![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#4006 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
Cytat:
No cóż, pochlebiłeś mi tym, że wziąłeś mnie za Pana Adama z Esperanzy. Ale niestety pomyliłeś się, bo Adam (jestem z nim na Ty) zna się na nośnikach znacznie lepiej niż ja i podejżewam, że zagiął by Cię odnośnie opisów jakości bez problemu. Ja jestem ( a raczej moja firma) jego klientem i podziwiam go za to co stworzył bez żadnego wsparcia marketingowego (dodam, że gość ma 25 lat). Namiary na dostawców, dla osoby z branży nie są żadną tajemnicą, wystarczy pojechać na Ce-Bit i masz 20 namiarów na producentów z jednej tylko hali. Co do Testu który był opisany w Chipie, to sam się ośmieszasz, poczytaj i potem pisz mądrze, a nie zarzucasz kłamstwo. Procedura tego właśnie testu jest taka, jak napisałem i jest on jak najbardziej obiektywny. A wyniki sprzedaży są prawidłowe, poczytaj na ten temat w CRN, lub zamów badanie GFK polska ( o ile wiesz co to jest). Między innymi TDK posługuje się tym badaniem na całym świecie, by oszacować rynek i przygotować strategię sprzedaży. Jak już pisałem, nie chodzi mi o przytoczoną markę, tylko o zasadę wypowiedzi. A co do sprzedawców to skąd możesz wiedzieć ile może sprzedać Hurtownia, skoro Ty tylko na giełdzie stoisz ![]() ![]() Wież mi że, są w tym kraju przynajmniej 3 firmy takie jak moja, które sprzedają takie ilości (łącząc sprzedaż do sklepów i w detalu). Ostatnio zmieniany przez Elias : 13.06.2005 o godz. 20:57 |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#4007 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Proponuję zakończyć tą dyskusję, chociaż to forum do tego służy, ponieważ i tak nie dojdziemy do wspólnego zdania.
Są na rynku marki A, B, C i D i nic tego nie zmieni. Wiadomo że marka np. millenium nie sprzeda się w cenie Platinum, a o np TDK tym bardziej, więc musi być tańsza (gorsza). Ale już np wspomniane Platinum wcale gorsze nie będzie od TDK, a jest tańsze. A te wykresy tak do końca też obiektywne nie są bo: Każda nagrywarka, może mieć minimalne nawet wady Każdy, może pod podpisem np TDK umieścić test jakiegoś śmiecia Bo jak wiemy, niektóre wypalarki to porażka (lite-on i pochodne) itd. |
![]() |
![]() |
#4008 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Ojej, fajny brednioserial się robił a tu koniec ;( A jeśli chodzi o jakość płyt DVD to żeczywiście Esperanza świetna marka - nagrałem może z 20 tych płyt (z różnych czasów, a więc różnych producentów) i jakieś 4 sztuki nagrały się niepoprawnie (na NEC-u 2500A). Nagrałem jakieś 200 sztuk Platinum (tych starych od Ricoha) i dwie nagrały się niepoprawnie. A więc jedna na sto kontra jedna na pięć. Nie wspominam już o kompatybilności Esper ze stacjonarkami. Tak więc Espara marka popularna ze względu na taniość nie na jakość.
Acha - zarzut, że ktoś podmienia wykresy dla nośników na forum jest zabawny. Tutaj pisują w większości pasjonaci, nie przedstawiciele firm - nikt nikogo nie chce oszukać. EDIT: korzystając z okazji, że czytają nas wielcy polscy dystrybuotrzy ![]() Marzy mi się aby ktoś ssprowadził do Polski płytki FujiFilm od Taiyo Yuden - tak bardzo popularne w innych krajach, stosunkowo niedrogie i o świetnej jakości ![]() Ostatnio zmieniany przez sonon : 13.06.2005 o godz. 21:21 |
![]() |
![]() |
#4009 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Że się znowuż wtrącę nie chcąc stawać po niczyjej stronie
Niestety ale wcale prawdą nie jest to Że ilość sprzedawanych przez hurtownie płytek świadczy o ich dobrej jakości ![]() Przykładem analogicznym może być bardzo duża sprzedaż napędów Samsunga Nie znaczy to, że to dobre napędy ![]() Po prostu to najtańszy chłam, który montuje się do zestawów komputerowych Które następnie sprzedaje się w marketach i Media Marketach na tzw promocjach ^_^ Niestety wciąż dużo jest laików komputerowych, którym po prostu wciska się chłam w ten lub podobny sposób Analogia jest w przypadku nośników Nośniki typu Hawk, Esperanza, Titanium, Millenium są masowo dostępne w marketach Do marketów chodzą zwykli zjadacze chleba co przy okazji kupują jakieś tam płytki CD i DVD Jak wiele ludzi ma wiedzę i doświadczenie jak większość na tym forum? ![]() O tym chyba nie muszę mówić Zapytajcie babci, dziadka, cioci, wujka jaką mają wiedzę na temat nośników na których nagrywają Większość ludzi na tym forum nie robi weryfikacji zapisu, a drugie tyle jest przeciwne jakimkolwiek testom poza sprawdzeniem w stacjonarce Niestety ale sprawdzenie w stacjonarce jest tak naprawdę namiastką testu Coraz lepsza technologia powoduje, że stacjonarki mają coraz lepszą korekcję i daja radę chłamowatym nośnikom ![]() A myślicie, że jak cioci i wujkowi tnie się film w stacjonarnym DVD to pomyślą, że to kiepskie płyty? Jakie mamy tak naprawdę informacje jak dużo z kupionych nośników poleciało do koszalina? A co do testów w jakichśtam gazetach Nikt tak naprawdę nie wie jak się one odbywają Taki opis jaki dał @Elias, że jacyśtam wybrani nagrywają na czymśtam i przesyłają gdzieśtam To równie dobrze można sobie w bajki włożyć Kto to sprawdził? Kto sprawdził co dzieje się po niby po przesłaniu wyników do nibyredaktorka? Kto sprawdził redaktorka? Nie takie rzeczy się robi i nie na taką skalę Pamiętacie wybory na Ukrainie? ![]() Eeech :\
#4010 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() Ja myślę że ufoludki też mają wpływ na te testy. Musisz chyba być z jakiejś gazety, bo jak tylko mowa o testach, to ty z tymi teoriami spiskowymi wyskakujesz. A tak na serio, to jutro postaram się wrzucić link do forum Chipa "by niedowiarki mogły dotknąć ran moich" i stanie się jasne,że rację miałem ja ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4011 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
cytat :Elias - "by niedowiarki mogły dotknąć ran moich"
@VIZZARD /Mell Gibson/ - czyżby PASJA 2. ![]() ![]()
Pozdrawiam ![]() Ostatnio zmieniany przez adax : 13.06.2005 o godz. 21:54 |
![]() |
![]() |
#4012 | |||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Przestałem kupować/czytywać jakiekolwiek komputerowe gazety Nawet te w formie elektronicznej Wiesz, wolę zaufać kilkunastu/kilkudziesięciu bezinteresownym forumowiczom ( Choć z linków i wskazania kilku szczegółów przez @pawelblu wynika, że zdarzają się też tu i bardziej interesowni ![]() Niż jednej gazecie, która między innymi żyje z reklam i innych podobnych Bo tu każdy wrzuci swoje odczucia, doświadczenia, opinie A po odrzuceniu skrajnych wyłania się obraz na pewno prawdziwszy Niż skądśtam skądśtam ... Cytat:
![]() Cytat:
Wystarczy zobaczyć temat w OT Zainspirowany testem nagrywarek w ostatnim KŚ ![]() No ubaw po pachy! ![]() ![]()
![]() |
#4013 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Idę o zakład, że sprawdzając Markety, w każdym będzie Verbatim lub TDK i bardzo żadko któraś z tych marek nie jest w promocji. |
|
![]() |
![]() |
#4014 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4015 | ||
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
#4016 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.05.2005
![]() |
Brałem udział w teście Chipa. Odpowiem na zarzuty. Zrobiłem test na 3 napędach różnych producentów. Niestety prawda jest okrutna. TDK, Verbatim, Dysan, Omega, Sky Ultra oraz Imation miały powtarzalne błedy, C2 w dużych ilościach. Dlatego, uważam że napędy niemają najmniej do rzeczy. Najwięcej do rzeczy ma MANUFAKTURA!!!!!. Wszystkie nośniki z prodisca wypalają się marnie, w niskich prędkościach, tak jak z Plasmona. Z kolei nośniki Platinety, Esperanze, Titaniumy, Creation, wypalały się z niską prędkością najlepiej. Powtarzam były to trzy różne napędy z 3 półek.... High End, Middle End, ewidentny Low End. I co śmieszniejsze testy były powtarzalne. Dokumentacja z testów ważyła 7 kilo. I testy, były przeprowadzane na 5 nośnikach z paczki danego producenta. Test razy 16, 24 , max, weryfikacja 24 oraz max. Dlatego śmiało powiem że na jakość mają wpływ głównie:
1. Rodzaj barwnika (jest prawdą że niektóre rodzaje lakieru np ftalocyjanina 4 typu najlepiej reagują w wysokich prędkościach). 2. Rodzaj fabryki mam nadzieję że zrozumiecie moją opinię posiadam całą dokumentację gdzieś na hdd ![]() |
![]() |
![]() |
#4017 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4018 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
I jeszcze pytanko. Wydaje mi się, że jeszcze ktoś z tego forum brał udział w tym teście. Wiesz może kto ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4019 |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Płyta Verbatim DVD+R x8 - palona na stacjonarce Philipsa HDRW720
#4020 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Panie jak Pan ma powarzalne C2 w duzych ilosciach na TDK, Verbatimie i Dysanie to naped jednak ma DUZO do rzeczy (czy 3 napedy jak wolisz, lub konfiguracja kompa) ... Ciekawe kiedy rejestrowala sie reszta specjalistow-testerow z forum - wczoraj ?? ![]() Czyzbysmy to wlasnie dzisiaj mieli odkryc kulisy tych bezsensownych, sponsorowanych testow ?? Poza tym jak rozni ludzie 'testuja' na swoich roznych kompach, na roznych napedach, rozne plyty i potem to jedna osoba zbiera i opisuje, to az zal d... sciska - kto to wymyslil !! |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |