Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.06.2005, 10:30   #3991
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
Panowie a co sadzicie o Verbach 8x z carrefoura ??

bo mi sie nosniki skonczyly a chce cos kupic, a na gielde nie chce mi sie latac, bo i szkoda czasu i za daleko, a kerfa mam "pod reka"

cena 19.99 za cake'a 10 sztuk -R i +R
ale tylko "plusy" biore pod uwage
Brać bo to końcówka Verbatim'ów 8x. Tylko będą 16x. Okazja.
Coraz trudniej kupić.

slawekj jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.06.2005, 10:32   #3992
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
to biore bo moj 451@832 tylko do 8x pali

a nie mam na razie zamiaru sie go pozbyc, bo ladnie pali
Stary 13.06.2005, 10:58   #3993
prometeusz
Guru

Data rejestracji: 07.01.2003
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
ja jestem czysty, jeszcze nigdy nie brałem 8 ) , ale jak mówicie żeby barć to też wezmę

prometeusz jest offline  
Stary 13.06.2005, 11:04   #3994
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
Panowie a co sadzicie o Verbach 8x z carrefoura ??

bo mi sie nosniki skonczyly a chce cos kupic, a na gielde nie chce mi sie latac, bo i szkoda czasu i za daleko, a kerfa mam "pod reka"

cena 19.99 za cake'a 10 sztuk -R i +R
ale tylko "plusy" biore pod uwage

@VIZZARD
co do platyn to pamietasz moze moje wykresy z rozkladem n-studenta

tylko u mnie takie bledy byly tylko na PI
to nie lepiej do delfina skoczyc na dawida i kupic po 1.80
legion jest offline  
Stary 13.06.2005, 11:07   #3995
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@legion

ale mi sie nie chce
wiecej za bilety lub za benzyne zaplace

a do kerfa mam 15 minut na piechte
Stary 13.06.2005, 11:08   #3996
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartek1989
@legion dzięki za szybką odpowiedź

No to będzie trochę testów, bo i zamówień na GTA:SA jest dużo
tak sie pala szajsungi :
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=18597
a tak dysany :
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=21584

plyty nagrane 8x
Cytat:
Napisany przez icemac
@legion

ale mi sie nie chce
wiecej za bilety lub za benzyne zaplace

a do kerfa mam 15 minut na piechte
chyba ze tak to niema sprawy ale zebys nie trafil na indie
legion jest offline  
Stary 13.06.2005, 11:11   #3997
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

poczytam co na pudelku bedzie napisane jak MCC to biore jak nie to ... nie biore

jak "fake" to pojde walczyc ze sprzedawcami
Stary 13.06.2005, 11:22   #3998
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
poczytam co na pudelku bedzie napisane jak MCC to biore jak nie to ... nie biore

jak "fake" to pojde walczyc ze sprzedawcami
Verbatim +Rx8 z Carrefoura są z Taiwan. To MCC na 100%. Testowane, opis na Forum.

http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...7&postcount=28

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 13.06.2005 o godz. 11:26
slawekj jest offline  
Stary 13.06.2005, 11:33   #3999
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

a dzieki za info i lece po robocie do sklepu po nosniki

bo jeszce moze neo+ odbiore z "telepunktu", bo dziadek mnie i zonke uraczyl TYM dobrodziejstwem
Stary 13.06.2005, 13:31   #4000
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
@VIZZARD
co do platyn to pamietasz moze moje wykresy z rozkladem n-studenta

tylko u mnie takie bledy byly tylko na PI
Pamiętam!

Ale u ciebie nie było chyba przebarwień na nośniku

Bo musiało by i o PIFy zahaczyć

W tej chwili płytki, które jeszcze mnie nie zawiodły to eProformance

Stary 13.06.2005, 15:51   #4001
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@legion te Pleomax'y, az tak źle się nie palą

Co do Dysanów to jak widzę już Prodisc to jestem szczęśliwy

Kiedyś (już ich nie ma ) kupowałem Bulkpaq Printable DVD+R i były właśnie na Prodiscu to się swietnie

B@rtek jest offline  
Stary 13.06.2005, 19:44   #4002
Elias
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.02.2005
Elias zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@ boger
@ Pawelblu
@ adax

Ostatni test w Chipie dowodzi, że jesteście w błędzie, bo między innymi byli w niego zamieszani ludzie z tego forum, jako osoby testujące.

Miałem dostęp do forum Chip, na którym dzielili się opiniami na temat nośników, które testują. Oczywiście można sobie było tylko poczytać.

Redaktor na forum podawał jaki rodzaj testu mają zrobić, i 50 osób ten test wykonywało, tak jak i wy to robicie, a potem przesyłało wyniki do redaktora.

Wyniki te były również podawane na tym forum, co komu wyszło by redaktorek nie mógł w artykule fałszować wyników.

Z tego co pamiętam, to było w tym teście około 15-20 marek, i Najlepsze jak w większości testów okazały się Verby, TDK, Esperanzy i chyba Samsungi.

Myślę, że taki test jest jak najbardziej obiektywny dla użytkownika, ponieważ przez niego jest wykonywany.

Właśnie do tego testu, niektóre marki były brane od nas z firmy w ilości 20 szt. na głowę testującego (czyli po 1000 szt, nośników z jednej marki).

Dodatkowo Komputer Świat, o którym się lekceważąco wypowiadasz.
Oczywiście jest to gazeta dla laików, ale np. ostatni test nośników był wykonywany w Niemczech. Testowano około 120 różnych marek, z tego w edycji Polskiej ukazało się chyba z 50 pozycji, które można kupić w Polsce.

Część z tych pozycji ukazała się również w innych krajach. Jeśli zadasz sobie trochę trudu, to sprawdzisz że wyniki z Edycji Polskiej nie różnią się od wyników z np. Niemieckiej, a nie sądzę by Niemcy fałszowali wyniki takiej marki jak np. Esperanza.

Więc wytłumacz mi Pawle(bo do ciebie to zdanie) JAk to jest, że takie wspaniałe w Twoim opisie nośniki jak Speed, nigdzie nie są widoczne i że np. u nas się nie przyjęły między innymi ze względu na jakość, A taki szajs Twoim zdaniem jak Esperanza, sprzedaje się w milionach. Według Ciebie Ci wszyscy co Esperanzę kupują to muszą być Idioci, a tylko Ty i jeszcze może kilku uprzedzonych jesteście mądrzy ??
Bo nie wierzę, by ludzie kupując szajs, który według Ciebie jest taki zły, z przyzwyczajenia kupowali go dalej pomimo, że im żle działa, a według ostatnich badań rynku nośników, Esperanza i Platinum na które tak najeżdżasz, stanowią 20% rynku sprzedaży nośników ( notabene Hawk jest liderem sprzedaży ilościowej).Samej Esperanzy sprzedało się w zeszłym roku więcej, niż TDK i Verba razem.

Więc wytłumacz mi, jak tych setki tysięcy idiotów w Polsce nie może zauważyć tego, że taki szajs kupują, zamiast dobrych nośników ??

Odpowiem Ci byś długo nie myślał - bo im one porawnie działają.
Elias jest offline  
Stary 13.06.2005, 20:11   #4003
adax
Iniemamocny

Data rejestracji: 01.09.2004
adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Kupując płytki DVD do nagrywania nie opieram się na testach gazetowych ani w CHIPIE ani też w Komputer Świat czy też innych tego typu wydawnictwach.Testy wykonuje sam kupując 2-3 szt.danej marki - nagrywam z różnymi prędkościami - testuję na obecnośc błędów oraz jej jakośći i jeżeli mi odpowiadają to je kupuje i tyle. Nie kupuje płytek typu Esperanza, Hawk , Speed czy też innego badziewia.

@ Elias ''Ostatni test w Chipie dowodzi, że jesteście w błędzie, bo między innymi byli w niego zamieszani ludzie z tego forum, jako osoby testujące.

Miałem dostęp do forum Chip, na którym dzielili się opiniami na temat nośników, które testują. Oczywiście można sobie było tylko poczytać.

Redaktor na forum podawał jaki rodzaj testu mają zrobić, i 50 osób ten test wykonywało, tak jak i wy to robicie, a potem przesyłało wyniki do redaktora.'' - a to ciekawe ........

Ostatnio zmieniany przez adax : 13.06.2005 o godz. 20:14
adax jest offline  
Stary 13.06.2005, 20:21   #4004
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Elias
...
Panie Adamie - nie mamy o czym rozmawiac.
A swoim postem, tylko jeszcze bardziej osmieszyl Pan procedure testowa pism komputerowych (testowanie przez 50 ludzi oddzielnie) oraz opieranie sie na wynikach sprzedazy podajac przyklad Hawka.
I sklamal Pan Panie Adamie mowiac ze nie posiada Pan wlasnej marki, bo wiemy ze takowe firma Esperanza, ktorej jest Pan wlascicielem posiada.
Z mojej strony to koniec tego tematu, bo dalsza lobbingowa dyskusja Z Panem jest bez sensu (zreszta bez sensu bylo zaczynanie jej przez Pana).

PS. Prosze zainteresowanych o przejrzenie w jakich dyskusjach i w odpowiedzi na jakie posty mozna bylo zobaczyc aktywnosc 'Eliasa'. Jeden z najlepszych to ten: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...735#post440735, choc w kazdym mozna znalezc element lobbingowy.

PS2. Trzeba przyznac racje, ze Pan Adam P. jest jedna z najlepiej obeznanych ze swiatowymi dostawcami osoba (o ile nie nawet najbardziej obeznana) i nikt w Polsce w dziedzinie nosnikow nie ma takich kontaktow. Dal temu wyraz zreszta w tej dyskusji, czym sie nieco zdekonspirowal. Poza tym ZADEN sprzedawca detaliczny nie ma tak wielkiej sprzedazy by reszta nie byla dla niego konkurecja - to musial byc dystrybutor, co wiaze sie z konkretna marka.
Jednak ... czy oplacalo sie blyszczec za tyle wstydu ...
pawelblu jest offline  
Stary 13.06.2005, 20:26   #4005
Elias
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.02.2005
Elias zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
[/QUOTE] a to ciekawe ........[/QUOTE]

No cóż, według mnie niepotrzebnie przepłacasz, ale masz jakąś tam swoją pewność, że twoje dane są bezpieczne.

A co do testu, to można moje słowa potwierdzić, wystarczy napisać do redakcji, by dali dostęp do multitestu nośników.
Elias jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: