![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
XBOX FAN
Data rejestracji: 17.12.2004
![]() |
Elo =]
Jesli chcesz mic poradzna plytke zainwestuj taka plytke widzialem narazie tylko w Media Markt w Krakowie =/ Sa to plytki TDK DVD-R ScratchProof jak podaje producent nie do zdarcia =] (wreszcie cos dla mnie ) porysowana gwozdziem dziala !!! (tak podaje producent =] ) ale jest tylko jedno gdy patrzylem na nia w listopadzie kosztowala okolo 25 - 30 zl =/ lecz czego nie zrobimy dla perfekcyjnych kopji =P Nara =]
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
tu po 8 zl http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40281187 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Cytat:
Ale DVD-ROM Pioneer 106S ją widzi. O ile pamiętam nośnik to TTG01 ale głowy nie dam a sprawdzić nie mogę bo akurat pożyczona. Jeśli już chcesz coś lepszego to może Maxell HGX. Też powłoka poprawiająca odczyt porysowanych płyt a nośnik Tayo Yuden - YUDEN000T01 W listopadzie kupiłem w MM po 7,99PLN/szt |
|
|
|
|
|
#4 |
|
XBOX FAN
Data rejestracji: 17.12.2004
![]() |
Elo =]
mensir67pl zgadza sie po 8 zl lecz przesylka do 1 kg kosztuje 12 zl wiec wychodzi tak jak bys kupil w sklepie =P Pozdrawiam =]
|
|
|
#5 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2003
![]() |
Powiem szczerze, że jestem przerażony waszymi opiniami. :o Właśnie chciałem iść do sklepu po zakup nagrywarki NEC'a 2500A. Mój plan był prosty -zgrać zdjęcia z dysku na płyty dvd tak by służyły mi przez wiele, wiele lat. Zrobienie niektórych zdjęć kosztowało mnie wiele wysiłku i chyba nie było by możliwe powtórzenie ich. Już się cieszyłem na myśl o archiwizacji tych danych aż przeczytałem wasze opinie dot. płyt dvd. Jedni piszą że im padły po kilku miesiącach (no namy), boję się że markowe mogą paść za kilka lat i będę w kropce. Zastanawiam się teraz czy nie lepiej kupić dodatkowy dysk twardy (200 Gb) - zrzucić na niego co trzeba i schować do szuflady.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Funcjonalnosc takiego rozwiazania jest chyba mniejsza ![]() Spoko - na super wypasionych nosnikach TDK scratch resistant przetwaja dlugo. Podejrzewam ze z 10 latek spokojnie. Wtedy juz bedzie BlueRay i na jednej plytce zmiescisz cala kolekcje filmow i zdjec
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
koszmar panowie - z 18 płytek nagranych zima-wiosna 2003 padło 16, wszystkie to Esperanza i Princo. takie same objawy jak pisze Fido. co za gówno !!! nagrane w tym czasie Emtec, Pioneer i Sony chodzą bez problemu.
zastanawiam się jeszcze jaki wpływ mają na to naklejki na płyty ponieważ wszystkie były oklejone i to też może mieć wpływ na błędy - ktoś już pisał na ten temat... proszę innych userów o opinię i testy, bo jeżeli to wina nośnika to trzeba zrobić aferę i pogadać ostro z dystrybutorami tych śmieci... UPDATE: oklejone ale markowe mi nie padły na szczęście. poza tym z tych feralnych niektóre dadzą się skopiować na HDD co pozwala je ponownie nagrać o ile materiał przekopiował się bez błędów. ja już napewno nie będę kupował wynalzaków typu Esperanza, Princo itp. oraz daruję sobie oklejanie...
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp. Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 26.09.2003 o godz. 16:15 |
|
|
|
|
#10 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Witaj.
Padly mi plytki zarowno oklejone jak i nieoklejone ! Po za tym dwie plytki ESPERANZA zaczely mi sie rozwarstwiac na dwa krazki !!!!! Klej puszcza czy co ?? !! Zauwazlylem ze Esperki i Princo sa dziwnie klejone, zupelnie inaczej nic firmowe plytki.... Patrzac na swiatlo poprzez taka plytke, a dokladnie przez jej brzeg, widac jakies dziwne zmatownienie, a dodatkowo laduja do srodka jakis podklad bialy albo srebrny. W Verbatimkach(MCC), TDK(Ricoch), Emtec; nie zauwazylem zadnego zmatowienia, czyzby inna technologia wykanczania plytek Tak samo brak jakis wkladek dochodzacych az pod sam srodek plytki...Co z tego jak w ATIPie Esperanzy pisze ze to plytka z fabryki TDK ? Jak prawdopodobnie w najlepszym wypadku to moze sam spod robi TDK, ale reszte ( drugi talezyk, zklejenie wszystkiego do kupy, itd.. ) robi inna firma Dobrze radze wszystkim, sprawdzcie swoje plytki, szczegolnie te ktore juz nagraliscie ponad pol roku temu....
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Odnosnie "Płyta MMORE DVD-R 4,7 GB" - kupilem 1 szt. box w MMarkt Opole (dla ładnej okładki) - nagrywalem x1 - failed przy zamykaniu płyty, koniec eksperymentow
, zostaje przy Verbatimach x2 aha, płytka ma dziwne !! "nieregularnosci" przy srodku strony nagrywanej, Szajs, czegos takiego nie widzialem przy Esperanzach x1,
|
|
#12 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Oczywiście Verbatim i TDK rządzą ! Jabba |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Wierze, jedna sztuka to malo by cos o plytkach powiedziec, zastanawiajace sa jedynie te "niereguralnosci" tzn. jakby odpryski przy samym srodku plyty,
na marginesie uwaga odnosnie płyt DVD-r Esperanza x4 , ciekawe ze spotkalem sie z dwoma "wersjami" rozniacymi sie nadrukami... ale jak na razie chodza bez problmu obie, w "Nero CD-DVD Speed" wykres optymalny tylko wlasnie, pytanie, jak dlugo... (musze jeszcze sprawdzic czy dane w Dvdinfo sa takie same).
|
|
#14 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2003
![]() |
Cytat:
pozdrawiam Salmander |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
zaloze sie ze x2
bo sony ich nie pali x4, ale jedna uwaga
te ktore ja nagrywalem princo biale bez nadruku x4, wszystkie sa jak narazie ok. z tym ze nic nie nalepialem na nie ! wiec moze to wina tych nalepek ?
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 20:14 |
| problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 23:24 |
| VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
| Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
| Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |