![]() |
Cytat:
Dzieki za pomoc :piwo: |
Cytat:
http://www.liteonit.com/ODD/English/...del=SHOW-1633S w Kprobie prędkość skanowania x4 przy ECC 8/1. Płytki źle nagrane. Zbyt duże PIF. Dla porównania dobrze nagrana Platinum +Rx8: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...1&postcount=14 :) |
Ilość załączników: 3
Mam prosbe o analize, z gory dziekuje.
Na kazdym krazku sa te same dane :) Wszystkie byly zgrywane z DVD+R Esperanza. DVD1) Esperanza DVD+R, x4 pakowane po 10 sztuk w cakeach, cena 1zl17gr DVD2) Esperanza DVD-R, x4 pakowane po 10 sztuk w cakeach, cena 1zl 17gr DVD3) Platinum DVD+R, x8 pakowane po 50 sztuk w cakeach, cena 1zl 60gr, nowa partia z nadrukiem osiagniecia w magazynie Komputer Swiat w Niemczech Dziekueje za komentarz. :piwo: |
Według mnie Te platiniumki są OK. Producent nośnika RICOHJPN02, kupione w opakowaniu slim (PI i PIF mam mniejsze niż na Pastelach i TDK). Teraz kupiłem Dysany DVD+R 1-8x, ale jeszcze nie sprawdzałem producenta. Natomiast doświadczenia z ich CD-R ami mam znacznie odmienne - owszem zmieniły kolor (takie żółtawe się porobiły) ale czytane są wszystkie (fakt że ze speedem 48x max ale to chyba niewielka różnica ??? ) , a z %2x to mam tylko Akoss/Vakoss, Mediastore, TDK
|
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36458857
Niejaki KopierCD sprzedaje Maxell DVD+Rx4HGX opakowania po 5szt w cenie 20PLN/op Sam musiałem 2 tyg. temu jechać po te płytki do DC i wyczyściłem półkę w MM na Woli i dlatego sam na razie nie potrzebuję ;PPPp |
Wzialem tylko 50 na probe:) Wedlug Niemieckiego Komputer Swiat w testach miesiac temu w kategorii X8 zajely najwyzsza pozycje, ale to tylko testy;) Sprawdze w praktyce. Moge puscic test na stronke, tylko ejszcze nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac:)
|
Po doświadczeniach z cd-r'kami mam duże uprzedzenia do nośników firmy Platinum i mniejsze do nośników firmowanych przez Dysana i LeadData.
Na jakieś 60 sztuk płyt Platinium prawie wszystkie zmieniły kolor i stały się nieczytelne w czasie około 2 lat, więc raczej się o nich nie wypowiem pozytywnie. I z tego powodu mam ograniczoną styczność z płytkami dvd+/-r firmowanymi przez Platinum :blee: |
No nic:) Bedziemy probowac. Dzwonilem do hurtowni,mam przygotowane Platinumki x8 - bedziemy te krazki testowac. :)Masz Conti moze jakies zdanie o tych krazkach, o swiezej partii?:)
|
Stacjonarki różnie czytają - to niestety trzeba sprawdzić. Z tego co wiem to philips preferuje "+" a panasonic i pioneer "-". Ale nowsze urządzenia odczytują raczej wszystko.
Co do błędów - jeśli jesteś w stanie skopiować pliki z płytki na hdd to raczej nie powinno być problemów. A jeśli podczas kopiowania przerwie z błędem to są nikłe szanse na prawidłowe "działanie" takiej płytki. No i kwestia płytek. Nagrywaj na dobrych nośnikach, egzotyczne płytki traktuj "rozrywkowo" a nie poważnie i do ważnych danych. Litki sądość wybredne. Nec ponoć jest bardziej tolerancyjny. |
:piwo: Dziekuje :) Ale co do 1. przegyrwalem tez wczesniej Nero z tego samego krazka i nie bylo problemu. Nie wiem co jest powodem, ale nie kiedy plyta nagra sie tak, ze gdybym chcial zgrac pozniej image z niej w koncowce wystapi blad ktoregos sektoru. Niekeidy nagra sie normalnie i to na tych samych krazkach. Czy plyta, ktora w koncowce podczas zgrywania wykazuje blad bedzie normalnie odtwarzalna w stacjonarnym dvd?:) No to juz wiem, ze Litek nagrywa lepiej na plusach, a jak to wyglada ze stacjonaarkami? Co one lepiej czytaja? Zaraz sciagne programik i potestuje, dziekuje Conti za powitanie :piwo:
|
Hmmmm
1. Najpierw sprawdziłbym, czy na płycie z ktorej przegrywałeś nie ma w tym miejscu błędu. Alcohol robi dokładne kopie - wliczając w to też róznego rodzaju błędy. 2. (jeśli nie 1 :) ) Liteony lubią dobrej jakości płytki, dodatkowo na "+" nagrywają z mniejszą ilością błedów. Inaczej mówiąc nie lubią tnich i kiepskich nośników. Kup Verbatimkę, TDK, może Dysana i nagraj ponownie. 3. Do testowania płyt używaj K2probe - programik dla Liteonów do tego dedykowany. 4. Witamy na forum :spoko: |
Ilość załączników: 1
Wtitam. Mam prosbe, bo jestem laikiem w tej kwestii. Przegralem sobie Litkiem 1633 filmik z Espery + x4 na Espere - x4 Alcoholem i po tescie (widok ponizej) wy*****o mi blad pod koniec i nie da sie pozniej z tego dvdika zczytac. Moze mi ktos wytlumaczyc co jest powodem i co jest dobre dla Litka 1633? Z gory serdecznie Dziekuje, Pawel. :piwo:
|
Cytat:
Podobnoż jest to tak za***isty sprzęt :O Że nawet sprawdzać nic nie trzeba :czytaj: <= :nieee: :czar: |
Prosze niech mi ktos powie jak nazywa sie program podobny do kprobe(z wykresami) ale do LG
. . . . . . no nie wlasnie sprawdzilem na dvdinfo i pisze mi ze moja nagrywarka(lg4160b) nie obsluguje funkcji pio i tej drugiej. Boze po co ja ta nagrywarke kupilem. Gdybym wiedzial ze tak bedzie to bym kupil liteona albo necka. fuck!!!! teraz nawet nie idzie sprawdzic jakie plytki mi sie najlepiej wypalaja!!! |
Ilość załączników: 1
Esperanza DVD-RW 2X. To jest jakość ... :O ^_^
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:27. |