![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#541 | |
Bywalec
Data rejestracji: 13.04.2004
![]() |
Cytat:
Esperanza jeżeli nie zrobi coś ze swoimi nośnikami to nie wiem czy się utrzymają - chociaż czy mogą być jeszcze gorsi ![]() |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#542 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Przejechałem się na różnych producentach ale BTC i Dysan to były wybitni w partaczeniu. Nie wiem jak teraz bo jakiś czas temu zraziłem się do nich; podobnie do napędów CD Sony. Verbatim to jest klasa. |
|
![]() |
![]() |
#543 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#544 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Co jest z tym booktype wczesniej mi dzialal na tym samym systemie a teraz tylko udaje ze dziala
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Po Roku
ESPERANZA działa tylko jedna, DOSŁOWINIE JEDNA
Princo ANI JEDNA GigaMaster działają niektóre, ale większość Nie Każdej z tych płyt miałem dużo ok.100x3. Ile straciłem? :o I to nie tylko że one przestały działać. One paliły sie przy nagrywaniu x2.... Proszę, nie gadajcie Tanie to dobre....xdisc, Hawk, czy jakieś szmelce noname, Dysan (cmc) też coś się tnie. TDK 25cake było Daaaawno powiedziane że NIE!!! TDK i Verbatim kupione ponad pół roku działają ![]() Platinum ostatnio, raczej będą działać od ricoh Tyle odemnie
#546 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
A co masz za nagrywarke? moze tu jest problem? ja mam kilkumiesieczne plytki nagrane na pionku i musze powiedziec ze mimo nagrywania na najtanszych nosnikach (gigamaster, vakoss, akoss, msonic, xdisc (kazdej co najmniej 10) z zadna nie mam klopotow. Jeden jedyny gigamaster z jakiejsc dziwnej fabryki czyta sie troche wolniej niz reszta, ktora dziala idealnie ale to wszystko.
#547 | |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#548 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#549 |
Forumator
![]() |
Wiesz Pawelblu ze lubie Liteona, niestety chyba jak wynika z tego watku ich napedy DVD jeszcze w wiek dorosly nie weszly
![]() Co do poprawy jakosci napedow tej firmy to wydaje sie ze masz racje, sa sygnaly ze jest coraz lepiej. Faktem niestety tez jest ze gro ludzi ma te z poczatku produkcji (najczesciej podkrecone ale to nie stanowi) czyli te takie sobie. Powiem tak: trzymam kciuki za Liteona i licze ze bede mogl wrocic 'na lono' tej firmy ale narazie nie wydaje mi sie on optymalnym wyborem. Niemniej pozdrawiam wlascicieli Litkow i zycze doskonale nagranych plytek (nawet tych najtanszych).
#550 | |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=33676&page=2 post nr.27
Cytat:
![]() Mam Sony które nie wali się jak cała reszta, różnymi wynalazkami, próby dorównania marki. Modelów nieudanych i kolejnych topic'ów " pomocy bla bla bla nie nagrywa mi np.x-disc" Wszysko ma dla mnie chodzić na stacjonarnym. Tnie się równa się nie działa, a nie da się obejrzeć Czas leci i nagrywarki się zmieniają. Jakość nagrywania nośników itp. Te płyty które miałem były to princo, esperanza 1 ROK i 10 różnych cudów. Teraz z tych płyt nie można wyciągnąć nic. Były to pierwsze x1-x4. Chodzi tu o POKAZANIE, że marka czyni swoje. A NIE że nagrałem 3 miechy temu Hawka i trzymam go za kloszem by tylko jakiś pyłek się nie dostał i działa. Nagranie na VERBA czy TDK płacąc pare zł więcej, opłaca się obejrzenie filmu za rok czy nawet więcej. Jak Ktoś chce to zapraszam kupowanie czegoś taniego i mówienie że działa.......Mi nic do tego I to tyle :zeby:
nie bylo mnie od 2008 ![]() Ostatnio zmieniany przez miles : 14.04.2004 o godz. 20:57 |
|
![]() |
![]() |
#551 | |
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#552 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#553 |
Forumator
![]() |
Miles spokojnie, marka? Verby od CMC, TDK od CMC. No faktycznie marka robi swoje
![]() Nie daj sie oglopic, marka to tylko taki cud majacy cie zachecic do kupna jednej rzeczy zamiast innej. Owszem zazwyczaj idzie w parze z dbaniem o dobre imie firmy ale regula to nie jest. Nie twierdz kategorycznie bo fakty przeca twoim opiniom, moje wszystki plytki dzialaja bez zarzutu choc faktycznie najstarsze maja okolo 6 miesiecy. wypalanie filmow X1 to dla mnie maly koszt w stosunku do 3X nizszej ceny. Jak po roku bede mial takie cuda jak ty to z pewnoscia sie zglosze i oficjalnie przeprosze. Narazie jednak - patrzac po tym ze plytki w testach transferu dzialaja identycznie jak zaraz po wypaleniu - twierdze ze banialuki mowisz. "Marka to marka" - to takie ogromne uogolnienie - troche prawdy (zazwyczaj markowe nosniki sa lepsze) duzo niczego (wypalone powoli dvd niefirmowe dzialaja identycznie dobrze (wiekszosc) a mam ich 3 razy wiecej za te same pieniadze). Problem w tym mysle, ze ludzie chca miec tanio i idealnie a tak nie ma. Kupuje tanie nosniki wiec pale je powoli - cos za cos.
#554 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#555 |
Wstrętny Podlizuch Piłata
Data rejestracji: 07.04.2004
![]() |
verbatim 4x dvd+r pastel 5 slim
--------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD+R:YUDEN000-T01-000] -------------------------------------------------------------------------- Disc Type : [DVD+R] Manufacturer ID : [YUDEN000] Media Type ID : [T01] Product Revision : [Not Specified] Disc Application Code : [General Purpose] Recording Speeds : [2.4x - 4x] Blank Disc Capacity : [Not Supported By Method 2] -------------------------------------------------------------------------- [DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com] -------------------------------------------------------------------------- czy to dobra fabryka ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |