![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
A ja słyszałem, że biednych nie stać na tanie rzeczy.
Dwa kolejne Verby (DVD-R, 4x) ze spindla (10szt.) made in India. Nagrane dokładnie to samo. Mimo, że rozrzyt jakości jest spory, to jednak obie są lepiej niż zadowalające ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Matrix has him
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Verbatim Pastel 4x slim po 3zł kupiony w Vobisie (Real Legnica)
palony 4x Liteon 851S@832S CG3B (Codeguys) Kod:
Date : 2005-01-03 19:29:30 Model : 1-0-0-0 F:LITE-ON DVDRW SOHW-832S CG3B Disc : DVD+R , YUDEN000T01 [Taiyo Yuden Company Limited] Speed : 4x ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1 Scanned range : 0 - 1307959 Sampling count : 69682 Errors : 0 PI Max : 10 PI Average : 0,99 PI Total : 9964 PIF Max : 2 PIF Average : 0,01 PIF Total : 134 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2005
![]() |
a więc... trwałość płyt... zależne jest to jedynie od tego jak zostały one wykonane... spodkałem się nieraz z tym, że płyty po dość krótkim czasie "leżakowania" szlag trafiał..
związane to jest z tym, iż lakier, jakim pokryte zostały nie zawsze (a właściwie bardzo rzadko) jest takiej jakości jakiej powinien być.... Wykonałem raz taki eksperyment.. nagrałem płyte z jakimiś pierdołami i powlokłem ją warstwą lakieru bezbarwnego... Efekt: o tyle ciekawy iż każda powleczona inaczej sie zachowywała w innych warunkach, ale polecam potestować z lakierem akrylowym, płyta do dzisiaj trzyma (4 lata) i świetnie chodzi... Metoda troszke dziwna, ale skutkuje jeżeli zależy nam naprawde na jakichś danych Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 | |
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
Cytat:
Heh... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() opisz to bardziej szczegółowo ![]()
![]() |
#5 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A ja mam propozycję: Wymocz wszystkie swoje płyty w nitro, bankowa poprawa jakości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
Cytat:
buhahahaha...............
![]() |
#7 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.12.2004
![]() |
Czytam sobie forum od jakiegoś czasu nie wypowiadając się ale teraz czuję taką potrzebę, ludzie toż to trzeba opatentować i sprzedawać amerykanom za grube pieniądze, od 4lat ? toż to wynalazek stulecia, pomysł świetny ja spróbuję walnąć płytki olejną może dłużej będzie trzymać. :\
|
![]() |
![]() |
#9 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
olejna olejną ale tak maznąć czerwoną okrętową to by przetrzymały albo lepik i posypać żwirkiem jak na dachu!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.01.2005
![]() |
Niewiem czy to sprawdzi sie z nosnkami DVD, bo wydaje mi sie,
ze warstwa zapisywalna nie jest bezposrednio pod lakierem na gorze tylko sa jakby dwie warstwy plastiku: Nadruk na plycie Warstwa plastiku Warstwa zapisywalna Warstwa plastiku |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Ej nie wysmiewajcie sie, na plytach CD moze to zadzialac, choc
nie testowalem, z tych przypadkow co mialem to wlasnie uszkodzeniu ulegla warstwa lakieru na gorze i plyta do kosza... A dzieje sie to pewnie ze wzgledu na dostep powietrza, wiec jesli nie wyprobowaliscie to nie wysmiewajcie sie, ktos przeprowadzil testy i proby i za to mu chwala |
![]() |
![]() |
#12 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
Zastanawiałeś się kiedyś z jakiego powody płyt CD nie wolno podpisywać pisakami na mocnym rozpuszczalniku? Płyty DVD są sklejone z dwóch części więc pod lakierem jeśli taki jest (to rzadkość) jest poliwęglan - z tego powodu po DVD można mazać wszystkim. Jak chcesz się dowiedzieć więcej jak dbać o płytki odsyłam TU . No muszę!!! ![]() Najlepiej położyć na płytkę zbrojenie i zalać betonem! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
moze sie udac... Update 1 Bardzo dziekuje Ci za link do artykulu, mozna dowiedziec sie sporo ciekawych rzeczy ![]() Wiec malowac kraje plyt lakierem ![]() Ostatnio zmieniany przez zgf1 : 05.01.2005 o godz. 19:26 |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Właśnie oglądam Verbatimy DVD+R 8x MCC003 i one mają na brzegach takie małe nadlewki żywicy a w TDK DVD+R 4x TDK001 widać dokładnie dwie warstwy...
|
![]() |
![]() |
#15 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
PANOWIE I PANIE A JA MAM PYTANIE (ALE RYM
![]() ostsnio palilem na platinumach +R 8x i w (nie mam wykresow) okolicach 40-60% mam dziwna gorke bledow siegajaca okolo 140 ("ladnie" wzrasta i "ladnie" opada - taki rozklad n-studenta, czy jakos tak). Tak odbywa sie przy paleniu 8x, przy 6x razy jest juz nazwijmy OK, max blad okolo 50 (rozklad na "calej dlugosci" plytki), przy 4x niepalilem i nie testowalem. Dlaczego tak jest ![]() dla niedowidzacych ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |