![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2701 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
I kolejna Verba, tym razem szpindlowa DVD-R x8 palona x8.
Litek: Tosia: Komentarz: Wynik z Litka bardzo przyzwoity, za to wykres z Tosi nie... Jakby ktoś myślał, że Tosia nie umie czytać ładnie minusów, to to jest nieprawda. Nagrywałem kiedyś kolesiowi Platinum DVD-R x8 i wykres był idealny. Niestety, nie mam już płyty, a na minusach za bardzo nie palę (mam kilka Esper tylko), tak więc nie zamieszczę takiego wykredu na razie... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2702 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
A teraz, żeby nie było, że mój NEC nie umie ładnie nagrywać, TDK DVD+R x4 palony x4 ze szpindla w Delfinie kupiony:
Litek: Tosia: |
![]() |
![]() |
#2703 | |||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
I zastanawiam się o czym ty do mnie rozmawiasz? ![]() Za bardzo wczułeś się w rolę belfra Który daje lekcje uczniakowi będącemu pierwszy dzień w szkole ![]() Sprawdź w książce adresowej - bo z pewnością adres nie ten ![]() Co do nagrywarki w serwisie - to akurat takich jak ja mam - raczej nie testują Od razu dają następną nówkę ![]() Szczerze powiem, że LG mało mnie obchodzi Cytat:
![]() To, że przytaczam czyjeś wykresy na forum Nie oznacza od razu, że jest dla mnie autorytetem Czy jakimś guru Może tam gdzie mieszkasz jest to tożsame Lub do tego cię zmuszają ![]() Twoje tezy są doprawdy smętne i podobne wywody czytałem już setki razy Porównywanie niegdysiejszych płyt DVD z dzisiejszymi jest trochę poronione Technologia stary! Troszkę zasuwa do przodu ![]() A co do prawdziwego testu płyt jakiego przykład dałeś To w świetle tego twoje wypowiedzi odnośnie dobrze wypalonych przykładowo Datexów Są z lekka pozbawione sensu Poczekajmy 15 lat - to się przekonamy ![]() Cytat:
Wszystko o czym tu piszesz mam w małym palcu od nogi Więc nie wiem czemu te wywody mają służyć ![]() Widocznie nie masz się przed kim wygadać, czy też zabłysnąć ![]() Ale to już ty sam musisz się uporać z tym problemem Tak więc reasumując: Fajnie se pogadałeś - nie wiem tylko do kogo Mój palnik ma się dobrze A chłamowato pali na chłamie I wymienię go kiedy tylko będę chciał - a nie dlatego bo skopał trefną płytkę Twoja teza: "Za moich czasów ..." jest z deka poroniona, bo: Technologia idzie do przodu Następuja generalna poprawa jakości nośników tłoczonych przez firmy uznawane kiedyś za firmę KRZAK (przyp. firma KRZAK - beerz forsę i w krzaki) I tu przytoczę tylko przykład: CMC ![]() Użyj szukajki - to się przekonasz - jaki TDK robi często gęsto popelinę I jest to fakt! A z faktami się ni polemizuje ![]() Ja dałem tylko przykład - jeden z wielu Gdybać o jakości wypalonych teraz płytek nie ma teraz sensu - bo to za 15 lat No i tak na koniec Wielokrotnie się wypowiadałem na podobne i takie same tematy Więc nie ma sensu gadać w kółko o tym samym ![]() Tak więc kończę na tym kolego Gadaj zdrów! I wszystkiego dobrego ![]() ![]()
![]() |
#2704 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2705 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() |
Vizard:
1. Nie mówię tylko do Ciebie - forum dociera do wielu adresatów. Po prostu taka jest idea forum dyskusyjnego. Gdybym chciał napisać coś specjalnie dla Ciebie - wysłałbym email. 2. Nauka nie boli. Niektórych... 3. Bzdurą jest, że w serwisie dają od razu nową nagrywarkę. Mówię tu o SERWISIE, a nie sklepie komputerowym, który często faktycznie tak robi, by mieć święty spokój, bo gdy okazuje się, że sprzęt jest sprawny - zawsze może sprzedać dalej. Serwis nie sprzedaje. Ba! Często ma zastrzeżenie, iż nieuzasadniona reklamacja jest płatna! 4. Porównywanie płyt sprzed kilka miesięcy/lat ma oczywiście sens. Szczególnie dla kogoś, kto zamierza dane trzymać dłuższy okres czasu. Poczytaj sobie (nie tylko to forum) płacze ludzi, którzy godziny spędzili na kompresji, a tez ich płytki nie chcą się czytać. Minęło parę miesięcy. 5. Technologia idzie naprzód, ale jakość poloneza z lat 80 i 90 na tle innych aut nie wypada najlepiej, mimo że różnica to 10 lat. I najważniejsze: polonez z salonu jest cacy, pogadamy za jakiś czas. Dokładnie tak samo jest z płytkami. 6. Nie musimy czekać 15 lat na test, musimy zastanowić się jakie płyty mają problem z przeżyciem kilku miesięcy, a takie informacje były już na forum. Potem wystarczy zebrać info jakie płyty nie mają problemu z kompatybilnością. I to już wszystko. 7. TDK robi nośniki dobrej jakości. Problem w jej wyznaczeniu. I tutaj mamy rozbierzne zdanie. 8. Pamiętaj o jednym - to nie jest do końca tak, że gadasz sobie a muzą. Wielu ludzi to czyta, a nawet potem sugeruje się Twoimi opiniami. Wydają setki złotych na płytki, tracą godziny na rekompresji, by za jakiś czas się przekonać, iż to wszystko poszło do śmieci. Zobacz jak często potem zadają pytania z problemami. Sugeruję więc, abyś nieco większą uwagę przywiązywał do swoich słów i postaraj się brać za nie odpowiedzialność. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#2706 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Panowie, nowy roczek mamy a tu cięzka wymiana zdań. Na kaca zdecydowanie lepsze są odpowiednie płyny niż dyskusja, aż głowa boli.
Dobra płyta nie jest zła, a że Verb i TDK ma więcej dobrych niż kiepskich w przeciwieństwie do espey i datexu to wszyscy więdzą. Proponuję ![]() ![]() ![]()
#2707 | |||||||||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Cytat:
Piszesz, że mówisz do mnie - tylko do wszystkich A zaczynasz: "Vizzard ...." Napisz: "Wszyscy: ..." i wszystko jasne ![]() Cytat:
Inaczej może być poczytana za wymądrzanie się i snobizm ... Cytat:
![]() Więc skoro tak - krytykuj serwis, panie wszystkowiedzący! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo ja o tym wiem, a inni sobie poczytają ![]() Z kompatybilnością czego do czego? ![]() Cytat:
Te dobre firmy ostatnio lecą na swojej renomie - co nie zawsze ma odzwierciedlenie w jakości ![]() I nie jest to tylko moje zdanie Jakby to powiedział niejaki wiad - poczytaj sobie forum Jeżeli dla ciebie wyznaczenie jakości to problem - to twoja sprawa Cytat:
Skończyły się czasy szarego tłumu, któremu wciskało się papkę Ja nie jestem żadnym wieszczem na którego słowo wszyscy klękają ![]() Wszyscy mają swoje zdanie i rozum (choć czasami zaczynam w to wątpić) Tylko nie wszyscy mają do tego instrukcję obsługi Ale to już nie moja sprawa ![]() Jeżeli ktoś chce nawracać i uszczęśliwiać świat - proszę bardzo Nie wszyscy muszą to robić I nie ma tego w żadnej ustawie ![]() Forum jest otwarte i dostępne dla wszystkich Tematy składają się z literek ustawionych w wyrazy i zdania Umiejętność czytania i pisania jest chyba znana - skoro ktoś tu wszedł Nie tylko ja tworzę to forum, więc nie tylko moimi opiniami można się kierować Teraz gdy jesteś jednak ty - o zaiste! Chwalmy Pana! W końcu skarbnica wiedzy i kompetencji Skoryguje wszelkie błędne wypowiedzi A wyrocznia wskaże odpowiednią, właściwą i jedynie słuszną drogę Tak więc W tym co mówisz można odnaleźć jakiś tam sens Ale treści wypowiedzi przesiąknięte są pewnymi zaszłościami Które niestety ulegają weryfikacji I trzeba się z tym oswoić, a nie stawać do walki z wiatrakami Nie wszyscy jednak potrafią to zrozumieć ![]() Wiadomo nie od dziś - i nie trzeba nawet czytać forum Że dobre rzeczy są dobre Ale niestety nie wszystkich stać na Ferrari i Lamborghini I muszą zapierdzielać Polonezem Ale nie znaczy to, że z racji tego muszą chodzić zblazowani i zdegustowani I że mają się powiesić Trzeba się przecież jakoś w tym odnaleźć i zachować odrobinę optymizmu I trzeba wiedzieć, że nawet jazda Poldkiem potrafi i powinna sprawić radość Mając świadomość, że niektórych nawet na rower nie stać ![]() A ten Polonez to powód do zazdrości Gdyby mnie było stać To pewnie palił bym na Plextorze, mieszkał w willi z basenem I jeździł Porsche, a nawet latał helikopterem ![]() Szkoda ... Kończąc te kilka słów, proszę w imieniu swoim, Ale przede wszystkim wszystkich czytających O zakończenie tego małego ![]() Bo sens jest nijaki A widzę, że do porozumienia nie dojdziemy Zresztą - i dobrze, bo nie mam na to ochoty Ze swojej strony odsyłam między innymi do lektury forum I proponuję indywidualną ocenę wedle swoich potrzeb i poglądów To chyba najlepsze rozwiązanie ![]() ![]() |
|||||||||
![]() |
![]() |
#2708 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.11.2004
![]() |
Tak dla odmiany Dysan (za 1.8PLN) DVD+R 8x, nagrywany na 1633s@4x@BS0R.
|
![]() |
![]() |
#2709 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Vobis DVD+R x4 burn x4 2500A107v2b5
|
![]() |
![]() |
#2710 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
I dla przypomnienia
Vobis DVD+R x4 burn x4 832VS0E(Liteon) |
![]() |
![]() |
#2711 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
ile kosztowała ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 02.01.2005 o godz. 17:25 |
|
![]() |
![]() |
#2712 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Pewnie 1,22 zł.
Miałem 1 ktora nawet prawie lepiej sie wypaliła... ale to była 1 z 5..... Pięciu kolejnych z nowo rozpakowanego walca...... W sumie 3 poszły do ludzi (do 1 ludzia)....... 2 do kosza...... Na szczęście nie ja za nie płaciłem ![]()
#2713 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
właśnie sobie znalazłem na stronie vobisu ale pytanie ponawiam co z 'plusowej' taniochy kupić? mam verbatimy i tdk ale do pewnych rzeczy szkoda ich. z taniochy miałem ostatnio bulkpaqi od prodisc minusy ale do stacjonarek kiepsko się nadają.
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 02.01.2005 o godz. 17:38 |
![]() |
![]() |
#2714 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Dokładnie!
To płytka z luzem z Vobisu za 1.22zł Jeżeli chodzi o taniochę - to Esperanza robi bardzo nierówne jakościowo płytki Zwłaszcza te od 001 W jednym cake'u potrafi być cyrk ![]() Te od AML001 były bardzo dobre jak na Esperę ![]() W tej chwili ciekawą propozycją jest też niebieskie wierzchem Mediastore x4 od Plasmon Gdzieś dawałem wykres - ale powtórzę Mediastore DVD+R x4 burn x4 832VS0B(Liteon) |
![]() |
![]() |
#2715 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
ezperanza to były pierwsze płytki DVD jakie kupiłem w czasach gdy sztuka kosztowała chyba 5-6 zł i dwa pierwsze szpindle po 10 OK a trzeci cały do śmieci. ciekawe kiedyś były memorexy po 25 sztuk i jedna -RW gratis a ta RW to TDK i kasowałem ją chyba ze 20 razy i dobra. ale wszystko co dobre szybko się kończy... i ludziska wykupili
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 02.01.2005 o godz. 18:25 Powód: zaraz a obrazek :) |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |