Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.05.2005, 22:40   #1
MZiol
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 18.11.2004
MZiol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
fiskomp - też dla testów kupiłem 1 taką płytkę.

Faktycznie ID płyty wskazuje że to Verbatim.

Ale moim zdaniem to fake i już więcej nie kupie.

Niby kolor nośnika jest podobny ale jak sie lepij przyjrzeć widać że to nie to.

pozdr. MZiol

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.05.2005, 22:45   #2
fiskomp
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.02.2002
fiskomp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez MZiol
fiskomp - też dla testów kupiłem 1 taką płytkę.

Faktycznie ID płyty wskazuje że to Verbatim.

Ale moim zdaniem to fake i już więcej nie kupie.

pozdr. MZiol
Hm, to mnie zmartwiłeś, ale nagrałem testowo płytkę z prędkością 8x, wszystko przebiegło ok, potem przetestowałem Nero'wym ScanDiskiem i zarówno w nagrywarce, jak i Toshibie SD-M1712 wszystko na zielono. Tak sie zastanawiam, czy łatwo jest podmienić ID płyty ? Czy jest to robione na etapie produkcji, bo chyba nie sądzę, żeby Hawk ryzykował ciężkie odszkodowania za taki manewr.
pozdrawiam,
fiskomp jest offline  
Stary 07.05.2005, 23:27   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez MZiol
po kolorze to kiedyś pan policjant poznawał ze wsadu do balonika ile musi zarządać.

Cytat:
Napisany przez fiskomp
A tu mi pokazuje, że to VERBATIM - MCC03
jaki to cudowny program pokazał. że to Verbatim ^_^

a z tym MCC003 to jak ktoś wyżej pisał - FAKE bo nie wierze w prawdziwość

poproszę bardzo o jakiś test.
ed hunter jest offline  
Stary 07.05.2005, 23:35   #4
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Tu przykładowy Hawk

Nie pamiętam tylko czy z Tesco czy z Carrefour

I to nie MCC003 ale TY T02
Dołączone obrazki
File Type: png Kopia HawkTYx4+RB7U9(x4).png (109.0 KB, 205 oglądane)
Stary 07.05.2005, 23:38   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
hymmm..... jak widać różnie to bywa....
ed hunter jest offline  
Stary 07.05.2005, 23:57   #6
fiskomp
Stały bywalec ;)

Kuźwa Panowie, to co nawet się zapytać nie można ??

ed hunter - nie MCC03, tylko MCC003 mój błąd-takie samo oznaczenie mają kupowane przeze mnie Verbatimy DVD+R 8x, dlatego się zdziwiłem, że tak samo zgłasza sie Hawk. Co do producenta, to sprawdzałem Nero CD-DVD Speed, przecież to standardowy i pospolicie używany soft do podglądnięcia płytek.

VIZZARD - "I to nie MCC003 ale TY T02 " poważnie czy sobie jaja robisz, myślisz, że człowiek ma w pamięci wszystkie oznaczenia, strategie zapisu i producentów płytek ? Dlatego też spokojnie sie człowiek chciał zapytać, a tu wielki wymiatacz skasował go z piętki.

Powtarzam, jeżeli to FAKE to może byście oświecili jak to niby firmy robią takie manewry, bo z dawien dawna wiadomo, że co niektóre robią "przedruki", a ta mi na tani przedruk nie wygląda, szkoda, że nie mam Litka, bo przejechałbym K-Probe i wtedy by sie zobaczyło.

pozdrawiam,

To info ze Speed'a - Hawk

Ostatnio zmieniany przez fiskomp : 08.05.2005 o godz. 00:07
fiskomp jest offline  
Stary 08.05.2005, 00:10   #7
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez fiskomp
Kuźwa Panowie, to co nawet się zapytać nie można ??

ed hunter - nie MCC03, tylko MCC003 mój błąd-takie samo oznaczenie mają kupowane przeze mnie Verbatimy Metal-Azo DVD+R 8x, dlatego się zdziwiłem, że tak samo zgłasza sie Hawk. Co do producenta, to sprawdzałem Nero CD-DVD Speed, przecież to standardowy i pospolicie używany soft do podglądnięcia płytek.

VIZZARD - "I to nie MCC003 ale TY T02 " poważnie czy sobie jaja robisz, myślisz, że człowiek ma w pamięci wszystkie oznaczenia, strategie zapisu i producentów płytek ? Dlatego też spokojnie sie człowiek chciał zapytać, a tu wielki wymiatacz skasował go z piętki.

Powtarzam, jeżeli to FAKE to może byście oświecili jak to niby firmy robią takie manewry, bo z dawien dawna wiadomo, że co niektóre robią "przedruki", a ta mi na tani przedruk nie wygląda, szkoda, że nie mam Litka, bo przejechałbym K-Probe i wtedy by sie zobaczyło.

pozdrawiam,
Nie ma się co obruszać - bo to nie fake

Ostatnio dość głośno jest o podróbach wszelkich rodzajów płyt, np. TU

Deskryptor MCC003 jest ostatnio na przykład w Esperanzie DVD+R, CopyMe DVD+R x4, Hawk DVD+R x4, Mediastore DVD+R x4 i Bóg jeszcze wie gdzie ...

Więc albo są to odpady i przedruki

Albo zmieniono ADIP płyty celowo wprowadzając w błąd :\

A TY to Taiyo Yuden - chyba najlepsza tłocznia na świecie tuż przed MBI

Znana z takich nośników jak VerbatimPastel czy Maxell

Więc jak ci się dobrze palą - to bierz

Decyzja należy do ciebie

Stary 08.05.2005, 00:16   #8
fiskomp
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Nie ma się co obruszać - bo to nie fake

Ostatnio dość głośno jest o podróbach wszelkich rodzajów płyt, np. TU

Deskryptor MCC003 jest ostatnio na przykład w Esperanzie DVD+R, CopyMe DVD+R x4, Hawk DVD+R x4, Mediastore DVD+R x4 i Bóg jeszcze wie gdzie ...

Więc albo są to odpady i przedruki

Albo zmieniono ADIP płyty celowo wprowadzając w błąd :\

A TY to Taiyo Yuden - chyba najlepsza tłocznia na świecie tuż przed MBI

Znana z takich nośników jak VerbatimPastel czy Maxell

Więc jak ci się dobrze palą - to bierz

Decyzja należy do ciebie

Nie obruszam się, zapomniałem na końcu dać

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź, więc będę na wszelki wypadek obchodził szerokim łukiem, lepiej dołożyć te 60gr i kupić porządnego Verba, lub TDK'a i mieć pewność, że głowa mnie nie będzie bolała za jakiś czas, dzieki jeszcze raz i wielkie virtualne

pozdroofki,
fiskomp jest offline  
Stary 08.05.2005, 00:15   #9
ManATMoon
Bywalec

Data rejestracji: 18.04.2005
ManATMoon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:

To jest Mitsubishi, czy ktoś wierzy, czy nie.
Sam używam od ponad pół roku Hawki x1-4 Professional (biały nadruk) kupowane w Auchan. Palę je na LitOn'ie 451 i LG 4163B - na tym ostatnim z prędkością x12 . Wykresików wam nie przedstawię, bo litek pracuje na kompie pod Linux'em.
Wyciągnełem płytki z archiwum nagrane gdzieś w listopadzie - nadal czytają się bez najmniejszego problemu

Nie mówię, że są takie same jak Verbatimy, może to jakieś partie od Mitsubishi z trochę słabszymi parametrami jakościowymi?
ManATMoon jest offline  
Stary 08.05.2005, 00:06   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ten wieczór coraz bardziej mnie zadziwia (sobota to jeszcze wieczór nawet w niedziele nad ranem )
Dołączone obrazki
File Type: png MCC003.PNG (19.6 KB, 198 oglądane)
ed hunter jest offline  
Stary 08.05.2005, 00:25   #11
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

dla mnie to jest szok

ileśtam postów wcześniej jest test płyty Hawk którą kupiłem kilka miesięcy temu, no może pół roku. wypaliłem teraz nagrywając ścierwo w celach testu i fatal. nie mam pojęcia o co chodzi, może Hawk zmienił podejście do klienta - w co wątpię, raczej jakaś okazja.
ed hunter jest offline  
Stary 08.05.2005, 00:36   #12
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez ed hunter
dla mnie to jest szok

ileśtam postów wcześniej jest test płyty Hawk którą kupiłem kilka miesięcy temu, no może pół roku. wypaliłem teraz nagrywając ścierwo w celach testu i fatal. nie mam pojęcia o co chodzi, może Hawk zmienił podejście do klienta - w co wątpię, raczej jakaś okazja.
Dokładnie!

A z Mediastore to samo!

Wcześniej jakaś InteraxiaAG :\

Teraz MCC003
Stary 08.05.2005, 00:37   #13
fiskomp
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez ed hunter
dla mnie to jest szok

Dzisiaj ale w dzień postaram się zrobić fotkę tej płyty, może ktoś na nią trafi i mając możliwość zrobi jej test ? Jak znam życie to tak z tydzień będą po tym złociszu. Sam jestem w szoku, bo po niemiłych doświadczeniach z CD-R'ami trzymałem się od Hawk'ów z daleka. Ale może to jakaś jednorazowa akcja, dla zmylenia przeciwnika ? Dadzą partie "markówek", a jak ludzie się rozochocą to puszczą paście straszeczne. Przy tej cenie, to kupno 50szt, nie byłoby złym pomysłem.

pozdrawiam,
fiskomp jest offline  
Stary 08.05.2005, 00:59   #14
smigol
BenQ

Data rejestracji: 24.02.2005
smigol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jest jakas strona z listą gdzie są podane Manufacturer ID i Media Type ID nosników DVD które są dobre a które do bani ??
Stary 08.05.2005, 08:08   #15
raven66
dziobák [;

Data rejestracji: 08.03.2002
raven66 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to ja jeszcze w takim razie o nośnikach, postaram się rozpocząć nowy pod-wątek

otworzyłem ostatnio nowego pudełka 'a ze stajni MCC003 i oprócz tego że pierwsza płytka z góry poszła... do kosza, to z następnej dostaję coś takiego:

[ten sam nośnik testowany 3 razy w odstępach kilku godzin]
[ciekawostka - no media, no disc, a testuje... ]

kolejny Verb:

nowa Espera, wyciągnięta również z nowego cake'a [coś pecha mam]

Ostatnio zmieniany przez raven66 : 08.05.2005 o godz. 08:18
raven66 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: