Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.09.2003, 15:16   #1
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
bo to tak jest

ze LG robi dobre rzeczy takie jak to.
http://www.lgappliances.com/images/pdfs/LRSPC2661T.pdf
i to
http://www.lgappliances.com/laund1.shtml#

ale spawreczek to bym nie kupowal ! bo sa firmy ktore juz sobie wyrobily renome.
btw. czekam na produkt yamahy dvd+rw jestem ciekaw co to bedzie

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.09.2003, 16:08   #2
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moze faktycznie cos z tym LG jest nie tak... Jak patrze na dane jakie sa zapisane w ATIPie, i widze jak precyzyjnie sa podawane wartosci mocy lasera i innych ustrojstw, to zaczynam miec duzo watpliwosci w pewnych kwestiach... Przynajmniej w biosie w wersji 1.01 do mojego Plextorka znajduja sie kody Verbatimkow i TDK jakie posiadam, wiec o odpowiednia strategie zapisu juz sie nie boje
Stary 25.09.2003, 23:52   #3
budasty
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.02.2003
budasty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam nagrywarke dvd od m-ca i nie moge sie wypowiedziec odnosnie wlasnych doswiadczen odnosnie trwalosci nosnikow dvd ale z wypowiedzi z innych forum nasuwa sie jeden wniosek: brak problemow z markowymi płytkami Sony, Verbatim, TDK przynajmniej po roku od nagrania za to własnie z tanszymi nosnikami sa...

Na marginesie dodam, ze mam wybredny odtwarzacz stacjonarny, ktory z płytek Esperanza x1 x4, Akoss x1, Emtec, Memorex, Sigma, Datex, Verbatim x2 nie zaciął się jeszcze nigdy tylko na tych ostatnich ... i tez przerzucam wszystko na Verbatimy
Stary 10.02.2004, 14:12   #4
van_zant
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.02.2003
van_zant w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam!

Jeżeli to co napisze komuś się przyda, to już się cieszę. Chcę napisać, że wypalałem kiedyś na płytach "Platinum" (mówię tu o CD-R, ale to samo może dotyczyć płyt DVD). Płytki wypalały się rewelacyjnie, przechodziły weryfikację po zapisie bezbłędnie. Sytuacja była jednak później taka, że płytki stawały się coraz bardziej żółte na obrzeżach (pomimo przechowywania w pudełkach), w przeciwieństwie np. do płytek Sony, które są nadal takie jak je nabyłem. Problem z błędami powstałymi przy odczycie filmu nagranego jakiś czas temu może być właśnie z tego powodu, że światło niszczy brzegi płyt - zwłaszcza gdy błędy powstają pod koniec odtwarzania. O płytach BTC nie wspomnę, ponieważ z niektórych egzemplarzy po wypaleniu schodziła warstwa srebra, a i zdarzało się, że rozlatywały się wprost w drobny mak w nagrywarce.
Powyższy opis dotyczył jak wspomniałem płyt CD/R.

Pozdr. Marek.
Stary 10.02.2004, 15:37   #5
Szczota
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 10.08.2002
Szczota zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
BTC ani nie wymawiajcie tego slowa. Wiekszego badziewia nie widzialem. Mowiac o plytach jak i napedach
Szczota jest offline  
Stary 10.02.2004, 18:50   #6
grz3si3k
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 13.01.2004
grz3si3k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez van_zant
Witam!

Jeżeli to co napisze komuś się przyda, to już się cieszę. Chcę napisać, że wypalałem kiedyś na płytach "Platinum" (mówię tu o CD-R, ale to samo może dotyczyć płyt DVD). ..........................................

Pozdr. Marek.
Wypalałem ostatnio troche PLATINIUM i wszystkie bezbłędne..oczywiscie w moim odtwarzaczu i ludzi którym je pliłem :zeby: Nie mam powodów do nazekań a i oni chyba tez??
Stary 10.02.2004, 19:08   #7
Adams32
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 10.02.2004
Adams32 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
OK. Ale jest w ogole taki producent?
Doremi Media Co., Ltd.

pzdr.
Adams
Adams32 jest offline  
Stary 10.02.2004, 19:31   #8
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
W Delfinie (Breslau) są dziś dostepne :

- Verbatim +R x8 Advanced Azo po 10,50

oraz Verbatimy - i + x4 po 9 zł, TDK - i + po 8,50 zł oraz sporo tańszych "dziwnych" płyt DVDR.

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 23.02.2004, 21:36   #9
Rostan
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.02.2004
Rostan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
plyty

dodam jeszcze takie moje obiekcje ze plyty esperana sa do bani ma nagrywarke liteon 451s i to sa jedyne plyty ktore robia jakies problemy albo sa widziane jako x2(a nie x4)albo jak nagrywam clone dvd dochodzi do 100% i dupa po godzinie jak proboje zamknac sesje okazuje sie ze niby plyta jest czysta albo jak ktos tu juz pisal przy probie np ponownego kopiowania tej plytki na samym koncu odczytu wyskakuje blad.to jest badziew nie kupujcie tego!!!
Rostan jest offline  
Stary 26.02.2004, 12:18   #10
PioKot
Bywalec

Data rejestracji: 07.10.2003
PioKot w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy praktykowaliście na firmowych płytach DVD-R VOBISu. Należą do tanich ale co z jakością, jednym słowem czy są to płyty podwyższonego ryzyka.

Pytanie dodatkowe od laika:
pisze się tu powszechnie że tanie płyty po pewnym czasie mają tendencję do utraty danych. Co tak właściwie fizycznie dzieje sie z płytą że "zapomina" dane.
PioKot jest offline  
Stary 27.02.2004, 00:44   #11
EARL
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.02.2004
EARL w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
markowymi płytkami Sony, Verbatim, TDK przynajmniej po roku od nagrania za to własnie z tanszymi nosnikami sa...

Z moich doswiadczen (zbadalem kilkanascie plytek programem kprobe) wynika, ze z Verbatima to tez szajs wiec tylko marka bym si enie sugerowal.

pzdr
E'
EARL jest offline  
Stary 27.02.2004, 08:15   #12
miles
volleyball

Data rejestracji: 14.11.2002
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez EARL
ze z Verbatima to tez szajs wiec tylko marka bym si enie
OOOjojojojojo joj To Ja propunuje, 22 strony szczerej lektury.
Jak na razie to Verbatim hula najlepiej.............. i działa 8)
Stary 27.02.2004, 10:14   #13
EARL
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.02.2004
EARL w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez miles
OOOjojojojojo joj To Ja propunuje, 22 strony szczerej lektury.
Jak na razie to Verbatim hula najlepiej.............. i działa 8)
No ojojoj - przczytalem przeczytatem. Prosze, sam zobacz:
http://www.netman.pl/dvdrtest/verbatim.htm
Poniewaz jedna jaskolka wiosny nie czyni to wyprubuje jeszcze z jedna sztuke, ale cos mi sie wydaje ze moja nagrywarka tego nosnika nie (po)lubi.

pzdr
E'
EARL jest offline  
Stary 27.02.2004, 19:09   #14
robert_d
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.01.2004
robert_d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez EARL
No ojojoj - przczytalem przeczytatem. Prosze, sam zobacz:
http://www.netman.pl/dvdrtest/verbatim.htm
Poniewaz jedna jaskolka wiosny nie czyni to wyprubuje jeszcze z jedna sztuke, ale cos mi sie wydaje ze moja nagrywarka tego nosnika nie (po)lubi.

pzdr
E'
Zobaczyłem i w porównaniu z resztą wypadły bardo dobrze (jeśli nie liczyć tdk to najlepiej) ojojoj coś nie dokładnie przeczytałeś, a tak przy okazji sprawdź producenta płyty, bo jeśli np. cmc to płyty faktycznie są do kitu, a czasami i u verbatima i u tdk trafia się jakiś dziwny producent i w tedy płytki są do wywalenia (tylko u tych firm taki producent zdarza się najrzadziej).

Ostatnio zmieniany przez robert_d : 27.02.2004 o godz. 19:20
robert_d jest offline  
Stary 14.04.2004, 12:00   #15
Sobociński
Bywalec

Data rejestracji: 13.04.2004
Sobociński w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez budasty
Mam nagrywarke dvd od m-ca i nie moge sie wypowiedziec odnosnie wlasnych doswiadczen odnosnie trwalosci nosnikow dvd ale z wypowiedzi z innych forum nasuwa sie jeden wniosek: brak problemow z markowymi płytkami Sony, Verbatim, TDK przynajmniej po roku od nagrania za to własnie z tanszymi nosnikami sa...

Na marginesie dodam, ze mam wybredny odtwarzacz stacjonarny, ktory z płytek Esperanza x1 x4, Akoss x1, Emtec, Memorex, Sigma, Datex, Verbatim x2 nie zaciął się jeszcze nigdy tylko na tych ostatnich ... i tez przerzucam wszystko na Verbatimy
Co do Verbatimów - dobra decyzja. Jeżeli trochę tańszych płyt szukasz to spróbuj na Platinum+ x4 aczkolwiek opinie są różne. Te co nagrałem są bezproblemowe i żadna nie padła
Sobociński jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: