![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#3676 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@raven66!
A czy te twoje Verbatimy oprócz kProbe To się czytają w ogóle? ![]() Możesz zrobić na przykład ScanDisk z Nero CD/DVD Speed? ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3677 |
dziobák [;
Data rejestracji: 08.03.2002
![]() |
@VIZZARD:
pierwsza i czwarta z paczki [o czym nadmieniałem] się nie czytają w ogóle ani w ScanDisku, ani w KProbe druga i trzecia i piąta - jak widać skriny na obrazkach czytają się w KProbe chociaż wyglądają marnie, w ScanDisku świecą na zielono 100%, DivXy się czytają spoczko bezpośrednio z DVD
#3678 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
Cytat:
![]() |
#3679 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.04.2005
![]() |
@raven66:
Nie wydawałbym wyroku na te twoje Verbatimki. Sam mam przypadki, że płytka A pali się dobrze w nagrywarce 1 a źle w nagrywarce 2 - i odwrotnie: płytka B pali się dobrze w nagrywarce 2 a źle w 1. Być może trzeba poczekać na nowy bios do twojej nagrywarki - wiesz, słynne "match more media"? Mówię to dlatego, że ja w mojej sześcioletniej karierze "spawacza" nigdy z Verbatimami problemów nie miałem - czy to CD czy DVD. Jakbyś mógł przetestować te płytki na jakimś innym palniku.... ManATMoon |
![]() |
![]() |
#3680 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Dlatego ciągle uważam, że weryfikacja jest dobrą rzeczą
![]() Tu mamy tego namacalny przykład Niby Verbatim, czytaj: palić w ciemno A tu takie ![]() ![]() ![]()
#3681 | |||
dziobák [;
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z biosami się nigdy nie bawiłem i raczej nie przypuszczam żebym miał kiedyś się bawić z Verbatimami również nie miałem problemów, przepaliłem około setki tych płyt - cztery różne pudełka kupowane w różnych okresach czasu zawsze było ładniepięknie nie mówiąc już o CDkach - dlatego miałem wielkie bezgraniczne praktycznie zaufanie do tej firmy - do momentu
:: powered by Black Folk Szanty Metal :: :: powered by Irish Folk :: :: powered by Stary Port :: Ostatnio zmieniany przez raven66 : 08.05.2005 o godz. 12:15 |
|||
![]() |
![]() |
#3682 |
Bywalec
![]() |
Ciekawostka.
Pierwszy raz zdarzyło mi się nagrać źle TDK (TDK002). [IMG]info.jpg[/IMG] Mam płytki z jednej dużej partii. Usiadłem z pomyslałem. [IMG]bad.jpg[/IMG] Odinstalowałem jeden program który wczoraj zaistalowałem na kompie. Nagrałem kolejną płytkę. [IMG]good.jpg[/IMG] Sprawdziłem jeszcze raz - zaistalowałem, nagrałem; odinstalowałem, nagrałem. Wynik bardzo podobny, wręcz identyczny. Zgaduj-zgadula - jaki program sprawia mi takie problemy? Przepraszam za bałagan z obrazkami, ale ten system nie jest intuicyjny, jesli chodzi o umieszczanie obrazków - jak Wy to robicie? |
![]() |
![]() |
#3683 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[img]link[/img] tak |
![]() |
![]() |
#3684 |
Bywalec
![]() |
Widzę "in live", że też się męczysz
![]() "link" - jaki? Względny na moim dysku czy jak? |
![]() |
![]() |
#3685 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie z serwera cdrinfo lub innego, na to co uploadowałeś prawym mychy i kopiuj adres odnośnika. (w FF) a męczę się bo obrazek się wyświetla tam gdzie nie chcę
![]() |
![]() |
![]() |
#3686 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
W FF, w FF, od długiego czasu ![]() Dzięki, będę pamiętał. |
|
![]() |
![]() |
#3687 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Cytat:
Bo "mnie sie wydaje", że nie. Że sprawdzane były zdeko później. Ja pisałem, że nie ma sensu nagrywać z włączoną weryfikacją bo i tak płytka ją przejdzie pomyślnie - chyba, że podczas samego nagrywania zostanie ono przerwane jakimś błędem. Natomiast później, po nagraniu, jak ktoś chce to może sobie ją potestować i czasami się to przydaje ale weryfikacja w czasie nagrywania to marnowanie czasu. A więc raven66? Czy nagrywałeś z weryfikacją i ci się na niej wywaliły czy też dopiero później na kProbe i Nero CD-DVD Speed się okazało, że to taki "anus"? PS: Według mnie Verbatim to nie do ciemnicy ;PPPp Po tym jak Verbatim Polska wciskała na nasz rynek partie wycofane gdzie indziej z powodu dużej ilości reklamacji... no ale to dawno i nie prawda i nawet przeprosili ;>
I'm going down... Hardware: nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29 Software: AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6 ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez dk75 : 08.05.2005 o godz. 15:52 |
|
![]() |
![]() |
#3688 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Kilka płytek z danymi tak uchroniłem Błąd podczas weryfikacji i koszalin A tak sobie można żyć w nieświadomości Aż do momentu gdy się po taką płytkę sięgnie ![]() A nawet płytka uwalona i źle nagrana w kProbe sobie pójdzie ![]() UPDATE To tak jak by np. wymieniać spaloną żarówkę I nie sprawdzić jej od razu czy działa ![]()
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 08.05.2005 o godz. 16:43 |
|
![]() |
![]() |
#3689 |
dziobák [;
![]() |
@dk75:
nie wywaliły się na weryfikacji, ponieważ jak już napisałem nie robię weryfikacji nie używam cdspeed, tylko kprobe'a - owszem na kprobie się pokazały takie piękne wykresy, ale na scandisku było ładnie @VIZZARD: dlatego ja nie chcę żyć w nieświadomości i każdą paloną płytę od razu po nagraniu sprawdzam scandiskiem - imo jest to lepsze niż weryfkacja, która jest do niczego nie podobna kilka razy wyłożyła mi się płytka podczas weryfkacji, bez żadnej konkretnej przyczyny, mimo to scandisk poleciał bezbłędnie, kprobe wykazał pify np. 0,02 a płytka się normalnie czytała, więc...
#3690 | ||
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
Cytat:
mógłbyś konkretniej... ![]() Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez Slavekx : 08.05.2005 o godz. 23:18 |
||
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |