]() 1. Made in China 2. Made in India 3. Made in Singapur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Wreszcie ktoś, kogo interesuje problem czasu "przydatności do spożycia". ![]() ![]() ![]() W poprzednim postcie wspomniałem o przygodzie kolegi z zaufaną (i droższą) marką Dyssan (zgon po pół roku) i stąd te moje dylematy... |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
Natomiast kupuję DVD+R na nośniku MCC 003 (cake25), ponieważ świetnie się palą i są przedewszystkim powtarzalne - ja nigdy nie trafiłem na "trefną partię". Zaufanie mam ogólnie do marki, a nie do fabryki. Myślę, że jeśli chodzi o żywotność to trudno w tej chwili mówić które z Verbów ( jeśli chodzi o fabrykę) są najlepsze, ponieważ nieznam przypadków żeby padały z uwagi na upływ czasu. Gdyby tak było to chyba już nie byłyby godne zaufania, nieprawdaż. ![]() Pozdrowionka ![]()
![]() |
#9 | ||
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
Cytat:
Cytat:
Podsumowując: dalej guzik wiemy o "żywotności" nawet dobrze wypalonych krążków... ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#10 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
PS. A tak naprawde to cos jednak wiemy ... DVD-R Princo i Experanza z samego poczatku juz padly. Princo w zasadzie to co bylo na rynku (dosc malo, ale z ciekawostek moge wam powiedziec ze firma Princo strasznie chce sie wepchnac na polski rynek z nowymi produktami tylko jakos nikt nie chce tego wziac), natomiast Esperanza wszystkie partie do AN31 (to byly pierwsze DVD-R x4) wlaczenie. Co do innych marek, to raczej nie ma jakis zbiorowych danych odnosnie padania. |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |