![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#3991 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Coraz trudniej kupić. ![]() ![]() |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3992 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to biore bo moj 451@832 tylko do 8x pali
![]() a nie mam na razie zamiaru sie go pozbyc, bo ladnie pali |
![]() |
![]() |
#3993 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja jestem czysty, jeszcze nigdy nie brałem 8 ) , ale jak mówicie żeby barć to też wezmę
![]()
#3994 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3995 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
@legion
ale mi sie nie chce ![]() wiecej za bilety lub za benzyne zaplace ![]() a do kerfa mam 15 minut na piechte ![]() |
![]() |
![]() |
#3996 | ||
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=18597 a tak dysany : http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=21584 plyty nagrane 8x ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#3997 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
poczytam co na pudelku bedzie napisane jak MCC to biore jak nie to ... nie biore
![]() jak "fake" to pojde walczyc ze sprzedawcami |
![]() |
![]() |
#3998 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...7&postcount=28 ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 13.06.2005 o godz. 11:26 |
|
![]() |
![]() |
#3999 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
a dzieki za info i lece po robocie do sklepu po nosniki
![]() bo jeszce moze neo+ odbiore z "telepunktu", bo dziadek mnie i zonke uraczyl TYM dobrodziejstwem ![]() |
![]() |
![]() |
#4000 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ale u ciebie nie było chyba przebarwień na nośniku Bo musiało by i o PIFy zahaczyć W tej chwili płytki, które jeszcze mnie nie zawiodły to eProformance ![]() ![]()
![]() |
#4001 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
@legion te Pleomax'y, az tak źle się nie palą
![]() Co do Dysanów to jak widzę już Prodisc to jestem szczęśliwy ![]() Kiedyś (już ich nie ma ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4002 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
@ boger
@ Pawelblu @ adax Ostatni test w Chipie dowodzi, że jesteście w błędzie, bo między innymi byli w niego zamieszani ludzie z tego forum, jako osoby testujące. Miałem dostęp do forum Chip, na którym dzielili się opiniami na temat nośników, które testują. Oczywiście można sobie było tylko poczytać. Redaktor na forum podawał jaki rodzaj testu mają zrobić, i 50 osób ten test wykonywało, tak jak i wy to robicie, a potem przesyłało wyniki do redaktora. Wyniki te były również podawane na tym forum, co komu wyszło by redaktorek nie mógł w artykule fałszować wyników. Z tego co pamiętam, to było w tym teście około 15-20 marek, i Najlepsze jak w większości testów okazały się Verby, TDK, Esperanzy i chyba Samsungi. Myślę, że taki test jest jak najbardziej obiektywny dla użytkownika, ponieważ przez niego jest wykonywany. Właśnie do tego testu, niektóre marki były brane od nas z firmy w ilości 20 szt. na głowę testującego (czyli po 1000 szt, nośników z jednej marki). Dodatkowo Komputer Świat, o którym się lekceważąco wypowiadasz. Oczywiście jest to gazeta dla laików, ale np. ostatni test nośników był wykonywany w Niemczech. Testowano około 120 różnych marek, z tego w edycji Polskiej ukazało się chyba z 50 pozycji, które można kupić w Polsce. Część z tych pozycji ukazała się również w innych krajach. Jeśli zadasz sobie trochę trudu, to sprawdzisz że wyniki z Edycji Polskiej nie różnią się od wyników z np. Niemieckiej, a nie sądzę by Niemcy fałszowali wyniki takiej marki jak np. Esperanza. Więc wytłumacz mi Pawle(bo do ciebie to zdanie) JAk to jest, że takie wspaniałe w Twoim opisie nośniki jak Speed, nigdzie nie są widoczne i że np. u nas się nie przyjęły między innymi ze względu na jakość, A taki szajs Twoim zdaniem jak Esperanza, sprzedaje się w milionach. Według Ciebie Ci wszyscy co Esperanzę kupują to muszą być Idioci, a tylko Ty i jeszcze może kilku uprzedzonych jesteście mądrzy ?? Bo nie wierzę, by ludzie kupując szajs, który według Ciebie jest taki zły, z przyzwyczajenia kupowali go dalej pomimo, że im żle działa, a według ostatnich badań rynku nośników, Esperanza i Platinum na które tak najeżdżasz, stanowią 20% rynku sprzedaży nośników ( notabene Hawk jest liderem sprzedaży ilościowej).Samej Esperanzy sprzedało się w zeszłym roku więcej, niż TDK i Verba razem. Więc wytłumacz mi, jak tych setki tysięcy idiotów w Polsce nie może zauważyć tego, że taki szajs kupują, zamiast dobrych nośników ?? Odpowiem Ci byś długo nie myślał - bo im one porawnie działają. |
![]() |
![]() |
#4003 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
Kupując płytki DVD do nagrywania nie opieram się na testach gazetowych ani w CHIPIE ani też w Komputer Świat czy też innych tego typu wydawnictwach.Testy wykonuje sam kupując 2-3 szt.danej marki - nagrywam z różnymi prędkościami - testuję na obecnośc błędów oraz jej jakośći i jeżeli mi odpowiadają to je kupuje i tyle. Nie kupuje płytek typu Esperanza, Hawk , Speed czy też innego badziewia.
![]() @ Elias ''Ostatni test w Chipie dowodzi, że jesteście w błędzie, bo między innymi byli w niego zamieszani ludzie z tego forum, jako osoby testujące. Miałem dostęp do forum Chip, na którym dzielili się opiniami na temat nośników, które testują. Oczywiście można sobie było tylko poczytać. Redaktor na forum podawał jaki rodzaj testu mają zrobić, i 50 osób ten test wykonywało, tak jak i wy to robicie, a potem przesyłało wyniki do redaktora.'' - a to ciekawe ........
Pozdrawiam ![]() Ostatnio zmieniany przez adax : 13.06.2005 o godz. 20:14 |
![]() |
![]() |
#4004 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
A swoim postem, tylko jeszcze bardziej osmieszyl Pan procedure testowa pism komputerowych (testowanie przez 50 ludzi oddzielnie) oraz opieranie sie na wynikach sprzedazy podajac przyklad Hawka. I sklamal Pan Panie Adamie mowiac ze nie posiada Pan wlasnej marki, bo wiemy ze takowe firma Esperanza, ktorej jest Pan wlascicielem posiada. Z mojej strony to koniec tego tematu, bo dalsza lobbingowa dyskusja Z Panem jest bez sensu (zreszta bez sensu bylo zaczynanie jej przez Pana). PS. Prosze zainteresowanych o przejrzenie w jakich dyskusjach i w odpowiedzi na jakie posty mozna bylo zobaczyc aktywnosc 'Eliasa'. Jeden z najlepszych to ten: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...735#post440735, choc w kazdym mozna znalezc element lobbingowy. PS2. Trzeba przyznac racje, ze Pan Adam P. jest jedna z najlepiej obeznanych ze swiatowymi dostawcami osoba (o ile nie nawet najbardziej obeznana) i nikt w Polsce w dziedzinie nosnikow nie ma takich kontaktow. Dal temu wyraz zreszta w tej dyskusji, czym sie nieco zdekonspirowal. Poza tym ZADEN sprzedawca detaliczny nie ma tak wielkiej sprzedazy by reszta nie byla dla niego konkurecja - to musial byc dystrybutor, co wiaze sie z konkretna marka. Jednak ... czy oplacalo sie blyszczec za tyle wstydu ... |
|
![]() |
![]() |
#4005 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
[/QUOTE] a to ciekawe ........[/QUOTE]
No cóż, według mnie niepotrzebnie przepłacasz, ale masz jakąś tam swoją pewność, że twoje dane są bezpieczne. A co do testu, to można moje słowa potwierdzić, wystarczy napisać do redakcji, by dali dostęp do multitestu nośników. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |