![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2686 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Zreszta koreanski gigant nie szuka plyt dobrej jakosci, tylko drugiego powaznego swiatowego giganta, z ktorym moze podpisac korzystna umowe na dostarczenie okreslonych plyt w okreslonym czasie. Taka prawda ... Fakt, faktem datex sie ladnie wypalil, MBI robi coraz lepsze produkty (niestety produkcja DVD w MBI jest troche niestabilna), ale slyszalem ze wlasnie produkty DVD z MBI sa jednymi z bardziej podatnych na uplyw czasu. Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 31.12.2004 o godz. 14:11 |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2687 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Już wcześniej napisałem, że nic nie wiadomo jak się nie sprawdzi samemu na swojej nagrywarce z danym biosem itd.. Jeśli chodzi o Datexy (zielone cd-r) to mam nagrane 3 lata temu (około) i chodzą wszystkie (divx, audio, dane) nie lubią tylko napędów 52x bo zaczyna wszystko wpadać w wibracje. Pomimo to twierdzę, że Datexy trzeba omijać a fakt, że są od tego samego producenta co jakieś tam płytki kiedyś nic nie zmienia. Będzie wiadomo jak ktoś kupi takie cudo nagra przetestuje potem to samo zrobi po roku i już będziemy wiedzieli. Ja osobiście wolę kupić płytkę za dwa coś i nie mieć wątpliwości.
|
![]() |
![]() |
#2688 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() |
Nie przesadzałbym z tym koreańskim gigantem - zdecydowanie uwzględniają Polskę i też muszą ciąć koszty. Jeśli w Polsce Datex równałby się np. TDK to z pewnością LG wybrałoby Datex. Tak samo jak auta produkowane są przez potężne koncerny typu Toyota w Czechach, gdzie pewnie gros Japończyków nie wie, gdzie ten kraj się znajduje.
Kilkadziesiąt tysięcy to mocno zaniżona suma. Policz sobie tylko Esperanze wystawione na Allegro, a to przecież ułamek tego, co rozprowadza www.esperanza.com.pl Z tymi wszystkimi fabryczkami jest trochę tak jak z... sokiem. Gigant - Sokpol - produkuje soki Fortuna czy jakieś tam Horteksy, ale produkuje też noname sprzedawane pod nazwą Hypernova czy Geant. Niewątpliwie cena jest różna, jakość też, co nie zmienia faktu, że są z jednej fabryczki. Dlatego liczy się marka, a nie to, gdzie wyprodukowano. Podejrzewam, że jeśli zwrócisz się do fabryczki o milion płyt DVDR za 5gr/szt. to Ci wyprodukują, a że nic się nie będzie na nich nagrywać ze względu na jakość, to już szczególik. Możesz dostać same białe krążki.. no... może z nadrukiem :-) Ale jak to mówią... klient nasz Pan. |
![]() |
![]() |
#2689 | |||
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() |
![]() |
#2690 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() |
Jesteś pewien tej kontroli jakości? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Mieliby wyprodukować verbatima, stwierdzić, że są do bani, zrywać warstwę wierzchnią i naklejać znaki firmowe Esperanzy? Hmmm... No może.
|
![]() |
![]() |
#2691 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Czy byly ostatnio na forum jakieś wykresy porównawcze spadku jakosci (Pi/Po) plytek, robione na tych samych plytkach po uplywie wielu miesiecy?
latet |
![]() |
![]() |
#2692 | ||
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
#2693 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Jeszcze w starym roku kolega pożyczył mi na kilka godzin swojego Litka 1213s@1633s, a więc mogłem porobić testy płyt nagranych na moim NEC-u ND-2500A.
Wcześniej mogłem się opierać jedynie na teście transferu, teraz mogłem zobaczyć jak taki test przekłada się na błędy pi/pif na Litku. Testy przeprowadzałem w Nero CD-DVD Speed 3.16 (akurat tę wersję miałem na hdd) A więc na początek test Dysana DVD+R x8 w slimie. Test na Litku: Krótki komentarz: wygląda to dość ładnie, poza tą górką na początku. Ale tak naprawdę ta górka i tak ma daleko do przekroczenia norm, więc jest OK. A teraz test transferu zrobiony na Toshibie SD-M1612: I mój komentarz: widać spowolnienia, ale dlaczego? Nie przekłada się to wcale na większą ilość błędów w tamtym obszarze nośnika. Czyżby Toshiba nie dawała rady z odczytem płyt x16? Ostatnio zmieniany przez sonon : 01.01.2005 o godz. 18:39 |
![]() |
![]() |
#2694 |
Wyjadacz ;)
![]() |
I kolejny Dysan - tym razem DVD+R x2,4 kupiony w Delfinie po 1,30zł ze szpindla, palony x4.
Litek: Tosia: Komentarz: ten tańszy, wolniejszy Dysan wypadł lepiej :-) NEC to w ogóle pozwalał go palić nawet x8, ale nie próbowałem :-> Poza tym widać, że tym razem miejsce zwiększonej ilości błędów pokrywa się ze spadkiem prędkości w teście transferu. |
![]() |
![]() |
#2695 |
Wyjadacz ;)
![]() |
No to teraz Verba DVD+R x4 z cake:
Litek: Tosia: |
![]() |
![]() |
#2696 |
Wyjadacz ;)
![]() |
I kolejna Verba - tym razem DVD+R x8 Printable Jewel Case (ta płyta palona była jeszcze na biosie 1.06, pozostałe na biosie od Herriego)
Litek: Tosia: Komentarz: no kiszka straszna :-P |
![]() |
![]() |
#2697 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ta Toshiba niezłe sztuki z szybkością wyprawia na niektórych płytach
![]() |
![]() |
![]() |
#2698 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2003
![]() |
A wlasnie, jak odczytac wykres z nero cd-dvd speed ? :-)
|
![]() |
![]() |
#2699 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#2700 |
Wyjadacz ;)
![]() |
A więc kolejna Verba DVD+R x4 z cake 10 sztuk.
Litek: Tosia: Komentarz: Początek słaby, widać wahnięcie na wykresie, później dość ładnie, co też widać na wykresie z Toshiby |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |