![]() |
Mala ciekawostka moze nie dokonca zgoda z tematem
Verbatim 2.4x DVD+R D/L Review As always, please ensure your DVD Writer has the latest firmware to get the best compatibility with this new media. Many thanks must to go to BigPockets.co.uk for sending us this media to review for our CDR-Zone readers. In this review we get to look at the 'Verbatim 2.4x DVD+R D/L Media. Features Packaging and presentation DVD+R D/L information Burning Verification and error checking Conclusion "The new 2.4x DVD+R media expands the data storage capacity from 4.7GB to a massive 8.5GB on a single side. This means that consumers will be able to record up to four hours of DVD-quality. Of utmost importance is the fact that compatibility is maintained with existing DVD video players and DVD ROM drives. Verbatim is an active member of the DVD+RW Alliance and this development clearly illustrates its desire and ability to work closely with hardware manufacturers." Features: Manufacturer: Verbatim Lead In Info: MKM-001-00 Top Surface Colour: Silver with Verbatim logo Writing Surface Colour: Dark purple Write Speed: 2.4X ( 4x in drives capable of Over Burning ) !!!!!!! Max Storage Data: 8.5Gb Max Storage Time: 4 hours pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam Nuno |
Cytat:
|
W Delfinie płytki Verbatim x4 po 2,95 zł. Niby w cake 25 sztuk ale sprzedali mi pojedyńczo.
Jabba |
Cytat:
TDK Corp. to srednia fabryka. Juz kiedys pisalem jak wedlug mnie powinno wygladac tamto zestawienie, bo to co tam jest, nie odzwierciedla poprawnej oceny jakosci nosnikow. Dalej nie widze problemu. |
Właśnie czytam cdfreaks, TDK-R x4, TTG01, startegia zapisu x4 ale deskryptor zapisu CLVx2 tylko.
Fajne ekstra firmowe dyski TDK Corp. ;PPPp Na DigitalFAQ.com zaklasyfikowane jako nośniki pierwszej jakości (x4 mozna palić tylko x2) wraz z TDKG02000000 podczas gdy RICOHJPN zaklasyfikowane jako nośniki drugiej jakości (x4 można palić x8) ;PPPp I mówisz że nie ma żadnej naciąganej teorii? |
To poszukaj sobie na cdfreaks i w zachodnich sklepach - dość często przewija się tam informacja że TTG01 to OEM CMC dla TDK.
|
Tu nie ma zadnej naciaganej teorii. TTG01 nawet w kprobie jest identyfikowany jako TDK Corp. Podobnie w wiekszych specyfikacjach produncentow ktore mozna spotkac na roznych stronach.
|
Nie za bardzo.
TTG01 to znacznik nośnika TDK. ktoś tu pisał że TDK może produkować nośniki DVD bo CD produkował... raczej mi na to nie wygląda ponieważ: 1. raczej nie ma tak małych linii produkcyjnych żeby tak mało płytek robić 2. ze względu na pkt.1 na rynku byłyby innej marki płytki z nośnikiem TDK, a raczej nic o tym nie wiadomo 3. ze względu na pkt.1 TDK raczej nie kupowałby nośników u innych producentów tylko by na swoim tłukł płytki To że produkował TDK własne nośniki do CD nie znaczy że na tej samej linii może robić DVD - to całkiem inne linie, i dużo producentów którzy robili CD nie robi jeszcze DVD. Na sieci widziałem opisy jakoby TTG01 to były OEMy robione dla TDK przez Tayo Yuden (superb) jak i CMC ( :( ). Jednak można dostać płytki TDK z ID CMC i TY więc wygląda na to, że do tych nośników żaden z producentów nie chce się przyznać i musi to robić TDK... coś na rzeczy? |
Witam
Mam takie pytanie: kupiłem w Tesco płytki TDK-R za 4,99 w pudełkach, po sparwdzeniu producenta pokazuje mi TTG01, czy są to dobre płytki czy nie za bardzo, bo mam też wcześniej kupione TDK-R gdzie producent to TYG01. Wie ktoś jaka jest różnica między nimi? wszystkie te płytki to 1-4X. Płytki te używam tylko do nagrywania gier na PS2. Dzięki z góry za odpowiedż. |
Cytat:
|
Ktoś ma TDK -R ScrachProof i może podesłać test i producenta nośnika?[/QUOTE]
mam TDK-R ScrachProof, ale ma TDK 880N wiec kProbe chyba nie ruszy. jest jakas inna metoda ? dd |
Cytat:
|
Cytat:
Witam, Te same testy ale przy prędkości x4 nagrywane z speed x2 Niestety przy jakichkolwiek innych sterownikach ASPI ten sam błąd zwiecha kompa :'( .Oczywiście tylko przy tym programie. I proszę o ponowną ocenę tych płyt. www.heros120.webpark.pl/dvd01-kprobenew.jpg www.heros120.webpark.pl/dvd02-kprobenew.jpg www.heros120.webpark.pl/dvd03-kprobenew.jpg PS. Czy jest jakas duża różnica w testach przy Driverach w kprobe na SPTI zamiast na ASPI ??? . pzdr, ROB |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:21. |