![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#886 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Verbatim DVD-R w MM
Dziś w Media Markecie widziałem płyty Verbatim DVD-R x4 w pudełku cake-box w cenie 37 zł za 10 szt... Mam nadzieję ,że mi sie nie przywidziało (miałem mało czasu). Nie wiem jaki nosnik, oby nie CMC.
Jabba |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#887 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Ale ten sposób jest samolubny, bo inni nie mają żadnego porównania, tylko widzą, że masz "dobrze" ;PPPp
|
![]() |
![]() |
#888 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.05.2004
![]() |
Jestem totalnym laikiem jezeli chodzi o nagrywanie plyt, wiec moze ktos mi powiedziec czy ten wykres jest dobry?? Nagrywalem na Lite-on 812s@832s, plyta to Verbatim data life plus(-R), moja 1 wypalona plyta
![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.06.2004
![]() |
Ujdzie
![]() |
![]() |
![]() |
#890 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Nie chcę być samolubem Po prostu będę robił dwa wykresiki: speed x4 i speed max. I tyle ... |
|
![]() |
![]() |
#891 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Mam prośbę - jak wypalisz jakieś CDR - rzuć jakiś wykres, bo widzę, że tobie takie "piki" w środku się robią jak mnie - na CDR także. Smuci mnie to ogromnie, bo chociaż na CDR mogło by tego nie być. Taka moja mała prośba. Dzięki. |
|
![]() |
![]() |
#892 | ||
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.05.2004
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez Cyryleq : 25.06.2004 o godz. 22:40 |
||
![]() |
![]() |
#893 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Mam nadzieję, że ten wątek to odpowiednie miejsce na poniższe spostrzeżenia i wynurzenia.
Mam nagrywarę (LG 4082B) od wczoraj. Zamówiłem u Delfina troszkę róznych płytek i potestowałem trochę. M.in.: DVD+RW Platinum 4x (RICOHJPNW11) DVD+RW TDK 4x (PHILIPS 041) (tego nie ma w tabeli na początku). Na obu tych płytkach wypaliłem ten sam film, z prędkością 4x. Potem - przy pomocy DVD-Info-Pro testowałem szybkość odczytu oraz obecność ew. błedów. Błedów żadnych nie było, ale różnica w szybkosci odczytu tych dwóch płytek była ogromna: ![]() ![]() Nagrałem więc tego Platinuma jeszcze raz, tym razem 2.4x. Niczego to nie zmieniło - wykres taki sam. Czy ma znaczenie, ze przed drugim nagraniem skasowałem go w trybie szybkim, a nie pełnym? A, jeszcze jedno - na TDK nagrałem ten film w UDF/ISO (tak jak się powinno nagrywac filmy), a na Platinum w trybie ISO (tak, dla testu). Ale czy to może wplywać na szybkość? Wątpię... (ale może jeszcze raz go nagram na UTF). Mam też inny płytki DVD+RW, nagrane u innych osób, wiele miesięcy temu - wszystkie czytają się gładko (wykres jak dla TDK powyzej). A są to: Esperanza (AML01) 4x oraz TDK (MCC) 2.4x. Jaka może być przyczyna tak wolnego odczytu (chyba) poprawnie nagranej płytki, niezłej firmy, w nowej, ponoć dobrej nagrywarce? Dzieki, Pozdrawiam, latet |
![]() |
![]() |
#894 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Z wielu postów wynika, że dany egzemplarz takiego samego modelu różnie może palić na podobnych płytkach - także sprawdź co innego. Mi dobrze palą się Blupop, Msonic, Platinum. Co do trwałości zapisu danych - to Verbatim jest jedną z lepszych firm w tej kwestii. No ale te "piki" ![]() ![]() Vakoss x4 DVD-R palony x4 - jeszcze jako max odczyt (bez ograniczeń do x4) |
|
![]() |
![]() |
#895 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Co jak co, ale to już totalna paranoja jest ....
Ta sama płytka co wyżej tylko zczytana na kProbe 2.2.2 |
![]() |
![]() |
#896 | ||
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
No i się zdziwiłem: ![]() Jeśli możecie, to potestujcie - ciekawe czy ktoś potwierdzi, że odczyt płytki nagranej w formacie ISO (przynajmniej w przypadku DVD+RW) może być wolniejszy od UDF/ISO. Wątpię, aby to była zasada - pewnie jakieś fanaberie mojej nagrywarki, a może tego nośnika... Kto wie. Generalnie jednak nie ma chyba powodów, aby przy nagrywaniu danych unikać formatu UDF/ISO. Przeczytajcie to: Cytat:
Jak myślicie? Pozdrawiam, latet |
||
![]() |
![]() |
#897 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Tylko w czystym ISO można wykorzystać standard nazwy "ASCII" a więc znaki specjalne w nazwach. Zarówno UDF jak i ISO/UDF mają tu pewne ograniczenia... np znak "#" (hash) którego ja np. mocno używam do numerowanych nazw płytek (przydaje się w programach katalogujących, co prawda można i bez tego ale już mam parędziesiat płytek tak nagranych i nie chcę zmieniać teraz standardu nazewnictwa, a ręczne poprawianie nazwy w samym programie - nie po to jest automat żeby ręcznie poprawiać nazwy ;PPPp).
|
![]() |
![]() |
#898 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
BTW: Mam nadzieję, że Nero sam ostrzega, że coś jest nie tak z nazwami, gdyby, chciał pod UDF/ISO nagrać plik nazwa#01.zip ? latet |
|
![]() |
![]() |
#899 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Nie wiem jak z plikami ale przy nadawaniu nazwy płytce występuje ostrzeżenie dźwiękowe i zamiast znaku "#" (hash) wstawiane jest "_" (podkreślenie)...
|
![]() |
![]() |
#900 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() Manufacturer = Mitsubishi Chemical Corporation ![]() wiec nic tylko kupowac ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |