Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.04.2004, 11:44   #541
Sobociński
Bywalec

Data rejestracji: 13.04.2004
Sobociński w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez fido2001
Pisze, poniewaz WSZYSTKIE plytki Esperanza i Princo jakie mialem nagrane ( okolo 30sztuk ), powoli przestaja sie czytac...tak, tak, dokladnie, czerwone kwadraciki w Nero CD DVD Speed, i zaciecia w stacjonarnym odtwarzaczu... Plytki firmowe, tzn. Verb. TDK, jak najbardziej - bez problemow... Ale mam teraz straszna handre, bo wlozylem w te filmy kilka miesiecy pracy, poszukiwan po wypozyczalniach, niezliczone godziny pracy CCE, itd..... :-(

Pozdrawiam....

PS. Od dzisiaj nie uzywam nic innego jak TDK lub Verbatim - DVD + R

Esperanza jeżeli nie zrobi coś ze swoimi nośnikami to nie wiem czy się utrzymają - chociaż czy mogą być jeszcze gorsi Wiele osób na tą markę narzeka.
Sobociński jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.04.2004, 11:47   #542
Sobociński
Bywalec

Cytat:
Napisany przez arik24
Wlasnie przynioslem kilka gier nagranych na Esperanzach oraz Division. Plytki byly wypalane ponad rok temu i nadal chodza idealnie na PS2. Z odczytem w nagrywarce tez nie bylo problemu.
Co do jakosci firmy Verbatim przekonany jestem juz od dawna bo po dzien dzisiejszy mam plytki nagrane na mojej pierwszej nagrywarce CD, bylo to 8 lat temu. Natomiast dane ktore mialem nagrane na BTC (juz od kilku lat nie kupuje tego badziewia) musialem zgrywac na nowo juz po roku.

Arik

Przejechałem się na różnych producentach ale BTC i Dysan to były wybitni w partaczeniu. Nie wiem jak teraz bo jakiś czas temu zraziłem się do nich; podobnie do napędów CD Sony. Verbatim to jest klasa.
Sobociński jest offline  
Stary 14.04.2004, 12:00   #543
Sobociński
Bywalec

Cytat:
Napisany przez budasty
Mam nagrywarke dvd od m-ca i nie moge sie wypowiedziec odnosnie wlasnych doswiadczen odnosnie trwalosci nosnikow dvd ale z wypowiedzi z innych forum nasuwa sie jeden wniosek: brak problemow z markowymi płytkami Sony, Verbatim, TDK przynajmniej po roku od nagrania za to własnie z tanszymi nosnikami sa...

Na marginesie dodam, ze mam wybredny odtwarzacz stacjonarny, ktory z płytek Esperanza x1 x4, Akoss x1, Emtec, Memorex, Sigma, Datex, Verbatim x2 nie zaciął się jeszcze nigdy tylko na tych ostatnich ... i tez przerzucam wszystko na Verbatimy
Co do Verbatimów - dobra decyzja. Jeżeli trochę tańszych płyt szukasz to spróbuj na Platinum+ x4 aczkolwiek opinie są różne. Te co nagrałem są bezproblemowe i żadna nie padła
Sobociński jest offline  
Stary 14.04.2004, 13:13   #544
Szczota
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 10.08.2002
Szczota zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Co jest z tym booktype wczesniej mi dzialal na tym samym systemie a teraz tylko udaje ze dziala
Szczota jest offline  
Stary 14.04.2004, 18:16   #545
miles
volleyball

Data rejestracji: 14.11.2002
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Po Roku

ESPERANZA działa tylko jedna, DOSŁOWINIE JEDNA
Princo ANI JEDNA
GigaMaster działają niektóre, ale większość Nie
Każdej z tych płyt miałem dużo ok.100x3. Ile straciłem? :o I to nie tylko że one przestały działać. One paliły sie przy nagrywaniu x2....
Proszę, nie gadajcie Tanie to dobre....xdisc, Hawk, czy jakieś szmelce noname, Dysan (cmc) też coś się tnie. TDK 25cake było Daaaawno powiedziane że NIE!!!

TDK i Verbatim kupione ponad pół roku działają

Platinum ostatnio, raczej będą działać od ricoh

Tyle odemnie
Stary 14.04.2004, 18:28   #546
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A co masz za nagrywarke? moze tu jest problem? ja mam kilkumiesieczne plytki nagrane na pionku i musze powiedziec ze mimo nagrywania na najtanszych nosnikach (gigamaster, vakoss, akoss, msonic, xdisc (kazdej co najmniej 10) z zadna nie mam klopotow. Jeden jedyny gigamaster z jakiejsc dziwnej fabryki czyta sie troche wolniej niz reszta, ktora dziala idealnie ale to wszystko.
Stary 14.04.2004, 19:53   #547
Esiek
The power of Playstation2

Data rejestracji: 23.05.2002
Esiek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Plemnik
A co masz za nagrywarke? moze tu jest problem? ja mam kilkumiesieczne plytki nagrane na pionku i musze powiedziec ze mimo nagrywania na najtanszych nosnikach (gigamaster, vakoss, akoss, msonic, xdisc (kazdej co najmniej 10) z zadna nie mam klopotow. Jeden jedyny gigamaster z jakiejsc dziwnej fabryki czyta sie troche wolniej niz reszta, ktora dziala idealnie ale to wszystko.
Tamci panowie maja pewnie wspaniałego liteona dlatego trzeba im wybaczyć w takim razie powodzenia w nagrywaniu filmów na verbach, jak wy nagracie 1 to ja za ta kase bede miał 3 i nie mówcie ze nie beda działac
Esiek jest offline  
Stary 14.04.2004, 20:22   #548
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Esiek
Tamci panowie maja pewnie wspaniałego liteona dlatego trzeba im wybaczyć w takim razie powodzenia w nagrywaniu filmów na verbach, jak wy nagracie 1 to ja za ta kase bede miał 3 i nie mówcie ze nie beda działac
Ty chyba masz jakies uprzedzenia co do liteon'a ... pierwsze modele moze nie byly najlepsze, ale to juz przeszlosc.
pawelblu jest offline  
Stary 14.04.2004, 20:33   #549
Plemnik
Forumator

Wiesz Pawelblu ze lubie Liteona, niestety chyba jak wynika z tego watku ich napedy DVD jeszcze w wiek dorosly nie weszly ( Wlasnie przez to kupilem pionka chociaz byl duzo drozszy i jak narazie mam dowody slusznosci tego wyboru: pale na bardzo roznych plytach z zawsze dobrym efektem czego jak widac po chocby tym watku nie mozna powiedziec o Litkach.

Co do poprawy jakosci napedow tej firmy to wydaje sie ze masz racje, sa sygnaly ze jest coraz lepiej. Faktem niestety tez jest ze gro ludzi ma te z poczatku produkcji (najczesciej podkrecone ale to nie stanowi) czyli te takie sobie.

Powiem tak: trzymam kciuki za Liteona i licze ze bede mogl wrocic 'na lono' tej firmy ale narazie nie wydaje mi sie on optymalnym wyborem. Niemniej pozdrawiam wlascicieli Litkow i zycze doskonale nagranych plytek (nawet tych najtanszych).
Stary 14.04.2004, 20:54   #550
miles
volleyball

Data rejestracji: 14.11.2002
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=33676&page=2 post nr.27

Cytat:
Napisany przez Esiek
Tamci panowie maja pewnie wspaniałego.....
Ten Pan czyli Ja nie mam Litka, chodz obecne modele, chyba nie są takie już złe. Chyba.
Mam Sony które nie wali się jak cała reszta, różnymi wynalazkami, próby dorównania marki. Modelów nieudanych i kolejnych topic'ów " pomocy bla bla bla nie nagrywa mi np.x-disc" Wszysko ma dla mnie chodzić na stacjonarnym. Tnie się równa się nie działa, a nie da się obejrzeć
Czas leci i nagrywarki się zmieniają. Jakość nagrywania nośników itp. Te płyty które miałem były to princo, esperanza 1 ROK i 10 różnych cudów. Teraz z tych płyt nie można wyciągnąć nic. Były to pierwsze x1-x4. Chodzi tu o POKAZANIE, że marka czyni swoje. A NIE że nagrałem 3 miechy temu Hawka i trzymam go za kloszem by tylko jakiś pyłek się nie dostał i działa.
Nagranie na VERBA czy TDK płacąc pare zł więcej, opłaca się obejrzenie filmu za rok czy nawet więcej.
Jak Ktoś chce to zapraszam kupowanie czegoś taniego i mówienie że działa.......Mi nic do tego
I to tyle :zeby:

Ostatnio zmieniany przez miles : 14.04.2004 o godz. 20:57
miles jest offline  
Stary 14.04.2004, 21:10   #551
Esiek

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Ty chyba masz jakies uprzedzenia co do liteon'a ... pierwsze modele moze nie byly najlepsze, ale to juz przeszlosc.
Po tym co czytam na zachodnich forach trudno nie mieć uprzedzeń. Ale tak szczerze to trzymam kciuki za litki zeby sie wreszcie poprawiły, naprawdę daże tą firme sympatią (mam litka 52327s i uważam ze to jedna z najlepszych palarek cd jakie sa na rynku). Ale poprostu po tym co widac jakos nie moge nabrac zaufania do ich nagrywarek dvd.
Esiek jest offline  
Stary 14.04.2004, 21:13   #552
Esiek

Cytat:
Napisany przez miles
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=33676&page=2 post nr.27

Ten Pan czyli Ja nie mam Litka, chodz obecne modele, chyba nie są takie już złe. Chyba.
Mam Sony które nie wali się jak cała reszta, różnymi wynalazkami, próby dorównania marki. Modelów nieudanych i kolejnych topic'ów " pomocy bla bla bla nie nagrywa mi np.x-disc" Wszysko ma dla mnie chodzić na stacjonarnym. Tnie się równa się nie działa, a nie da się obejrzeć
Czas leci i nagrywarki się zmieniają. Jakość nagrywania nośników itp. Te płyty które miałem były to princo, esperanza 1 ROK i 10 różnych cudów. Teraz z tych płyt nie można wyciągnąć nic. Były to pierwsze x1-x4. Chodzi tu o POKAZANIE, że marka czyni swoje. A NIE że nagrałem 3 miechy temu Hawka i trzymam go za kloszem by tylko jakiś pyłek się nie dostał i działa.
Nagranie na VERBA czy TDK płacąc pare zł więcej, opłaca się obejrzenie filmu za rok czy nawet więcej.
Jak Ktoś chce to zapraszam kupowanie czegoś taniego i mówienie że działa.......Mi nic do tego
I to tyle :zeby:
Spoko, zgłosze sie za pare miechów i zdam relacje co do trwałości esperanz bo faktycznie narazie moge powiedziec tylko o ich działaniu zara po nagraniu gdyz najstarsza espka dvd jaka mam ma dopiero 7 miechów (działa narazie 100% na ps2). A co do sony to przepraszam
Esiek jest offline  
Stary 14.04.2004, 21:26   #553
Plemnik
Forumator

Miles spokojnie, marka? Verby od CMC, TDK od CMC. No faktycznie marka robi swoje

Nie daj sie oglopic, marka to tylko taki cud majacy cie zachecic do kupna jednej rzeczy zamiast innej. Owszem zazwyczaj idzie w parze z dbaniem o dobre imie firmy ale regula to nie jest. Nie twierdz kategorycznie bo fakty przeca twoim opiniom, moje wszystki plytki dzialaja bez zarzutu choc faktycznie najstarsze maja okolo 6 miesiecy. wypalanie filmow X1 to dla mnie maly koszt w stosunku do 3X nizszej ceny.

Jak po roku bede mial takie cuda jak ty to z pewnoscia sie zglosze i oficjalnie przeprosze. Narazie jednak - patrzac po tym ze plytki w testach transferu dzialaja identycznie jak zaraz po wypaleniu - twierdze ze banialuki mowisz. "Marka to marka" - to takie ogromne uogolnienie - troche prawdy (zazwyczaj markowe nosniki sa lepsze) duzo niczego (wypalone powoli dvd niefirmowe dzialaja identycznie dobrze (wiekszosc) a mam ich 3 razy wiecej za te same pieniadze).

Problem w tym mysle, ze ludzie chca miec tanio i idealnie a tak nie ma. Kupuje tanie nosniki wiec pale je powoli - cos za cos.
Stary 15.04.2004, 08:34   #554
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Esiek
Po tym co czytam na zachodnich forach trudno nie mieć uprzedzeń. Ale tak szczerze to trzymam kciuki za litki zeby sie wreszcie poprawiły...
Juz sie poprawily - 812s to bardzo przyzwoity model. 451s/851s tez zla nie byla... No ale oczywiscie to nie NEC jezeli chodzi o jakosc nagrania (choc z kazdym modelem coraz mniej brakuje), ale ma nad nim inne przewagi - m.in. swietna korekcja, ripowanie itp.
pawelblu jest offline  
Stary 15.04.2004, 17:54   #555
elros
Wstrętny Podlizuch Piłata

Data rejestracji: 07.04.2004
elros w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
verbatim 4x dvd+r pastel 5 slim

--------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD+R:YUDEN000-T01-000]
Disc Type : [DVD+R]
Manufacturer ID : [YUDEN000]
Media Type ID : [T01]
Product Revision : [Not Specified]
Disc Application Code : [General Purpose]
Recording Speeds : [2.4x - 4x]
Blank Disc Capacity : [Not Supported By Method 2]
[DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com]
czy to dobra fabryka bo nie moge znaleść na forum a moge kupic tanio wiecej tych płytek; nagrywam divxy na liteon 812s ale z płytkami dvd mam jeszcze małe doświadczenie. czy każdy verbatim gwarantuje dobrą jakość
elros jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: