![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1891 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 26.10.2004
![]() |
No a teraz moje wykresiki
na nowo zakupionym 1633s (wszystkie płyty z kija)Na pierwszy ogień poszła TDK DVD+R x4 palona x4 (cena 2,60 w delfinie) Potem sprawdziłem TDK DVD-R x4 paloną x4 (cena 2,60 w delfinie) Następną płytką był Dysan DVD+R x8 palony x4 (2 zł w delfinie) Potem wypaliłem Esperanzę DVD+R ... oczywiście x4 (1,40 zł w delfinie) Na koniec poszła płyta BulqPaq DVD-R x4 dołączona w ramach promocji marki do CD Action ... no to mamy super promocję - nic tylko kupować BulqPacki (1,40 zł - płyta jest po prostu do bani . Ciekawa promocja marki )Widać że lepiej kupić przeciętną DVD+R niż dobrą DVD-R ... DVD+R na Litku wypali się lepiej... zastanawia mnie jednak żywotność tych esperanz? Wiadomo że TDK i Verba są ok - ale Dysan chyba też im nie nustępuje ? A co wogóle powiecie o tych wynikach ? wyniki robione bez ASPI (zauważyłem że po ASPI 4,60 wyniki troszkę siadają), napęd podpięty wolną taśmą (40 żył) Mam jeszcze jedno pytanko OT - czy spokojnie mogę sobie upgradować Bios w Litku do 1653 lub Teaca ? i czy jest możliwość że wyniki się poprawią? Czy może lepiej jakiś najnowszy bios oryginalny do 1633 ? czy będę z biosu 1653 lub Teaca mógł spokojnie wrócić do 1633 ? może dosowy ltnflash pomoże ? I czy upgradując Bios muszę też eproma zgrać ? |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#1892 |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
a gdzie sumy w kprobe masz ikonke dyskietki by zapisywac wykresy po co je wycinasz
|
|
|
|
|
#1893 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.07.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1894 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 26.10.2004
![]() |
Cytat:
Wiesz... 2 lata temu nagrałem kilkadziesiąt płytek CDR Platinum - z czego już w tej chwili 80% jest nie do odczytania. Poczekamy zobaczymy - a możesz wrzucić wynik Kprobe dla esperanzy ? |
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.10.2004
![]() |
Wybaczcie Państwo ,że sie wetnę w zaawansowaną dyskusję,ale kupiłem litka DVDRW SOHW-832S,mam do niego soft Nero,ale nie wychodzi mi jakoś wypalanie DVD, parę płyt już s.....łem ,może miał by ktoś chwilę czasu i ochotę by mi pomóc? litości!
mój GG 2654337 |
|
|
|
|
#1896 |
|
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Witam, postanowiłem sobie zrobic testy wypalania plytek x8 predkoscia x12
Nagrałem platinum dvd+r x8@x12 i esperke dvd-r x8@x12 na nec 3500a Co do wyników to cóż sami zobaczcie, jak na x12 to mysle ze niezle ale zachwycac sie tez nie ma czym(szczegolnie PO na paltinumku) . Najwazniejsze ze chodza ładnie na stacjonarce ![]() Platinumek ![]() Esperka ![]()
Ostatnio zmieniany przez Esiek : 28.10.2004 o godz. 20:55 |
|
|
|
|
#1897 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie powiem! Nie powiem! Rewelacja raczej żadna Ale źle też nie jest
|
|
|
|
|
|
#1898 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Jak na kaszaniasta espe 8x nagrana 12x to wynik bardzo dobry.
Wynik przespieszonego Paltinuma tez niezly. No ale przede wszystkim wazne ze wykresy odczytu sa gladkie. |
|
|
|
|
#1899 |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Faktycznie napędy są po to żeby wypalać. Ja bym spróbował jeszcze x16. Ręce opadają. I po co takie eksperymenty. Przecież nie jest lepiej tylko gorzej. A ja chciałbym zobaczyć dobrze nagraną a nie czytaną płytkę na Nec'u. Wielka prośba.
|
|
|
|
|
#1900 | ||
|
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() Co do 16x to mam zamair wlasnie spróbowac plytke benq x8 podobno idzie jako 16x wiec specjalnie dla ciebie postaram sie test owej płytki zamiescic ![]() Cytat:
Ostatnio zmieniany przez Esiek : 28.10.2004 o godz. 22:57 |
||
|
|
|
|
#1901 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Prosze bardzo. Ta sama dyskusja:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1618 Teraz mozemy porownac wykres espy GSC z LiteOna (jak nie chcecie to sam zrobie , chociez wiecie jaki mam stosunek do tych smiesznych testow). Tylko nie mowcie ze Espa nie trzyma parametrow zapisu x4 bo to 'troche' smieszne (x6 wypala sie rownie ladnie jak x4, wiec to niezly nosnik).@slawek - myslalem ze stac cie na cos wiecej, ale po tym wierszyku widze ze jednak na niewiele: 'Po co pytać jaki napęd? Litek to najlepszy napęd. I do tego król KProbe, On Ci zawsze prawdę powie. A problemy rzecz normalna po to jest LiteOn'a stajnia. Więc nie zwlekaj, kup od razu i do tego dobre płytki, żeby wykres nie był brzydki. A na koniec zimne żeby Wszystkim dobrze było. ' Poza tym zrobiles blad - 'On' z wielkiej po przecinku, drugi wiersz ![]() Co do wypalania z duzymi predkosciami. To sa wlasnie testy !! nagrywac x4 i x6 to se mozna film z wesela dla rodziny, prawdziwy hardcore zaczyna sie przy predkosci 12/16. Juz ustawilem w omni x16 dla espy z AML (szkoda ze nie mozna podniesc predkosci minusow powyzej 8 ... narazie) - zobaczymy jak to wyjdzie (standardowo ten nosnik ma tylko predkosc x4 w biosie !!). Zaczne od x8 (na NECu osemka na AML wychodzi ladnie), potem x12 i x16 jak tylko zlapie jakis material do nagrania. Jakbym mial Neca 3500 i litka 1633 (tego juz mam) to w testach nie schodzilbym ponizej x12 (w wyjatkowych przypadkach x8). Zreszta za jakis tydzien powinien przyjsc plex do slawkaj, do mnie rowniez przyjedzie za tydzien tylko ze zza zachodniej granicy i zobaczymy jak sie przeklada kprobe na bolesna rzeczywistosc. |
|
|
|
|
#1903 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Najważniejsze dla mnie to nie prędkości tylko jakość. Nie ma takiego napędu, który dobrze wypala na tanich nośnikach. Nie mam nic do innych napędów. Prośba o kilka dobrze wypalonych płytek. I nic więcej.
|
|
|
|
|
|
#1904 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
Cytat:
DATEX 1.20 pln ale jakosc plyty jej wykonanie i warstwa nosna to tez nie doceniany fakt i na tanim mozna co wypaic wmiare dobrze Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 29.10.2004 o godz. 00:26 |
|
|
|
|
|
#1905 | ||
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
Cytat:
Cytat:
![]() Wcześniej wydawało mi się , że chodzi o jakość Więc jednak to wszystko ma coś wspólnego ze sportami wyczynowymi Żeby tylko sprawdzać, sprawdzać, sprawdzać ... A czymże sprawdzać, jak nie wykresami? ![]() I po co to *******enie o dupie Maryni w co trzecim temacie? "Testy są niewiarygodne!" "Tylko testami się zajmujecie!" A potem wszyscy i tak testy robią i tak ^_^ Więc po co te głupie dysputy? Powiedzmy sobie w końcu szczerze: "Testami to forum stoi" I nic ani nikt tego nie zmieni ![]() Bo inaczej moglibyśmy sobie pogadać tylko O wyższości czerwonej diody palącej się światłem ciągłym Nad zieloną migającą Lub odwrotnie ^_^
|
||
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 20:14 |
| problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 23:24 |
| VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
| Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
| Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |