Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.01.2005, 22:27   #2701
sonon
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2004
sonon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
I kolejna Verba, tym razem szpindlowa DVD-R x8 palona x8.

Litek:

Tosia:

Komentarz: Wynik z Litka bardzo przyzwoity, za to wykres z Tosi nie... Jakby ktoś myślał, że Tosia nie umie czytać ładnie minusów, to to jest nieprawda. Nagrywałem kiedyś kolesiowi Platinum DVD-R x8 i wykres był idealny. Niestety, nie mam już płyty, a na minusach za bardzo nie palę (mam kilka Esper tylko), tak więc nie zamieszczę takiego wykredu na razie...
sonon jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.01.2005, 22:41   #2702
sonon
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2004
sonon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A teraz, żeby nie było, że mój NEC nie umie ładnie nagrywać, TDK DVD+R x4 palony x4 ze szpindla w Delfinie kupiony:

Litek:

Tosia:

sonon jest offline  
Stary 02.01.2005, 09:09   #2703
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez wiad
Vizzard: Już w momencie wprowadzenia Dateksów na polski rynek były z nimi kłopoty. Najczęściej wracały one po prostu do importera, przy czym przyjął on dziwną strategię, bowiem bez problemu wszystkie odbierał - oczywiście nienagrane. Wydawało się, że idea jest taka: sprzedać 1000 płyt, góra 200 wróci, sprzedać komuś innemu. Nawet sami sprzedawcy deklarowali "przetestuj, zanim kupisz większą partię", bo wiedzieli z czym mają do czynienia. Takich deklaracji w przypadku markowych nośników nie ma. I nie pomogły zmiany kolorów (tzw. dateksy czerwone, srebrne itp. z esperanzą było zresztą podobnie), bo niestety - tani nośnik to cięcie kosztów maksymalne i jego jakość musi być taka, a nie inna. Nie wątpię, że na cake 100 kilka dobrze się nagra - dobrze tzn. tak, aby można je było w ogóle odczytać. Ale gros trafi po prostu do kosza. Co więcej - gdy oddasz do serwisu nagrywarkę to przetestują jej nagrywanie na markowej płytce. Nie zastanawiałeś się nigdy dlaczego np. LG dołącza do wersji box płyty Maxell, a nie np. Datex? :-)))
Tak czytam i czytam ...

I zastanawiam się o czym ty do mnie rozmawiasz?

Za bardzo wczułeś się w rolę belfra

Który daje lekcje uczniakowi będącemu pierwszy dzień w szkole

Sprawdź w książce adresowej - bo z pewnością adres nie ten

Co do nagrywarki w serwisie - to akurat takich jak ja mam - raczej nie testują

Od razu dają następną nówkę

Szczerze powiem, że LG mało mnie obchodzi

Cytat:
Napisany przez wiad
Nie znam mensira, trudno mi się wypowiadać zatem na temat jego wiedzy. Jak się domyślam, jest dla Ciebie autorytetem. Skoro tak to porozmawiaj z nim na temat płyt DVD sprzed 2-3 lat, CDR sprzed 10-15 lat to Ci powie jakie nośniki u niego przetrwały, a jakie nie. I to jest dopiero prawdziwy test na jakość, a nie kprobe zmieniający parametry w zależności od biosu, nagrywarki itp. Większość ludzi testuje płytkę po nagraniu. Nie zastanawiałeś się skąd potem płacz, że płytka działała parę miesięcy temu, a teraz już nie? skorzystaj z wyszukiwarki - znajdziesz sporo.
Coś ci się nieźle popierdzieliło, albo jakieś skrzywiony obraz świata masz

To, że przytaczam czyjeś wykresy na forum

Nie oznacza od razu, że jest dla mnie autorytetem

Czy jakimś guru

Może tam gdzie mieszkasz jest to tożsame

Lub do tego cię zmuszają

Twoje tezy są doprawdy smętne i podobne wywody czytałem już setki razy

Porównywanie niegdysiejszych płyt DVD z dzisiejszymi jest trochę poronione

Technologia stary!

Troszkę zasuwa do przodu

A co do prawdziwego testu płyt jakiego przykład dałeś

To w świetle tego twoje wypowiedzi odnośnie dobrze wypalonych przykładowo Datexów

Są z lekka pozbawione sensu

Poczekajmy 15 lat - to się przekonamy

Cytat:
Napisany przez wiad
Tak, TDK to dobra firma, choć nie wiem czy przedstawiony przez Ciebie wykres to tylko ID TDK (wspomniany kolega niech Ci opowie o aferze Princo/TDK sprzed ok. 2 lat - princo to pierwsza firma, która wykorzystała ID nośnika TDK - z kolei TDK wyraźnie odcinała się od tego ze względu na różnice jakościowe) czy to płytka marki TDK. Przetestuj Esperanzę z ID Verbatima - też będziesz płakał, ale zrozum chłopie - to NIE JEST Verbatim. Jeśli Twój palnik przestał nagrywać na TDK - masz szansę na reklamację. Jeśli przestał nagrywać na Dateksie - masz szansę na ośmieszenie.
Zachowaj swoje rady dla siebie drogi kolego!

Wszystko o czym tu piszesz mam w małym palcu od nogi

Więc nie wiem czemu te wywody mają służyć

Widocznie nie masz się przed kim wygadać, czy też zabłysnąć

Ale to już ty sam musisz się uporać z tym problemem

Tak więc reasumując:

Fajnie se pogadałeś - nie wiem tylko do kogo

Mój palnik ma się dobrze

A chłamowato pali na chłamie

I wymienię go kiedy tylko będę chciał - a nie dlatego bo skopał trefną płytkę

Twoja teza: "Za moich czasów ..." jest z deka poroniona, bo:

Technologia idzie do przodu

Następuja generalna poprawa jakości nośników tłoczonych przez firmy uznawane kiedyś za firmę KRZAK

(przyp. firma KRZAK - beerz forsę i w krzaki)

I tu przytoczę tylko przykład: CMC

Użyj szukajki - to się przekonasz - jaki TDK robi często gęsto popelinę

I jest to fakt! A z faktami się ni polemizuje

Ja dałem tylko przykład - jeden z wielu

Gdybać o jakości wypalonych teraz płytek nie ma teraz sensu - bo to za 15 lat

No i tak na koniec

Wielokrotnie się wypowiadałem na podobne i takie same tematy

Więc nie ma sensu gadać w kółko o tym samym

Tak więc kończę na tym kolego

Gadaj zdrów! I wszystkiego dobrego

Stary 02.01.2005, 09:56   #2704
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Tak czytam i czytam ...
szczera prawda nic dodac nic ujac
legion jest offline  
Stary 02.01.2005, 10:10   #2705
wiad
Bywalec

Data rejestracji: 06.11.2004
wiad w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Vizard:
1. Nie mówię tylko do Ciebie - forum dociera do wielu adresatów. Po prostu taka jest idea forum dyskusyjnego. Gdybym chciał napisać coś specjalnie dla Ciebie - wysłałbym email.
2. Nauka nie boli. Niektórych...
3. Bzdurą jest, że w serwisie dają od razu nową nagrywarkę. Mówię tu o SERWISIE, a nie sklepie komputerowym, który często faktycznie tak robi, by mieć święty spokój, bo gdy okazuje się, że sprzęt jest sprawny - zawsze może sprzedać dalej. Serwis nie sprzedaje. Ba! Często ma zastrzeżenie, iż nieuzasadniona reklamacja jest płatna!
4. Porównywanie płyt sprzed kilka miesięcy/lat ma oczywiście sens. Szczególnie dla kogoś, kto zamierza dane trzymać dłuższy okres czasu. Poczytaj sobie (nie tylko to forum) płacze ludzi, którzy godziny spędzili na kompresji, a tez ich płytki nie chcą się czytać. Minęło parę miesięcy.
5. Technologia idzie naprzód, ale jakość poloneza z lat 80 i 90 na tle innych aut nie wypada najlepiej, mimo że różnica to 10 lat. I najważniejsze: polonez z salonu jest cacy, pogadamy za jakiś czas. Dokładnie tak samo jest z płytkami.
6. Nie musimy czekać 15 lat na test, musimy zastanowić się jakie płyty mają problem z przeżyciem kilku miesięcy, a takie informacje były już na forum. Potem wystarczy zebrać info jakie płyty nie mają problemu z kompatybilnością. I to już wszystko.
7. TDK robi nośniki dobrej jakości. Problem w jej wyznaczeniu. I tutaj mamy rozbierzne zdanie.
8. Pamiętaj o jednym - to nie jest do końca tak, że gadasz sobie a muzą. Wielu ludzi to czyta, a nawet potem sugeruje się Twoimi opiniami. Wydają setki złotych na płytki, tracą godziny na rekompresji, by za jakiś czas się przekonać, iż to wszystko poszło do śmieci. Zobacz jak często potem zadają pytania z problemami. Sugeruję więc, abyś nieco większą uwagę przywiązywał do swoich słów i postaraj się brać za nie odpowiedzialność.

pozdrawiam
wiad jest offline  
Stary 02.01.2005, 14:06   #2706
Conti
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.12.2002
Conti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Panowie, nowy roczek mamy a tu cięzka wymiana zdań. Na kaca zdecydowanie lepsze są odpowiednie płyny niż dyskusja, aż głowa boli.

Dobra płyta nie jest zła, a że Verb i TDK ma więcej dobrych niż kiepskich w przeciwieństwie do espey i datexu to wszyscy więdzą.

Proponuję bo już jutro albo pojutrze trzeba do roboty iść.
Stary 02.01.2005, 16:39   #2707
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez wiad
Vizard:
1. Nie mówię tylko do Ciebie - forum dociera do wielu adresatów. Po prostu taka jest idea forum dyskusyjnego. Gdybym chciał napisać coś specjalnie dla Ciebie - wysłałbym email.
3. Bzdurą jest, że w serwisie dają od razu nową nagrywarkę. Mówię tu o SERWISIE, a nie sklepie komputerowym, który często faktycznie tak robi, by mieć święty spokój, bo gdy okazuje się, że sprzęt jest sprawny - zawsze może sprzedać dalej. Serwis nie sprzedaje. Ba! Często ma zastrzeżenie, iż nieuzasadniona reklamacja jest płatna!
4. Porównywanie płyt sprzed kilka miesięcy/lat ma oczywiście sens. Szczególnie dla kogoś, kto zamierza dane trzymać dłuższy okres czasu. Poczytaj sobie (nie tylko to forum) płacze ludzi, którzy godziny spędzili na kompresji, a tez ich płytki nie chcą się czytać. Minęło parę miesięcy.
5. Technologia idzie naprzód, ale jakość poloneza z lat 80 i 90 na tle innych aut nie wypada najlepiej, mimo że różnica to 10 lat. I najważniejsze: polonez z salonu jest cacy, pogadamy za jakiś czas. Dokładnie tak samo jest z płytkami.
6. Nie musimy czekać 15 lat na test, musimy zastanowić się jakie płyty mają problem z przeżyciem kilku miesięcy, a takie informacje były już na forum. Potem wystarczy zebrać info jakie płyty nie mają problemu z kompatybilnością. I to już wszystko.
7. TDK robi nośniki dobrej jakości. Problem w jej wyznaczeniu. I tutaj mamy rozbierzne zdanie.
8. Pamiętaj o jednym - to nie jest do końca tak, że gadasz sobie a muzą. Wielu ludzi to czyta, a nawet potem sugeruje się Twoimi opiniami. Wydają setki złotych na płytki, tracą godziny na rekompresji, by za jakiś czas się przekonać, iż to wszystko poszło do śmieci. Zobacz jak często potem zadają pytania z problemami. Sugeruję więc, abyś nieco większą uwagę przywiązywał do swoich słów i postaraj się brać za nie odpowiedzialność.

pozdrawiam
Cytat:
Napisany przez wiad
Znowu kolejne mądrości

Piszesz, że mówisz do mnie - tylko do wszystkich

A zaczynasz: "Vizzard ...."

Napisz: "Wszyscy: ..." i wszystko jasne

Cytat:
Napisany przez wiad
Każda nauka jest dobra - gdy jest przydatna, ciekawa i ma sens

Inaczej może być poczytana za wymądrzanie się i snobizm ...

Cytat:
Napisany przez wiad
Tak się właśnie składa, że ja o SERWISIE mówię, a nie o sklepie

Więc skoro tak - krytykuj serwis, panie wszystkowiedzący!

Cytat:
Napisany przez wiad
Poczytaj mi mamo ...

Cytat:
Napisany przez wiad
A co powiesz o mikrofalówkach i pralkach?

Cytat:
Napisany przez wiad
Jak takie info było - to sobie przeczytaj i tyle ...

Bo ja o tym wiem, a inni sobie poczytają

Z kompatybilnością czego do czego?

Cytat:
Napisany przez wiad
Co do TDK - to zgodzę się połowicznie - faktycznie to dobra firma, ale ...

Te dobre firmy ostatnio lecą na swojej renomie - co nie zawsze ma odzwierciedlenie w jakości

I nie jest to tylko moje zdanie

Jakby to powiedział niejaki wiad - poczytaj sobie forum

Jeżeli dla ciebie wyznaczenie jakości to problem - to twoja sprawa

Cytat:
Napisany przez wiad
Jeżeli czyta to wielu ludzi - to mam nadzieję, że są inteligentni

Skończyły się czasy szarego tłumu, któremu wciskało się papkę

Ja nie jestem żadnym wieszczem na którego słowo wszyscy klękają

Wszyscy mają swoje zdanie i rozum (choć czasami zaczynam w to wątpić)

Tylko nie wszyscy mają do tego instrukcję obsługi

Ale to już nie moja sprawa

Jeżeli ktoś chce nawracać i uszczęśliwiać świat - proszę bardzo

Nie wszyscy muszą to robić

I nie ma tego w żadnej ustawie

Forum jest otwarte i dostępne dla wszystkich

Tematy składają się z literek ustawionych w wyrazy i zdania

Umiejętność czytania i pisania jest chyba znana - skoro ktoś tu wszedł

Nie tylko ja tworzę to forum, więc nie tylko moimi opiniami można się kierować

Teraz gdy jesteś jednak ty - o zaiste! Chwalmy Pana!

W końcu skarbnica wiedzy i kompetencji

Skoryguje wszelkie błędne wypowiedzi

A wyrocznia wskaże odpowiednią, właściwą i jedynie słuszną drogę

Tak więc

W tym co mówisz można odnaleźć jakiś tam sens

Ale treści wypowiedzi przesiąknięte są pewnymi zaszłościami

Które niestety ulegają weryfikacji

I trzeba się z tym oswoić, a nie stawać do walki z wiatrakami

Nie wszyscy jednak potrafią to zrozumieć

Wiadomo nie od dziś - i nie trzeba nawet czytać forum

Że dobre rzeczy są dobre

Ale niestety nie wszystkich stać na Ferrari i Lamborghini

I muszą zapierdzielać Polonezem

Ale nie znaczy to, że z racji tego muszą chodzić zblazowani i zdegustowani

I że mają się powiesić

Trzeba się przecież jakoś w tym odnaleźć i zachować odrobinę optymizmu

I trzeba wiedzieć, że nawet jazda Poldkiem potrafi i powinna sprawić radość

Mając świadomość, że niektórych nawet na rower nie stać

A ten Polonez to powód do zazdrości

Gdyby mnie było stać

To pewnie palił bym na Plextorze, mieszkał w willi z basenem

I jeździł Porsche, a nawet latał helikopterem

Szkoda ...

Kończąc te kilka słów, proszę w imieniu swoim,

Ale przede wszystkim wszystkich czytających

O zakończenie tego małego

Bo sens jest nijaki

A widzę, że do porozumienia nie dojdziemy

Zresztą - i dobrze, bo nie mam na to ochoty

Ze swojej strony odsyłam między innymi do lektury forum

I proponuję indywidualną ocenę wedle swoich potrzeb i poglądów

To chyba najlepsze rozwiązanie

VIZZARD jest offline  
Stary 02.01.2005, 16:51   #2708
Bielu
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.11.2004
Bielu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak dla odmiany Dysan (za 1.8PLN) DVD+R 8x, nagrywany na 1633s@4x@BS0R.
Dołączone obrazki
File Type: png Dysan DVD+R 8x@4x BS0R@BS0R.png (87.6 KB, 356 oglądane)
Bielu jest offline  
Stary 02.01.2005, 17:06   #2709
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Vobis DVD+R x4 burn x4 2500A107v2b5
Dołączone obrazki
File Type: png Kopia Vobisx4+R107v2b5(x4)+VS0B.PNG (51.7 KB, 355 oglądane)
VIZZARD jest offline  
Stary 02.01.2005, 17:07   #2710
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

I dla przypomnienia

Vobis DVD+R x4 burn x4 832VS0E(Liteon)
Dołączone obrazki
File Type: png Kopia Vobisx4+RVS0E(x4).PNG (50.9 KB, 371 oglądane)
VIZZARD jest offline  
Stary 02.01.2005, 17:10   #2711
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Vobis DVD+R x4 burn x4 2500A107v2b5

ile kosztowała czy może lepiej z taniochy ezperanze + ?

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 02.01.2005 o godz. 17:25
ed hunter jest offline  
Stary 02.01.2005, 17:26   #2712
Conti
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.12.2002
Conti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pewnie 1,22 zł.
Miałem 1 ktora nawet prawie lepiej sie wypaliła... ale to była 1 z 5..... Pięciu kolejnych z nowo rozpakowanego walca...... W sumie 3 poszły do ludzi (do 1 ludzia)....... 2 do kosza...... Na szczęście nie ja za nie płaciłem .
Stary 02.01.2005, 17:33   #2713
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
właśnie sobie znalazłem na stronie vobisu ale pytanie ponawiam co z 'plusowej' taniochy kupić? mam verbatimy i tdk ale do pewnych rzeczy szkoda ich. z taniochy miałem ostatnio bulkpaqi od prodisc minusy ale do stacjonarek kiepsko się nadają.
Dołączone obrazki
File Type: png bulkpaq x8 prodisc.PNG (96.5 KB, 358 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 02.01.2005 o godz. 17:38
ed hunter jest offline  
Stary 02.01.2005, 17:54   #2714
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Dokładnie!

To płytka z luzem z Vobisu za 1.22zł

Jeżeli chodzi o taniochę - to Esperanza robi bardzo nierówne jakościowo płytki

Zwłaszcza te od 001

W jednym cake'u potrafi być cyrk

Te od AML001 były bardzo dobre jak na Esperę

W tej chwili ciekawą propozycją jest też niebieskie wierzchem Mediastore x4 od Plasmon

Gdzieś dawałem wykres - ale powtórzę

Mediastore DVD+R x4 burn x4 832VS0B(Liteon)
Dołączone obrazki
File Type: png Kopia MediastoreNiebx4+RVS0B(x4).PNG (50.7 KB, 345 oglądane)
VIZZARD jest offline  
Stary 02.01.2005, 18:22   #2715
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ezperanza to były pierwsze płytki DVD jakie kupiłem w czasach gdy sztuka kosztowała chyba 5-6 zł i dwa pierwsze szpindle po 10 OK a trzeci cały do śmieci. ciekawe kiedyś były memorexy po 25 sztuk i jedna -RW gratis a ta RW to TDK i kasowałem ją chyba ze 20 razy i dobra. ale wszystko co dobre szybko się kończy... i ludziska wykupili tak wygląda nagrana 6 września 2004 na 812s@832s VS04 z prędkościa 4x koniec straszny ale to chyba ten bios tak miał. oglądałem nie tak dawno i nic się nie tnie.
Dołączone obrazki
File Type: png memorex.PNG (90.9 KB, 353 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 02.01.2005 o godz. 18:25 Powód: zaraz a obrazek :)
ed hunter jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: