![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#256 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Doremi Media Co.
Witam,
Kupilem DVD+R Platinum w pudelku po 25 sztuk. Sprzedawca gwarantuje dobra jakosc (jak na razie nie nacialem sie kupujac u niego). Mowi, ze sa produkowane przez Ritec. Nie mam jak sprawdzic na PC producenta plytki, moge tylko na maczku.Wyszlo, ze producentem jest Doremi Media Co., Ltd. Long Strategy Type, e.g. Cyamine I co o tym sadzic? Albo zle rozpoznalem, albo sprzedawca wprowadzil mnie w blad. Ktos juz uzywal tych plytek? pzdr. Adams |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#257 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.02.2003
![]() |
Witam!
Jeżeli to co napisze komuś się przyda, to już się cieszę. Chcę napisać, że wypalałem kiedyś na płytach "Platinum" (mówię tu o CD-R, ale to samo może dotyczyć płyt DVD). Płytki wypalały się rewelacyjnie, przechodziły weryfikację po zapisie bezbłędnie. Sytuacja była jednak później taka, że płytki stawały się coraz bardziej żółte na obrzeżach (pomimo przechowywania w pudełkach), w przeciwieństwie np. do płytek Sony, które są nadal takie jak je nabyłem. Problem z błędami powstałymi przy odczycie filmu nagranego jakiś czas temu może być właśnie z tego powodu, że światło niszczy brzegi płyt - zwłaszcza gdy błędy powstają pod koniec odtwarzania. O płytach BTC nie wspomnę, ponieważ z niektórych egzemplarzy po wypaleniu schodziła warstwa srebra, a i zdarzało się, że rozlatywały się wprost w drobny mak w nagrywarce. Powyższy opis dotyczył jak wspomniałem płyt CD/R. Pozdr. Marek.
#258 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
BTC ani nie wymawiajcie tego slowa. Wiekszego badziewia nie widzialem. Mowiac o plytach jak i napedach
|
![]() |
![]() |
#259 | |
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2003
![]() |
Cytat:
aleksander |
|
![]() |
![]() |
#260 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Tylko pewna partia.
Tak to jest z tanimi producentami. Nigdy nie wiadomo na jaką partię z jakim nośnikiem się trafi. Nawet Verbatimowi się to przytrafiło i w Polsce była dostepna w sprzedaży partia płyt bodajrze DVD+R na spindlu z nośnikiem CMC... Kupując płyty RICOH można mieć gwarancję że nośnik to również RICOHJPN. Tak samo można tego oczekiwać w przypadku Verbatim BOX (Ritek) i TDK BOX (RICOHJPN). |
![]() |
![]() |
#261 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Verbatim BOX to bardziej MCC albo TY, niz Ritek
![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#262 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
![]() Za to dobrze pamiętam jaki nośnik ma TDK+R x4 BOX ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
#264 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
OK. Ale jest w ogole taki producent?
Doremi Media Co., Ltd. pzdr. Adams |
![]() |
![]() |
#265 | |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Cytat:
MCC - Mitsubichi Chemical Company TY - Toyo Yuden (Chyba najlepsza fabryka plytek pod sloncem) Aktualnie DVD+/-R Verbatim Colour BOX (w slimach) sa wlasnie od TY.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
|
![]() |
![]() |
#266 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W Delfinie (Breslau) są dziś dostepne :
- Verbatim +R x8 Advanced Azo po 10,50 oraz Verbatimy - i + x4 po 9 zł, TDK - i + po 8,50 zł oraz sporo tańszych "dziwnych" płyt DVDR. Jabba |
![]() |
![]() |
#267 | |
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2003
![]() |
Cytat:
Ostatnio widzialem DVD-R Mitsui do authoringu za 24$ za sztuke... aleksander |
|
![]() |
![]() |
#268 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Co do Taijo Yuden to nagrywalem takie CD i jestem bardzo zadowolony (verbatim pastel disc) mam nadzieje ze DVD tez beda dobre.
BTW gdzie wy kupujecie takie firmowe plytki. Dzis bylem w katowicach to nigdzie nie mieli. Zreszta szukam ciagle jakiejsc plytki zeby moc sprawdzic czy mi nagrywara pali x8 |
![]() |
![]() |
#269 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.02.2004
![]() |
![]() Cytat:
Jestem na 100% pewien że Melody 2x to totalny SYF. Nagrywałem je na LG 4020B i Pioneerze 104. W obu przypadkach wynik taki sam. Co druga płyta daje się wypalić. A jak już się wypali to nawet napęd DVD-ROM ma kłopoty z czytaniem. Bywały wypadki, że wypalony obraz ISO (działał w Deamon Tool'u) na tej płycie nie był wogóle widziany!!!!. OSTRZEGAM wszytkich przed płytami MELODY 2x. z 10 płytek nie udało mi się ŻADNEJ porządnie wypalić (nagrywałem x1 programem Nero - ISO zrobione Clonem DVD. Przed wypaleniem sprawdzałem DEamon Toolem, czy struktura płyty jes OK) Podobnie ostrzegam przed produktem pt. VAKOS w pudełku. Kupiłem toto w Auchan w Gdańsku po 4,99zł/ szt. Złoty nadruk. Podobno miały być x4 ale Nero widzi je jeako x1. Mimo wypalania z tą prędkością udało mi się z 5 sztuk nagrać 2. Obie nie są odczytywane przez stacjonarny DVD (Sprawdzałem na LG, Pioneer, Yamaha). Potwierdzam wybitną jakość Verbatim x2 BOX..... Tanie płytki kosztują drożej !!!! |
|
![]() |
![]() |
#270 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Jako niezawodne i swietne plyty moge polecic Verbatim PastelDisc 4x DVD (sa i +R i -R) (Advanced AZO), takie 5 kolorowe (cos jak Pastele) w slimach. Wypalilem ponad 100 takich plyt, z czego rowniutkie 100 % plyt nagralo sie poprawnie. Plytki te po okolo 8,60 do 9 zl sa. Wszystkie wyprodukowane przez Toyo Yuden.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you Ostatnio zmieniany przez Martin_TP : 13.02.2004 o godz. 01:38 |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |