![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
bo to tak jest
ze LG robi dobre rzeczy takie jak to.
http://www.lgappliances.com/images/pdfs/LRSPC2661T.pdf i to http://www.lgappliances.com/laund1.shtml# ale spawreczek to bym nie kupowal ! bo sa firmy ktore juz sobie wyrobily renome. btw. czekam na produkt yamahy dvd+rw jestem ciekaw co to bedzie
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Moze faktycznie cos z tym LG jest nie tak... Jak patrze na dane jakie sa zapisane w ATIPie, i widze jak precyzyjnie sa podawane wartosci mocy lasera i innych ustrojstw, to zaczynam miec duzo watpliwosci w pewnych kwestiach... Przynajmniej w biosie w wersji 1.01 do mojego Plextorka znajduja sie kody Verbatimkow i TDK jakie posiadam, wiec o odpowiednia strategie zapisu juz sie nie boje
![]()
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Mam nagrywarke dvd od m-ca i nie moge sie wypowiedziec odnosnie wlasnych doswiadczen odnosnie trwalosci nosnikow dvd ale z wypowiedzi z innych forum nasuwa sie jeden wniosek: brak problemow z markowymi płytkami Sony, Verbatim, TDK przynajmniej po roku od nagrania za to własnie z tanszymi nosnikami sa...
Na marginesie dodam, ze mam wybredny odtwarzacz stacjonarny, ktory z płytek Esperanza x1 x4, Akoss x1, Emtec, Memorex, Sigma, Datex, Verbatim x2 nie zaciął się jeszcze nigdy tylko na tych ostatnich ... i tez przerzucam wszystko na Verbatimy ![]()
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.02.2003
![]() |
Witam!
Jeżeli to co napisze komuś się przyda, to już się cieszę. Chcę napisać, że wypalałem kiedyś na płytach "Platinum" (mówię tu o CD-R, ale to samo może dotyczyć płyt DVD). Płytki wypalały się rewelacyjnie, przechodziły weryfikację po zapisie bezbłędnie. Sytuacja była jednak później taka, że płytki stawały się coraz bardziej żółte na obrzeżach (pomimo przechowywania w pudełkach), w przeciwieństwie np. do płytek Sony, które są nadal takie jak je nabyłem. Problem z błędami powstałymi przy odczycie filmu nagranego jakiś czas temu może być właśnie z tego powodu, że światło niszczy brzegi płyt - zwłaszcza gdy błędy powstają pod koniec odtwarzania. O płytach BTC nie wspomnę, ponieważ z niektórych egzemplarzy po wypaleniu schodziła warstwa srebra, a i zdarzało się, że rozlatywały się wprost w drobny mak w nagrywarce. Powyższy opis dotyczył jak wspomniałem płyt CD/R. Pozdr. Marek.
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
BTC ani nie wymawiajcie tego slowa. Wiekszego badziewia nie widzialem. Mowiac o plytach jak i napedach
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
OK. Ale jest w ogole taki producent?
Doremi Media Co., Ltd. pzdr. Adams |
![]() |
![]() |
#8 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W Delfinie (Breslau) są dziś dostepne :
- Verbatim +R x8 Advanced Azo po 10,50 oraz Verbatimy - i + x4 po 9 zł, TDK - i + po 8,50 zł oraz sporo tańszych "dziwnych" płyt DVDR. Jabba |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
plyty
dodam jeszcze takie moje obiekcje ze plyty esperana sa do bani ma nagrywarke liteon 451s i to sa jedyne plyty ktore robia jakies problemy albo sa widziane jako x2(a nie x4)albo jak nagrywam clone dvd dochodzi do 100% i dupa po godzinie jak proboje zamknac sesje okazuje sie ze niby plyta jest czysta albo jak ktos tu juz pisal przy probie np ponownego kopiowania tej plytki na samym koncu odczytu wyskakuje blad.to jest badziew nie kupujcie tego!!!
|
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.10.2003
![]() |
Czy praktykowaliście na firmowych płytach DVD-R VOBISu. Należą do tanich ale co z jakością, jednym słowem czy są to płyty podwyższonego ryzyka.
Pytanie dodatkowe od laika: pisze się tu powszechnie że tanie płyty po pewnym czasie mają tendencję do utraty danych. Co tak właściwie fizycznie dzieje sie z płytą że "zapomina" dane. |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
markowymi płytkami Sony, Verbatim, TDK przynajmniej po roku od nagrania za to własnie z tanszymi nosnikami sa...
Z moich doswiadczen (zbadalem kilkanascie plytek programem kprobe) wynika, ze z Verbatima to tez szajs wiec tylko marka bym si enie sugerowal. pzdr E' |
![]() |
![]() |
#12 | |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Cytat:
Jak na razie to Verbatim hula najlepiej.............. i działa 8)
![]() |
#13 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
http://www.netman.pl/dvdrtest/verbatim.htm Poniewaz jedna jaskolka wiosny nie czyni to wyprubuje jeszcze z jedna sztuke, ale cos mi sie wydaje ze moja nagrywarka tego nosnika nie (po)lubi. pzdr E' |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez robert_d : 27.02.2004 o godz. 19:20 |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Bywalec
Data rejestracji: 13.04.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |