![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() |
Temat sam w sobie nie jest zły, ale polecałbym doradzanie na podstawie testu danej płytki w kilku odtwarzaczach DVD, a nie na podstawie błędów w jednym DVD. Inny może kompletnie różnie ją potraktować.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
No i właśnie po to służy ten temat, oczywiście w miarę naszych wszystkich możliwości. Większość z nas ma 1 nagrywarkę dvd i 1 może 2 odtwarzacze dvd stacjonarne. Każdy dzieli się info jak to wygląda u niego i jest fajnie.
A pewnie, że nikt nikomu nie powie "bierz platynki w ciemno i będzie git" ![]() ![]() I o to chodzi - o zasygnalizowanie co można sobie kupić, przetestować u siebie i dopiero wtedy zakupić w dużej ilości. A to jest chyba duże ułatwienie - bo jak nie wiesz nic to po wejściu do sklepu widzisz XX "marek" płytek i kupujesz kompletnie w ciemno. A co do cen - teraz szajs od dobrej płytki rózni się raczej groszami niż złotówkami. Ostatnio udało mi się kupić Verby dvd-r 4x made in tajwan w boxach po 1,90 zł / szt !!
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2003
![]() |
Kupilem sobie plytke 'no name' za 1.30zl, sprawdzilem ID a tu PRODISC R02.
Wyglada ciekawie, ale czy to mozliwe ? Esperanzy, ktorych nieciekawe wykresy przedstawialem wczesniej maja ID 001, starsze Esperanzy AML 001, co to jest ? |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.11.2004
![]() |
Zakupilem ostatnio w ramach ciekawostki dwie Esperanze 8x. Nosnik MCC03, czyli teoretycznie tak jak Verbatim. Niestety do Verbatimow to im daaaaleko. Nagrywaja sie teoretycznie poprawnie. W nagrywarce chodza bez problemow. Test w kprobe wykazuje b.duze ilosci bledow PI i PIF na samym poczatku plytki, co skutecznie uniemozliwia odpalenie plyty w moim drugim (wybrednym) napedzie. Czyli niby to samo a jednak nie..
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.12.2004
![]() |
a co sądzicie o płytach Philips'a DVD+R x8 ?
I jak one sprawują się w zestawieniu z nagrywarkami NEC'a ? |
![]() |
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#7 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Twoj optymizm jest nieuzasadniony bo zapomniales o teorii stu parametrow, wiec te plytki tez moga byc do kitu, tylko mowia o tym parametry ktorych tu nie widac
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() No tak! Ależ jestem zły na siebie ![]() W przypływie euforii zupełnie o tym zapomniałem ![]() Tak mi wstyd! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2003
![]() |
Kiedy probuje w MediaCodeSpeedEdit importowac info o plycie, ktore zapisal mi w schowku DVD Identyfier pojawia sie taki komunikat
![]() Przisc SET w MediaCodeSpeedEdit jest niedostepny i nic nie moge zrobic dalej. Co jest zle ? |
![]() |
![]() |
#10 |
Wymiatacz
![]() |
Verb DVD+R 4x (niewiemskąd) palony 4x na 812@832 VS0E
P.S. Zauważyłem, że po zmianie @832 VS0E wolniej rozpoznaje nagrane płytki włożone do napędu.
Mozilla Firefox + The Bat! ![]() ![]() Benq sobie radzi ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 27.12.2004 o godz. 11:09 |
![]() |
![]() |
#11 |
Wymiatacz
![]() |
Espera dvd-rw 2x.
Coś duże pogorszenie w stosunku do biosu 812 US0Q ![]() http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=2195
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.12.2002
![]() |
A ja sobie dzis W tesco kupilem całe pudełko 25sztuk za 30zł płyt PROSTORE dVD+r 4X. Nie wiem tylko co oznacza na tych płytach bardzo widoczny znaczek RW a pod nim dopiero malutkie DVD+R
![]() Dzis przetestuje jak sie angrywaja, ale nie wiem czy opłaca mi sie ryzykowac nagrywania na nich mp3 ktore miały by tam dluugo poleżec! Tak pozatym 172strony ![]() ![]() ![]()
#13 |
Wymiatacz
![]() |
Znaczek "RW" umieszczony jest na wszystkich "plusach". Dopiero to co jest pod tym znaczkiem oznacza czy płytka jest writable/recordable (dvd+r) czy rewritable (dvd+rw).
Na "minusach" nie ma problemu - jest albo dvd-r albo dvd-rw.
Mozilla Firefox + The Bat! ![]() ![]() Benq sobie radzi ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 27.12.2004 o godz. 19:34 |
![]() |
![]() |
#14 | |
Matrix has him
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.12.2002
![]() |
Ja to RW odebrałem jako chwyt reklamowy, aby ludzie dali sie nabrac ze to sa RW a pozniej dopiero zobaczyli ze to zwykle dvd+r
![]() A i mam jeszcze jedno pytanie jak juz tu sie dyskusja o plytach dvd toczy: czym różni się + od - ? które sa lepsze i ktore sa obslugiwane przez wiekszosc dvd?
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |