![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Ja kupiłem 3 hawki +r 8x, nagrałem jeszcze na 832s i na każdej są błędy odczytu powyżej 3 GB. Nigdy więcej.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
dziobák [;
Data rejestracji: 08.03.2002
![]() |
[sorki że 2 posty, ale nie puściło mnie agumentując zbyt dużą ilością image'ów]
(..) i już podbudowany argumentami z tego wątku myślę sobie, że mi palnik świruje i nocy już nie przetrzyma ale po testach jakichś starych płytek nagranych kilka miesięcy temu dostaję: ![]() [pierwszy to veb, druga aml - taka sama jak dwa posty wyżej... espera fajna? no fajna ]i żeby ostatecznie się utwierdzić w przekonaniu, że to jednak nie wina nagrywarki, zakupiłem sobie TDKi z Indii [nota bene również nowy cake ] ale patrzę na wyniki i co widzę? ![]() wniosek? także Mitsubishi może wypuścić kichę... [przesiadam się na Subaru ][edit] nagrana czwarta płytka z cake'a Verbatimów - NIECZYTELNA ![]() normalnie sorry, ale to jest jakieś p%W#^$@@%^%*&&*!@!!! już nie wiadomo, komu ufać... ![]() [edit2] wynika z tego, że całą dyskusję o wyższości nośników B nad nośnikami A można sobie z przeproszeniem wsadzić w i podetrzeć, bo i tak zależy to od tego, czy producent wypuści kichę i odpadjak widać na podstawie załączonych obrazków, można trafić zonka nawet wśród "renomowanych" płytek ![]() sorki za ton wypowiedzi, ale jestem zły, bo nie mogę znaleźć paragonu i prawdopodobnie tym samym wywaliłem 50 zeta w błoto
:: powered by Black Folk Szanty Metal :: :: powered by Irish Folk :: :: powered by Stary Port :: Ostatnio zmieniany przez raven66 : 08.05.2005 o godz. 08:58 |
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Jak nie wiadomo jak wiadomo.
Po pierwsze primo - dobry nośnik: Tayo Yuden, Mitsubishi Chemicals Corp. (RICOHJPN też może być ale przenieśli produkcję do Tajwanu do RITEK'a - dali im glanc nówkę linię produkcyjną). Po drugie primo - dobry nośnik z dobrej partii produkcyjnej. Skoro partia jest statystycznie dobra, z najmniejszą ilością błędów to chyba oczywiste, że fabryka nie sprzeda ich tanio, a więc i płytki na nich to nie może być najtańszy szmelc. A partie, które normalnie byłyby do wyrzucenia ze względu na statystycznie dużą ilość błędów (statystycznie, teoretycznie, ale nikt każdej płytki nie testuje - to za drogo wychodzi) skupują różne "chałki" i inne takie. |
|
|
|
|
#4 | |
|
dziobák [;
![]() |
Cytat:
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.02.2002
![]() |
zdjęcie ostatnio opisywanych płytek ;)
Zgodnie z nocnym zapewnieniem załączam fotę płyty, jak ktoś miałby czas, ochotę, no i oczywiście płytke, prosiłbym o przepalenie i zrobienie testów.
![]() pozdrawiam, |
|
|
|
|
#6 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Czasami jeszcze od drugiej strony - gdzieś w okolicy otwotu wylaserowana lub grawerowana jest prędkość x4 ![]() Przy paleniu takiegoż jak powyżej - tyle, że DVD-R - wyskoczył błąd weryfikacji O wiele lepsze są te srebrne matowe Hawki z oznaczeniem DVD+R x4 ![]()
|
|
|
|
#7 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Cytat:
Tylko raz kupiłem jedną płytkę razem z nagrywarką. Potem przez długi czas TDK+R były stabilne, aż zachciało im się mocno spaść z ceną żeby z "chałkami" konkurować - no i konkurują, tylko pytanie w jakiej kategorii bo mi sie wydaje, że we wszystkich ;PPPp Teraz to na Maxell'ki się przesiadłem. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
dziobák [;
![]() |
wniosek mi się nasuwa taki: trust no one
wszystkie statystyki wyrzucić przez okno, kupować tylko w partiach po 10 szt. płytki, bo jak się zeszmacą to przynajmniej 20 zeta pójdzie do piachu, a nie np. 60
|
|
#9 |
|
dziobák [;
![]() |
jeszcze jedna verbatimka z feralnej paczki, palona czterokrotnie [4x] dwa dni temu
testowana odpwiednio po kolei na: 2x | 4x | 8x | 16x
|
|
#10 |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
@raven66!
A czy te twoje Verbatimy oprócz kProbe To się czytają w ogóle? ![]() Możesz zrobić na przykład ScanDisk z Nero CD/DVD Speed?
|
|
|
#11 |
|
dziobák [;
![]() |
@VIZZARD:
pierwsza i czwarta z paczki [o czym nadmieniałem] się nie czytają w ogóle ani w ScanDisku, ani w KProbe druga i trzecia i piąta - jak widać skriny na obrazkach czytają się w KProbe chociaż wyglądają marnie, w ScanDisku świecą na zielono 100%, DivXy się czytają spoczko bezpośrednio z DVD
|
|
#12 | |
|
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
Cytat:
|
|
|
#13 | |||
|
dziobák [;
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z biosami się nigdy nie bawiłem i raczej nie przypuszczam żebym miał kiedyś się bawić z Verbatimami również nie miałem problemów, przepaliłem około setki tych płyt - cztery różne pudełka kupowane w różnych okresach czasu zawsze było ładniepięknie nie mówiąc już o CDkach - dlatego miałem wielkie bezgraniczne praktycznie zaufanie do tej firmy - do momentu
:: powered by Black Folk Szanty Metal :: :: powered by Irish Folk :: :: powered by Stary Port :: Ostatnio zmieniany przez raven66 : 08.05.2005 o godz. 12:15 |
|||
|
|
|
|
#14 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 18.04.2005
![]() |
Ciekawostka.
Pierwszy raz zdarzyło mi się nagrać źle TDK (TDK002). [IMG]info.jpg[/IMG] Mam płytki z jednej dużej partii. Usiadłem z pomyslałem. [IMG]bad.jpg[/IMG] Odinstalowałem jeden program który wczoraj zaistalowałem na kompie. Nagrałem kolejną płytkę. [IMG]good.jpg[/IMG] Sprawdziłem jeszcze raz - zaistalowałem, nagrałem; odinstalowałem, nagrałem. Wynik bardzo podobny, wręcz identyczny. Zgaduj-zgadula - jaki program sprawia mi takie problemy? Przepraszam za bałagan z obrazkami, ale ten system nie jest intuicyjny, jesli chodzi o umieszczanie obrazków - jak Wy to robicie? |
|
|
|
|
#15 | ||
|
dziobák [;
![]() |
Cytat:
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 20:14 |
| problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 23:24 |
| VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
| Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
| Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |