Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   NOSNIKI DVD-R/+R (https://forum.cdrinfo.pl/f28/nosniki-dvd-r-r-25947/)

slawekj 04.12.2004 18:23

Cytat:

Napisany przez MZiol
no nie tego to bym sie nie spoździwał po płytce która kosztuje 1,20zł

tylko ta jedna szpilka PIF - 7 za wysoka ale to pewnie dlatego że sprzedwaca wsadził mi tą płytke do plastikowej reklamówki i sue triche porysowała

no ale wyni ogólny zapiera mi dech

co wy na to

To dla kompletu prośba o test w Nero Disc Quality i KProbe przy ECC 8/8.

:)

Paul967 04.12.2004 18:19

Ilość załączników: 1
Kumel zgral sobie spidermana2 na dysk i nagral go dzis na cd Verbatim. Ewidenty blad na koncu dysku , zgadza sie? :piwo:

MZiol 04.12.2004 18:15

no nie tego to bym sie nie spoździwał po płytce która kosztuje 1,20zł

tylko ta jedna szpilka PIF - 7 za wysoka ale to pewnie dlatego że sprzedwaca wsadził mi tą płytke do plastikowej reklamówki i sue triche porysowała

no ale wyni ogólny zapiera mi dech

co wy na to

szymon1122 04.12.2004 18:13

Witam. Jestem tutaj nowy a nagrywarke dvd(LG4160B) mam dopiero niecały tydzień. Nagrałem już pare płytek i chciałbym was przestrzec przed płytkami DVD+R Supratec, które kupiłem po 1zł. Nagrałem 4 płtyki i żadnej nie chce mi odczytać. Shit i tyle. Teraz bede tylko nagrywał na TDK, VErbatimkach, lub Esperanzach chociaż z tymi esperenzami troche sie obawiam......

Aha jeszcze jedno pytanko tego LGika kupiłem za 250zł od qumpla. Sprzęt nowy sprowadzany z Niemiec, no ale jak wiadomo bez gwarancji. Jak uważacie dobrze zrobiłem?? Czy lepiej ją sprzedać jak najszybciej i kupić inną żeby mieć gwarancję?? Te nagrywarki mają tendencje do psucia sie??

slawekj 04.12.2004 18:11

Cytat:

Napisany przez MZiol
słuchajcie wielki szacuneczek dla Was ale jak możecie pisać że to są dobre wyniki

PI 48 i PIF 3 - to są dobre wyniki ??

Wiem że może być dużo gorzej no ale !

Wyniki nie należą do najlepszych ale końcowa ocena jest wysoka. To jak się wypali ta konkretna płytka zależy od błędów TE i FE.
Nie ma takiej samej płytki.
Cytat:

Napisany przez Paul967
To jak powinno byc ?:) :piwo:

Jest dobrze. Będzie jeszcze lepiej jak się laser rozgrzeje. Nie ma pośpiechu. :>

MZiol 04.12.2004 18:10

Moim zdaniem najlepsze są płytki Verbatim i TDK, Platinim też niczego sobie,

a słyszeliście o czymś takim jak płytka VOBIS +R x4

właśnie ją testuje zaraz wyniki

Paul967 04.12.2004 18:09

Cytat:

Napisany przez MZiol
PI 48 i PIF 3 - to są dobre wyniki ?

To jak powinno byc ?:) :piwo:

Paul967 04.12.2004 18:08

zarazilem kumpla testami, przy predkosci x4 testowal film nagranyy na plycie AXE produkowane na zjlecenie znajomego. Wydaje mi sie ,ze PI jest za wysokie, takto super.

MZiol 04.12.2004 18:07

słuchajcie wielki szacuneczek dla Was ale jak możecie pisać że to są dobre wyniki

PI 48 i PIF 3 - to są dobre wyniki ??

Wiem że może być dużo gorzej no ale !

tengu 04.12.2004 18:02

Czemu wkleiłeś ten sam obrazek 2 razy ??

Paul967 04.12.2004 18:01

a teraz Spidermanek 2 , wczesniej juz pokazywany w wykresie DVD1.jpg ponizej przy predkosci odczytu x4 . Zaraz zrobie z niego kopie na Platinum x8 przy predkosci x8 i zoribe wykresik.

Paul967 04.12.2004 17:48

transfer z poprzedniego dysku byl OK:) Robilem defragmentacje, bufer nie spadal:) Zrobie jeszcze jedna rzecz. Przekopiuje image z tego dysku , ktory nagralem i wykres jest powyzej na tamten i nagram pod tamtym systemem i sprawdzimy czy to wina transferu dysku :)

tengu 04.12.2004 17:46

Teraz jest nieźle, a nawet bardzo dobrze - milłego palenia, widocznie u ciebie BSOR jest najlepszym biosem i może transfer między dyskiem a nagrywarką (w poprzednim był gorszy) szwankował (w ile nagrywałeś np x8 lub x4? [około] )

slawekj 04.12.2004 17:39

Cytat:

Napisany przez Paul967
a teraz ciekawostka. Zmienilym dysk na 250 gb, na ktorym mam winde sp2 , nero i kilka image. Nagralem Szrekusia na platinum x6 na Litku1633 BSOR. Test na predkosci 4x i zobaczcie jaka roznica ???

Co myslicie ? :piwo: CO jest powodem?

Dla mnie to normalność. :taktak:
Na to czekałem. Jak rozpisywałem się o zależności konfiguracji na jakość wypalania to było chura... że sobie coś wymyślam.
A czas ... pokazuje. To dobry przykład. Mam wiele teorii popartych testami.
Ale każdy ma swoje zdanie. Szkoda.
Najważniejsze to błędy Jitter. Tych błędów nie można sprawdzić na LiteOn'ie.
A to one głównie decydują czy płytka będzie poprawnie czytana na innych napędach i DVD-Player'ach.

Kombinuj dalej. To prawdziwa frajda i doświadczenia przybywa. :spoko:

Paul967 04.12.2004 17:35

a teraz ciekawostka. Zmienilym dysk na 250 gb, na ktorym mam winde sp2 , nero i kilka image. Nagralem Szrekusia na platinum x6 na Litku1633 BSOR. Test na predkosci 4x i zobaczcie jaka roznica ???

Co myslicie ? :piwo: CO jest powodem?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:43.