Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.06.2005, 02:53   #1
Yacho
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 16.07.2002
Yacho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
@VIZZARD
co do platyn to pamietasz moze moje wykresy z rozkladem n-studenta
n-studenta ? afaik nie ma takiego czegos chyba t-studenta jak juz gorszy bylby normalny chi-kwadrat albo co najgorsze Poissona
Yacho jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.06.2005, 03:12   #2
robert_d
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.01.2004
robert_d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yacho
n-studenta ? afaik nie ma takiego czegos chyba t-studenta jak juz gorszy bylby normalny chi-kwadrat albo co najgorsze Poissona
Czepiasz się szczegółów, jeśli człowiek jest n (bądź t) lat po studiach i nie pracuje w zawodzie, to grunt że wie (jak mu się wydaje) że wie o co chodzi.
robert_d jest offline  
Stary 14.06.2005, 08:13   #3
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Yacho

czepiasz sie literek

ja tam edukacje mam juz za soba i *******ami sobie glowy nie zaprzatam

P.S.
cos mi swiecilo z tym studentem i wpisalem n

dzieki robert i zieleninka
Stary 14.06.2005, 08:56   #4
Elias
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.02.2005
Elias zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Panowie
Naskoczyliście na mnie, bo mam do czynienia ze sprzedażą nośników i myślicie że chcę tu kogoś interesy bronić.
Wieżcie mi że dla mnie najlepiej jak wszyscy przestawią się na zakup Verbatima i TDK, bo na tym jest najlepsza przycinka (Paweł powinien coś o Tym wiedzieć), a na nośnikach pokroju Espery zysku praktycznie nie ma.

Odnośnie moich wywodów na temat jakości, to poczytajcie sobie dokładniej moje posty. Jak widzicie nie wyrażam swojej opinii na ten temat, przytaczam tylko średnią z tego co widzę w sprzedaży.
Z tego co tu czytam i widzę w wykresach, to szukacie jakiegoś ideału, którego niestety nie znajdziecie, bo każdej marce na rynku zdarzają się jakieś wtopy (włącznie z verbatimem, którego osobiście uważam za najlepszą markę na Polskim rynku).

GFK polonia (bo taka jest faktycznie nazwa) posiada dane z kas marketowych na temat przechodzącego przez kasy towaru ( wszystkie sieci marketów bez wyników biedronki i Leclerca). Markety przesyłają do GFK dane na temat sprzedaży, a w zamian dostają wyniki sprzedaży zsumowane. Dane zawarte w badaniu GFK są w 100% wiarygodne jeśli chodzi o sprzedaż w marketach.
Oczywiście producent chcąc takie dane dostać musi za nie słono zapłacić.

Nie umniejszam w moich postach Waszej wiedzy na temat nośników, ale z niektórymi wypowiedziami się nie zgadzam.

Pozdrawiam wszystkich
Elias jest offline  
Stary 13.06.2005, 10:32   #5
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
to biore bo moj 451@832 tylko do 8x pali

a nie mam na razie zamiaru sie go pozbyc, bo ladnie pali
Stary 13.06.2005, 10:58   #6
prometeusz
Guru

Data rejestracji: 07.01.2003
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
ja jestem czysty, jeszcze nigdy nie brałem 8 ) , ale jak mówicie żeby barć to też wezmę

prometeusz jest offline  
Stary 13.06.2005, 11:07   #7
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

@legion

ale mi sie nie chce
wiecej za bilety lub za benzyne zaplace

a do kerfa mam 15 minut na piechte
Stary 13.06.2005, 11:11   #8
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

poczytam co na pudelku bedzie napisane jak MCC to biore jak nie to ... nie biore

jak "fake" to pojde walczyc ze sprzedawcami
Stary 13.06.2005, 11:22   #9
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
poczytam co na pudelku bedzie napisane jak MCC to biore jak nie to ... nie biore

jak "fake" to pojde walczyc ze sprzedawcami
Verbatim +Rx8 z Carrefoura są z Taiwan. To MCC na 100%. Testowane, opis na Forum.

http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...7&postcount=28

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 13.06.2005 o godz. 11:26
slawekj jest offline  
Stary 13.06.2005, 11:33   #10
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

a dzieki za info i lece po robocie do sklepu po nosniki

bo jeszce moze neo+ odbiore z "telepunktu", bo dziadek mnie i zonke uraczyl TYM dobrodziejstwem
Stary 13.06.2005, 21:16   #11
sonon
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2004
sonon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ojej, fajny brednioserial się robił a tu koniec ;( A jeśli chodzi o jakość płyt DVD to żeczywiście Esperanza świetna marka - nagrałem może z 20 tych płyt (z różnych czasów, a więc różnych producentów) i jakieś 4 sztuki nagrały się niepoprawnie (na NEC-u 2500A). Nagrałem jakieś 200 sztuk Platinum (tych starych od Ricoha) i dwie nagrały się niepoprawnie. A więc jedna na sto kontra jedna na pięć. Nie wspominam już o kompatybilności Esper ze stacjonarkami. Tak więc Espara marka popularna ze względu na taniość nie na jakość.

Acha - zarzut, że ktoś podmienia wykresy dla nośników na forum jest zabawny. Tutaj pisują w większości pasjonaci, nie przedstawiciele firm - nikt nikogo nie chce oszukać.

EDIT: korzystając z okazji, że czytają nas wielcy polscy dystrybuotrzy

Marzy mi się aby ktoś ssprowadził do Polski płytki FujiFilm od Taiyo Yuden - tak bardzo popularne w innych krajach, stosunkowo niedrogie i o świetnej jakości

Ostatnio zmieniany przez sonon : 13.06.2005 o godz. 21:21
sonon jest offline  
Stary 14.06.2005, 00:04   #12
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Panowie, po prostu wsadźmy sobie te nasze testy gdzieś. To nic, że wydaliśmy na nośniki do tychże testów nasze własne pieniądze, a nie dostalismy ich od sponsorów.
Na pewno oszukujemy, bo przecież nikt nam za te testy nie płaci. No Matrix i Zulu Gula jak nic
Stary 14.06.2005, 00:38   #13
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja mam 812, bardzo obiektywna nagrywarka - nie znosi badziewia.

jeśli testy zamieszczane w tym temacie są niewiarygodne, to musiałem ulec hipnozie razem z nagrywarką - u mnie najczęściej się zgadza.

branie do testów 1000 sztuk płyt z jednej partii to naprawdę wiarygodny test hehe ^_^ ale tylko tej partii nośników.

wychwalane zawsze przeze mnie Platinum DVD+R (RICOH) dają teraz ciała. edit: w partii 200 sztuk, które kupiłem ja i kumple za dużo padnięć - wiem zaraz panowie wielcy mnie wyśmieją co to jest 200 sztuk, ale na forum były już głosy o tym więc nie jest to przypadek.

więc najlepsze testy są to testy wielu ludzi z wielu miast mających dostęp do płyt z różnych źródeł.

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 14.06.2005 o godz. 00:44
ed hunter jest offline  
Stary 14.06.2005, 00:50   #14
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter

więc najlepsze testy są to testy wielu ludzi z wielu miast mających dostęp do płyt z różnych źródeł.
No jak nie jak tak

Dokładnie o to chodzi

Nikt tego nie zbiera do kupy

Nikt za to nie płaci ( Co ja gadam? Tu testujący jeszcze płacą za testy! )

Duża reprezentatywność

Duża ilość urządzeń testujących

Różne biosy

Różne partie

Różne konfigi kompów

Różne warunki klimatyczne ( góry, równiny, niziny, wyżyny, kotliny, morze )

To dopiero jest test!

Stary 14.06.2005, 00:56   #15
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
no i pierwsza na dzisaj Platinum z partii dającej ciała:

niby wszystko pięknie, ale te wieże
ed hunter jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: